perjantai 27. toukokuuta 2011

Earthlings

Koska esseiden ja tenttien takia kirjoittelut on muutaman viikon jäissä, linkitän tänne videon, joka kertoo aika tyhjentävästi siitä, mitä ihminen eläimille tekee. Tässä dokumentissa riittää miettimistä joksikin aikaa.

Ei ole helppoa katsoa peiliin tämän jälkeen.

http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#


Millä oikeudella ihminen on nostanut itsensä jalustalle?

2 kommenttia:

 1. Hei

  Katsoin myös kyseisen dokumentin, ja tämä filmi pitäisi ehdottamasti näyttää jokaisessa peruskoulun pakollisena oppituntina.

  Filmi käsittelee kaikkia opetettavia mahdollisia opetettavia aineita: kotitaloutta (mitä on lihan takana, taloutta, muotiteollisuus, (turkistarhuas) psykologiaa: miten ihminen kykenee tähän ja miksi. jne.

  Mutta eihän tällaista kouluihin tuoda, koska se saisi ihmiset kyseenalaistamaan hyvin monet asiat. Filmin esille tuoma totuus näyttää, miten meille ei näytetä, mikä on totuus eläinkokeista, nahantuotannsta, turkistarhauksesta jne. Eli systemaattisesti piilotetään ja häivytetään totuus, jotta me emme edes älyäisi kysyä, miten eläinperäiset tuotteet tehdään ja mitä eläimille tapahtuu niiden vuoksi.

  Toivon, että jonain päivänä tämä filmi näytetään kouluissa, ja silloin tätä filmiä ihmetellään, että onko tämä voinut olla totta. MIten ihminen on voinut tehdä näin, ja vaikka siitä on tiedetty, niin miksi ei ole toimittu.

  Mutta siihen on matkaa, ja mitä useampi meistä katsoon tämän filmin ja linkkaa siihen, sitä nopeammin me toivottavasti lähestymme sitä päivää, että meidän ihmistenkään, jotka välitämme eläinten kärsimyksistä, ei enää tarvitse kärsiä niiden vuoksi.

  VastaaPoista
 2. Olen täysin samaa mieltä.

  Se on kummallista, miksi kaikki media on täynnä kaikkea roskaa, ja nämä asiat jäävät sivuun.
  Juuri se, jolla olisi eniten valtaa lähteä näitä asioita muuttamaan saattamalla ne kaikkine ihmmisten tietoisuuteen. Mutta ei, varmaan sielläkin liikkuu suuret rahat taskusta toiseen, niin että pysytään hiljaa.

  Tämän dokumentin ja muiden samanlaisten pitäisi ehdottomasti kuulua pakolliseksi kansalaisvelvollsuudeksi joka ikisessä maassa.

  VastaaPoista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)