lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kiinan eläintarhat

Aikoja sitten lupasin vielä palata Kiinan eläintarhojen oloihin ja nyt siihen löytyi sopiva sauma. Tosin olen löytänyt niin pöyristyttävää materiaalia, että en ymmärrä kiinalaista kulttuuria oiltain osin ollenkaan. Samanlaista kohtelua tapahtuu toki muuallakin maailmassa, mutta Kiina ja Aasia yleensä vievät (kyseenalaisen) voiton.

Niin kuin aikasemminkin olen kertonut Kiinassa eläinrääkkäystä ei ole määritelty rikokseksi (linkki löytyy tästä). Eläintarhoissa tapahtuvaa julmuutta on vaikea katsoa saati ymmärtää. Vielä vaikeampaa asiasta tekee se, että he sanovat pitävänsä eläintarhoja, jotta uhanalaiset lajit säilyisivät hengissä. Niinno, jokainen tehköön omat johtopäätöksensä.
karhunyrkkeily
Kiinan eläinntarhat ovat tunnettuja mitä erikoisimmista ohjelmanumeroista; niitä löytyy karhunyrkkelystä kilpikonnien kolikoilla heittelyyn. Ja kaikki nämä numerot ovat kiinalaisten mielestä suurta viihdettä. Huolestuttavaa on, että jopa pienet lapset viedään eläintarhoihin katsomaan näitä erinäisiä ohjelmanumeroita, jolloin he jo pienestä pitäen oppivat ajattelutavan, jonka mukaan ihminen saa tehdä eläimille mitä se ikinä haluaa.En ymmärrä.

Näissä eläintarhoissa on miltei kaikki asiat huonosti. Eläimet viettävät suurimman osan ajastaan pienissä ja usein pimeissä häkeissä, joista ne haetaan ulos vain silloin kun on heidän ohjelmanumeronsa aika. Kaikki eläimet on "koulutetttu" aiheuttamalla eläimillä aiheetonta kipua ja stressiä. Isoilta kissaeläimiltä on revitty hampaat sekä kynnet pois (krooninen kipu), karhuilla on kuonon lävistävät metallirenkaat sekä elefantit pakotetaan kivun avulla tekemään niille kivuliaita ja epätyypillsiä temppuja, listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Muutaman asiat näistä monista, päätin nyt nostaa esiin (jos kertoisin kaikista, joutuisin kirjoittamaan romaanin). Ensinnä Kiinan eläintarhoissa harrastetaan mm. vuohien elävältä syöttämistä leijonille ohjelmanumerona. Omituista on se, että ensin lapset saavat rapsutella vuohia ja antaa niille ruokaa. Tämän jälkeen joku asiakas valitsee vuohen, joka heitetään kielekkeen päältä alhaalla odottavilla leijonille elävänä, jonka jälkeen leijonat luonnollisesti raatelevat vuohen hengiltä. Tätä spektaakkelia katsovat innoissaan sekä lapset, että aikuiset.

Vuohen heitto
Tästä kyseisestä ohjelmanumerosta voitte lukea lisää täältä.

Edellä olevasta linkistä löytyy myös toinen omasta mielestäni kammottava asia. Yksi suosituimmista "lajeista" on kilpikonnien viskely kolikoilla. Joku on saanut päähänsä, että jos osuu kolikolla kilpikonnaa päähän, se tuottaa hyvää onnea. No eikös tästä joku Einsten Kiinan eläintarhoissa ole keksinyt toteuttamiskelpoisen idean: Kilpikonnia heitellään päivät pitkät kolikoilla. Koska yleensä kilpikonnat suojautuisivat menemällä kuoreensa, on tämä estetty. Kilpikonnien kaulan ympärille on asetettu lenkki siten, että pään kuoreen vetäminen on mahdotonta! Kilpikonnat eivät siis voi paeta lentäviä kolikoita mitenkään, voin vain kuvitella sitä stressin ja kivun määrää mitä nuo pienet eläimet kokevat.

En nyt viitsi alkaa edes kirjoittamaan, mitä mieltä olen siitä että tiikerit laitetaan ratsastamaan hevosilla, elävät lehmät laitetaan tiikeriaitaukseen kuolemaan hitaasti, koska häkissä eläneet eläimet eivät osaa tappaa ruokaansa, kengurut laitetaan nyrkkeilemään ihmistä vastaan, apinat ja karhut laitetaan pyöräilemään, isot kissaeläimet hyppivät palavien renkaiden läpi ja elefantit laitetaan seisomaan päällään tai pyörimään ympäri yhdellä jalalla. Ei ole ihmisen riemulla rajaa?Yksi asia on vielä pakko mainita. Sillä kaikki edellä mainittu ei suinkaan riitä. Eläintarhojen yhteydessä on luonnolisesti ravintoloita, joissa ihmiset voivat syödä, kun heillä tulee nälkä heidän katsottuaan kaikkia noita ihania ja onnellisia eläimiä.
Ravintoloiden listalta löytyy mm. koiranlihaa, tiikeriä, karhua sekä monia eri käärmelajeja. En vain tiedä kenellä on nälkä ja kuka menee syömään yhtään mitään nähtyään jotain noin brutaalia?
Tuo välinpitämättömyys ja eläinten ala-arvostaminen saa minut voimaan pahoin. En osaa ymmärtää  ihmisiä, jotka noita eläintarhoja pyörittävät enkä niitä, jotka sinne menemisestä ja tuosta barbaarisesta showsta jotain maksavat.

Tässä vielä video, josta näkee omin silmin kuinka onnellisen näköisiä eläimiä siellä onkaan.

Kuvat: google

9 kommenttia:

 1. Mua niin vituttaa noi vitun sirkukset yms.!!!! Toi video oli kans tosi koskettava :( En ole ikinä pitänyt sirkuksista,en edes pienenä halunnut mennä, tiedän että muissa maissa sirkukset ei ole yhtä samanlaista kidutusta niin kuin tuolla Aasiassa,mutta silti! Olin katsommassa Apasionataa, ja olihan se hieno ja hevoset oli mahtavia,mutta kun ei,minusta se oli silti jotenkin niin väärin,kun kyllä niistä hevosista huomas että ne oli hermostuneita...
  Tuosta videosta viellä, tuo oli ihana kamalaa kun nuo eläimet oli niin peloissaa ja tressaantuneita,lyötiin kepeillä jos ei heti onnistunut -.- Yhessä kohtaa se oli selvästi miehen vika että temppu ei onnistunut, ja turhapäisyttään se löi karhua, ihan oikeesti tommoset vitun ihmiset pitäis ite laittaa johonki häkkii ja sit niit lyötäis kepeil ku joku ei onnistu, mua ny oikeesti vaa vituttaa noi ihmiset! Mut mielenkiintone postaus silti oli (:

  VastaaPoista
 2. Ihan kauhean näköistä toimintaa!!! Kuinka julma ihminen voi olla, että pystyy aiheuttamaan eläimille tuollaista kärsimystä :(

  VastaaPoista
 3. Karo: Itsekin olen kerran Apassionatan ja totesin myös itse, että toista kertaa ei tarvi mennä. Olihan se hienon näköistä, mutta tuli minullekin se tunne, että hevoset eivät nauttineet tilanteesta.

  Anonyymi: Sepä se, olen miettinyt samaa asiaa niin monta kertaa, että en enää pysy mukana laskuissa. Alhaista.

  VastaaPoista
 4. Voi helvetti kun ihmiset on tehneet viattomista eläimiä joitain hiton leikkikaluja! Eikö noille ihmisille ole kukaan ostanut lapsena nukkeja että olisivat niillä saaneet leikkiä?! >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, en tosiaan tiedä.

   Ihmisen toiminnalla ei ole mitään rajoja. :(

   Poista
 5. Onkohan Aasiassa edes harkittu eläinsuojelulain tekemistä..? Tai yritetty muuttaa asenteita ja kerrottu että eläimet ovat tuntevia ja ajattelevia olentoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa'a, tuskin.
   En usko, että on sitäkään. Siellä monissa asioissa edelle menee jo se, että jollain asialla on joku tevreellinen vaikutus ihmiseen heidän uskomustensa mukaan. Yleensähän nämä ovat jotain mieskuntoon liittyviä, joilla sitten perustellaan monia asioita, koska se on perinne.

   Tämä on varmaan aika monimutkainen ja vaikea asia, vielä vaikeampi olisi varmasti käytännössä jalkauttaa ajatusmalli. Ehkä joku kaunis päivä vielä

   Poista
 6. Kiitos tästä postauksesta. Ehdottomasti tärkeää joskin surullista ja kammottavaa luettavaa.

  En oikein tiedä mitä sanoisi, asiat on vaan niin väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja totta, kammottavia asioita.

   Aika sanattomaksi tällainen vetää, se tuntuu niin ajattelemattomalta ja väärältät kaikin puolin.

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)