sunnuntai 7. elokuuta 2011

Uutisista

Tällä viikolla on taas ollut uutisissa sellaisia uutisia, että olen välillä repinyt hiuksia päästä. Hämmästellen ihmisten tyhmyyttä ja välinpitämättömyyttä eläimiä kohtaan.

Ensinnäkin, luin uutisen Venäjän sirkuksen eläinten oloista. Voitte varmaan kuvitella, kuinka tuolla sivistyneessä maassa kohdellaan eläimiä. Videon ja jutun näette täältä. Aikaisemminkin olen tännet kirjoittanut sirkuseläinten oloista ja tulipa taas vaan uutta "todistusaineistoa" ..Ja mitä noihin karhuihin tulee, niin en ymmärrä kuka pitää viihdyttävänä katsoa, kun karhu polkee pyörällä. Tai "tanssii" kamala rengas nenässään ja kapisen näköisenä. Oksettaa ihmiset, jotka pitävät tuota viihteenä ja vielä vievät lapsensakin sitä katsomaan.
Niin kuin videosta näkyy, karhu pomppii häkissään ylös alas. En tiedä paljon karhuista, mutta sen tiedän, että se ei todellakaan ole niille lajityypillistä käytöstä. Vai onko teistä joskus joku kuullut luonnossa vapaana pomppivista karhuista? Samoin kuin häkissä oleva kissa, joka on niin flegmaattinen, että tuijottaa vaan eteensä. Onpa siinä tosiaan onnellisen oloisia otuksia.
Ja kaiken tuon jälkeen kehtaa sirkuksen omistaja selostaa, kuinka kaikista eläimistä pidetään hyvää huolta ja niitä ruokitaan kunnolla. Sallikaa mun nauraa.

Toinen samana päivänä lukemani uutinen koski apinoita, jotka ajavat kilpaa koirilla! Siis mitä helvettiä?! (anteeksi voimasanat)
Kuka Einstein on taas ollut kehittelemässä uutta viihdykettä ihmisille. On taas kehitelty niin perusteellisen luonnollinen kilpailu, että huhhuh. Uutisen näette täältä. Tämä oli sarjassamme; niin paksua, että en edes tiedä mitä tuosta voisi sanoa. Muuta kuin, että hävetkää.
Kyllä ne apinat varmaan tykkää siellä koiran selässä matkustaa, kun ne on vaan kettingeillä sidottu koiriin kiinni.

Uusin juttu, jonka luin oli uutinen jääkarhusta, joka tappoi jonkun nuoren Huippuvuorilla. Kaikki ovat varmaan lukeneet uutisista kamalasta tappajakarhusta, joka oli pakko tappaa.
Saanko esittää kysymyksen (lähinnä medialle, joka tämän kuvan taas loi), Onko karhun vika jos sen reviirille tulee typeriä ihmisiä telttailemaan (jotka tietävät, tai ainakin niiden pitäisi tietää, että alue on jääkarhujen elinaluetta) ja se hyökkää niiden kimppuun?
Onko se karhun vika, jos se toteuttaa luontaista käyttäytymistään, kun sen reviirille tullaan tai kun se on nälkäinen ja se haistaa ruoan?

Medialla on niin suuri vastuu siitä, miten ihmiset suhtautuvat asioihin. Tämän jääkarhu uutisenkin olisi voinut esittää aivan eri näkökulmasta, samoin kuin tuon apina/koira-uutisen.  Monet asiat muuttuisivat eläinten kannalta paremmaksi, kun media alkaisi julkaista näitä uutisia negatiivisessa valossa. Tällöin myös ehkä ihmiset jättäisivät menemästä sirkukseen, joka riistää eläimiä. Jolloin nämä sirkukset lopettettaisiin kannattamattomana ja eläinten ei tarvitsisi kärsiä.

Loppuun vielä uutinen, josta ilahduin. Nämä ovat asioita joita median tulisin nostaa esiin. Ja nämä ovat asioita, joihin kuuluisien ihmisten tulee tarttua, jolloin ne saadaan myös suuren yleisön tietoon. ja valtaosa voisi myös alkaa vastustaa turkistarhausta. Nykyinen tapa tarhata on mielestäni kaikkea muuta kuin inhimillinen.
Arvostan.

4 kommenttia:

 1. Taas niin asiaa ! Ihmiset on kerrassaan upeita eliöitä joiden takia tapetaan viattomia luonto kappaleita. Itseäni on myös mietityttänyt kauan se miksi pääkaupunkiseudun lähelle tunkeutuvat karhut tapetaan yleensä nopeaa kun taas täällä 'luonnon' keskellä 2km keskustasta karhut tallusteli viime syksynäkin ihmisten puutarhoissa syömässä omenoita, täällä ei sitä pidetä kamalana tai pelätä, täällä ihastellaan upeita luontokappaleita jotka uskaltautuvat lähelle ihmis asutusta. Kun taas pääkaupunkiseudulla ei saa karhu tulla lähellekkään tai se on naps kuula kalloon, mistähän moinen ?

  Tässä edelleen asustelen 2km keskustasta, 'maalla'. Kotona eläimiä, hevosia ja lemmikkejä. 2 vuotta taaksepäin jouluaattona valvottiin aamu yöhön asti ja juteltiin metsästys miesten kanssa jotka metättivät yömyöhään loukkaantunutta sutta, oli mennyt meidän ulko ovesta 30m tallin päädystä meidän pelloille. Mutta, sillekkään ei ampuma lupaa annettu ENNEN KUIN se oli raadellut kylällä useita koiria ja loukannut niitä sekä tunkeutunut koiran häkkeihin. Niin paljon täällä tarvitaan. Alkuun sille ei kaatolupaa annettu ja muistelen että joulupäivää seuraavana vasta kaatolupa myönnettiin, tosin sitä ei ammutuksi asti saatu.

  Susi oli erittäin nälkäinen ja loukkaantunut jonka takia tunki niin lähelle kotipihoja samoin kuin aikaisemmin mainitsemani karhut. Eivät niistä kukaan joutunut ammutuksi vaikka tekivät mitä. Tälläisestä aiheestakin täällä puhutaan paljon. Me maalaiset emme tunnu piittaavan jos luontokappaleet seilailee pihamailla kunhan ne eivät vain ihmisiin käy käsiksi. Tuolla pääkaupunkiseuduilla taas tuntuu että eläimet tapetaan vain niiden olemassaolon takia ja sen takia että se kys. eläinlaji on joskus jollekkin jotain tehnyt, määritteleekö se kaikki muutkin pahaksi ?

  Tulipa melkoinen stoori mutta puhut itse niin paljon asiaa että päätinpä avautua sullekkin jos vaikkapa sulla olisi asiaan jokin kannan otto ! :)

  VastaaPoista
 2. No siis mähän otan kantaa asiaan kun asiaan, vaikka sitä ei aina multa kysyttäiskään :)

  Joo, toi on kyllä aika hämmentävää. En keksi siihen mitään muuta syytä, kun ihmisen halun hallita kaikkea. Nämä citykarhut ynnä muut, kun tulee ja sotkee järjestyksen.
  Hyvä esimerkkki on myös se pantteri (tai joku muu iso kissaeläin), joka raateli pari aasialaista, kun se oli eksynyt liian lähelle asutusta ja sitä alettiin hätyyttää. Sitten ihmeteltiin, että miksi se hyökkäsi ihmisten kimppuun? Niinpä niin, miksiköhän. Ei varmaan ainakaan sen takia, että monta miestä oli sohinu sitä ties millä kepeillä ja koittanu ampua. Hyökkäys on paras puolustus.

  Näin toimii sivistynyt maailma. Ai että on aina yhtä hienoa todeta olevansa samaa lajia, noiden sadististen ihmisten kanssa.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Hyvä, että edes jonkun mielestä! :D

  VastaaPoista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)