maanantai 6. helmikuuta 2012

Ihanainen Neptunus

Ette usko miten onnellinen olin tänään, kun lämpömittari näytti vaan -8 astetta ja aurinko paistoi!

Menin ensin aamusta luennolle ja sitten suuntasin tallille. Siivosin Neten karsinan ja hain sen sisälle ja heitin sille heinää, jonka jälkeen pidin itse "lounastauon".
tämän jälkeen Neptunukselle kamat päälle ja menoksi.

Olin ilmeisesti varautunut hippasen kylmempään keliin. Note to self; älä pue kolmia housuja ja kahta paitaa ja untuvatakkia näillä keleillä.
Oli meinaan hieman kuumahkot olot, kun olin ratsastanut noin 15 minuuttia.

Mentiin paljon perus ravityöskentelyä ja paljon voltteja. Nette on edelleen kuin rautakanki, johtuen varmasti ei-säännöllisestä liikutuksesta ja kaikista muista ongelmista. Lopulta se taipui ihan hyvin molempiin kierroksiin ja ravasikin lopulta rennosti.

Aluksi se oli lähinnä vaan huvittava, kun se juoksi pää taivaissa ja keskittyi kaikkeen muuhun paitsi olennaiseen. Niin ja heinäkärryt ja tallityöntekijä olivat hevosensyöjiä, pitkästä aikaa otettiin poistuminen takavasemmalle salamannopeasti. Positiivinen huomio oli, että en liikahtanutkaan satulassa. Ehkä noista ratsastustunneista on tosiaan ollut jotain hyötyä ja olen todella oppinut istumaan syvemmällä satulassa ja käyttämään enemmän keskivartaloa. Ehkä.

Lopuksi otin Neteltä suitset  pois päästä (teen sen nykyään aina heti ratsastuksen jälkeen) ja vietettiin laatuaikaa kentällä.
Hieroin vähän sen kaulaa ja rapsuttelin sitä. Se seisoi siinä silmät puoliummessa ja nautti silminnähden olostaan. Lisäksi sain kasvohieronnan, jonka johdosta naamani oli ihan hevosen kuolassa ja myös kypräni sai hoidon.
Siellä me pusuteltiin varmaan joku 15 minuuttia. :)

Minulla on kyllä ollut niin kevättä rinnassa tänään, keli oli NIIN mahtava ja Nette oli ihana ja autokin olisi kovasti halunnut mennä kamalan lujaa moottoritiellä.

Hiukkasen tätä päivää nyt vain illan tullen varjostaa tämä blogi, jonka löysin yhden uuden(?) lukijan kautta, kiitos sinulle ja tervetuloa!
Kamalaa luettavaa ja karmivia kuvia, näyttää toteen sen kuinka sairas ihmismieli voi olla. Käykää katsomassa tämä jos suinkaan kykenette. :/

10 kommenttia:

 1. Mua ihmetyttää, miten kestät katsoa kaikkea eläinrääkkäykseen liittyvää. Itse en siihen kykene, olen liian herkkä. Tuokin linkki jäi avaamatta. Ihmisiin liittyvät julmuudet eivät ole niin järkyttäviä jostain syystä, mutta eläinten kanssa olen aina kokenut sellaista yhteyttä, etten edes halua tietää eläinrääkkäyksestä kovin paljon enempää. Vastustan sitä, mutta tieto lisää tuskaa. Propsit sulle, kun uskallat asiaan tarkemmin perehtyä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Sama juttu minulla sen kanssa, että kestän kyllä paremmin katsoa ihmisiin liittyviä juttuja.

   En tiedä itsekään miksi niitä katson/luen, koska hyvin usein en noita juttuja voi lukea ilman itkua ja kamalaa ahdistusta.
   Jotenkin vain on pakko, jos kaikki maailman ihmiset vain sulkisivat silmänsä niin nämä julmuudet jatkuisivat ikuisuuksiin. Tai ehkä ne jatkuvat nytkin.

   Ymmärrän kyllä myös, jos niitä ei pysty katsomaan, se ahdistus mikä tulee ei ole kivaa ja kestää aina kauan että pääsee jonkun asian "yli".

   Ehkä oletan, että kun asioista puhuu ääneen ja niitä väkisin tänne blogiin laittaa, niin ihmisten on herättävä. Kun noista asioista aletaan puhua enemmän ja kun niihin sitä kautta ehkä alettaisiin myös puuttua, oltaisiin oikealla tiellä.

   Eihän nämä julmuudet maailmasta koskaan lopu, mutta idealisti sisälläni haluaa kuitenkin uskoa siihen, edes vähän. :)

   Poista
 2. Silmät on minulla ainakin olleet aina auki, mutta voi luoja minkä sivun taas linkitit! Avasin sen ja ei sen lukemista voi lopettaa..jotenkin tuntuu, että nuo koirat tuolla ansaitsevat sen, että luen nuo jutut loppuun vaikka kuinka ahdistaa :(. Miten ihmiset voi olla nuin sairaita! Minkälainen ihminen on esimerkiksi keksinyt tuon "raiskauspenkin"! Välillä, kun mietin eläintenpitoa esimerkiksi Afrikassa, jossa vuohet on pihassa ja siitä vaan kaula auki ja kilipukki pataa lasten nähden, niin mietin jopa näiden ihmisten mielenterveyttä..mutta eihän se ole mitään verrattuna ihmisiin, joiden teoista esimerkiksi tuo blogi kertoo! Nuilla ihmisillä on oikeasti päässä jotain pahasti vialla. Tuommosia elää oikeasti meidän keskuudessa, vapaalla jalalla. Sairasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että olin itsekin pitkästä aikaa todella pöyristynyt tuon blogin takia.
   Tuottaa niin suurta tuskaa tosiaan lukea noita juttuja, mutta sama tunne tuli minulle, he antsaitsevat sen, että joku tietää mitä kauheuksia ne ovat joutuneet kokemaan.

   Tuo on niin julmaa, että minulla ei ole siihen sanoja. En vaan voi voi ymmärtää miten KUKAAN voi tehdä mitään tuollaista? :(

   Ja mitä noihin Afrikassa tapettaviin vuohiin tulee.. Se on kuitenki omasta mielestäni kuitenkin suhteellisen inhimillinen ja nopea tapa tappaa eläin. Ja siellä se tehdään, koska se eläin tarvitaan ruoaksi.

   Nuo koirat kokevat noita julmuuksia vain siksi, että joktkut sadistiset siat saavat siitä jotain tyydytystä. Kuvottavaa.

   Poista
  2. Totta taitaa olla tuo Afrikkakommenttisi, mutta tämmöistä urbaania kasvissyöjää sekin vähän järkyttää :)

   Ihmiset tosiaan sulkevat silmänsä helposti. Joku oli linkittänyt tuon saman hevostalli.netin foorumille ja siellä ihmiset suorastaan raivostuivat, kun joku kehtaa, varoittamatta, sellaisen linkin sinne laittaa. Ei muka tarvitse nähdä tuollaista julmuutta, kun ei ITSE ole koskaan mitään sellaista harrastanut.. Uskomatonta p*%¤aa!

   Poista
  3. Niin sulkevat ja ihmiset ovat myös niin vieraantuneet luonnosta, ei tiedetä eikä edes haluta tietää mistä esimerkiksi halvan nahkalaukun nahka on tullut. Tärkeintähän on se, että se oli halpa.

   Jos kaikki jotka turkiksia ostavat ja käyttävät näkisivät elävältänylkemisvideoita, ostaisivatko ja käyttäisivätkö he edelleen niitä? -En usko.

   Turkiksiakin saisi kaikista eläimistä mitä metsäsätetään vapaudesta. Kaikki ne auton alle jääneet eläimet, miksei niiden turkkeja voida käyttää, kun ne eläimet ovat jo valmiiksi kuolleet. Eikä noista edellä mainituista mitään ole kasvatettu pienessä häkissä vain turkin takia.

   Taisin taas vähän eksyä aiheesta, hups.:)
   Huoh, tuo ihana sivusto josta nykyään itse pysyttelen poissa. Miten ole ole yhtään yllättnyt tuosta reaktiosta..

   Poista
  4. Ois muuten aika hyvä liikeidea toi "turkiksia jo kuolleista eläimistä"! Elättäsköhän tuolla ittensä :). Minulla kun on täysin sama tilanne kuin sinulla tulossa; Korkeakoulutus, jolla saa hyvän duunin, jolla sitten voi rahoittaa tämän kalliin muun elämän. Eli ne todelliset kiinnostuksen kohteet :)

   Poista
  5. Niin, siinä olisi jollekin kehiteltävä idea.
   Ja voisi mainostaa eettisenä ja ei-luonnonvaroja tuhlaavana, koska se vielä maatuisi käytön jälkeen. :)

   Ollaan siis samassa veneessä. Jotenkin epäilen, että ei kyllä olla ainoita tässä maailmassa. ;D
   ..Sitä lottovoittoa edelleen odotellessa, että voisi täysipäiväisesti keskittyä olennaiseen..

   Poista
 3. Liityin blogisi lukijaksi, kun ajattelin että kerrankin löysin ihmisen, joka myös lukee ja seuraa eläinrääkkäysasioita, kirjoittaa niistä ja ottaa kantaa. Valitettavan paljon on sitä että "poissa silmistä, poissa mielestä", ei haluta edes tietää. Mutta ihmisten pitää saada ja joutua tietämään näistä julmuuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa!

   Niitä tulee kyllä seurattua kyllä aika paljon. Olen samaa mieltä ihmisten tulee tietää enemmän. Siksi olen itsekin koittanut enemmän nostaa esille myös vähän vieraampia asioita kirjoituksissani.

   Ymmärrän kyllä myös sen jos joku ei niitä asioita kykene katsomaan. Kuitenkin jo se tietoisuus siitä että näitä asioita tapahtuu on parempi kuin se, että ovat ihan pimennossa.

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)