torstai 16. helmikuuta 2012

Neten kenkäystä ja Hallittu jalkautuminen ponin selästä

Onpa taas ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita tässä päivässä.
Aamu alkoi kuuden maissa, kun heräsin ja lähdin seitsemän jälkeen tallille. Oli vuorossa niin sanottu totuuden hetki, kun Neten kenkäys oli edessä.

Ja mikä oli tuomio: Kengittäjä oli sitä mieltä, että ei tule käyttöhevosta.
Takaset ollut ilman kenkiä kesästä asti ja mitään muutosta ei ole tapahtunut, etusissa ollut kengät koko ajan ja nyt saatiin kengitysvälikin 10 viikkoon ja silti nekään eivät olleet kasvaneet ollenkaan.

Antura on edelleen pehmeä jokaisessa kaviossa. Kengittäjä oli sitä mieltä, että mustelmia tulee todella helposti ja jos kenkä lähtee irti vaikka soratiellä, niin kavio ehtii takaisin kävelymatkalla kulua niin paljon, että siihen ei saa uutta kenkää takaisin kiinni. Jolloin ollaan taas alkupisteessä.
Kerrassaan mahtavia uutisia siis.

Mutta, päätin että lopetan nyt stressaamisen koko asiasta.
Minulla on kesään aikaa tässä katsella ja miettiä, käyn katsomassa Netteä sen verran kuin ehdin ja jos ihme tapahtuu ja kaviot kasvaa/voimistuu niin katsotaan sitä ostamishommaa uudestaan. Höntsyilen siis ja vietän laatuaikaa sen ainoan ns. toimivan hevosen kanssa joka riveistä tällä hetkellä löytyy (Taikaa ei lasketa)

Neten kenkäyksen jälkeen lähdin graduseminaariin ja sieltä sitten Senniläistä katsomaan. Laitoin sille ensimmäistä kertaa kamppeet niskaan karsinassa niin että se oli irti, good progress.
Sitten Senni liinan päähän ja kentälle.

Molempiin suuntiin mentiin taas ja nyt koitin saada sitä etenemään käynnissä, se kun tuntuu olevan sille todella vaikeaa. Enemmän se meni kyllä ravia, mutta myös käyntiä saatiin jo jonkun verran.
Posittivista oli myös se, että se alkoi nyt myös huomata ympäristönsä. Aikaisemmin se on ollut niin "paniikissa" että ei ole pystynyt oikein keskittymään mihinkään. Nyt se tutki kaikkea ja oli oikein rennon ja rauhallisen oloinen.

Huomattavaa edistystä on tapahtunut myös muissa toimenpiteissä. Ollaan saatu Senni tajuamaan paikoillaan pelästymisen merkitys.
Eikä se välitä enää siitä, että heittelen jalustimia, pompin sen sivuilla, roikun jalustimessa tai taputtelen satulaa. Aivan mahtavaa, kun huomaa että se edistyy. :)

Ja sitten kipusin selkään, monta kertaa eikä mitään. Ja lähdettiin liikkelle nyt meidän tahdosta, vähän se steppasi, mutta rauhouttui. Sitten uudestaan, tällä kertaa se veti siepit ja teki sen oman bravuurinsa, jota en osaa kuvailla; se sisältää jonkin sortin poukkoilua ja rynnimistä. Minulla ei ollut jalustimia jalassa, joten lensin selästä. Itse kutsuisin sitä mieluummiin hallituksi jalkautumiseksi..

Tämän jälkeen vielä uudestaan samat hommat ja lopetettiin kun poni oli rauhallinen ja seisoi nätisti.
Olin taas niin ylpeä siitä, pakko myöntää että en vielä joulukuussa olisi uskonut että oltaisiin näinkin pitkällä. Tuntuu, että ollaan edetty ihan harppauksin tässä lähiaikoina.
Nyt sille tuleekin taas hyvään saumaan muutaman viikon miettimistauko, kun omistaja lähtee ulkomaille. Maanantaina käydään vielä reenaamassa ja sitten alkaa Sennin loma.

Huomenna olisi pitkästä aikaa ratsastustunti, en malta odottaa. Ja lauantaina saadaan yksi tyttö kuvaamaan minun ja Neten työskentelyä kentällä, jihuu!

P.S. Tulee aina suru puseroon, kun joku lukija lähtee. Älkää kaikki jättäkö!! :D
..Vaan antakaa rakentavaa palautetta siitä, mitä voisin tehdä toisin. Nöyrimmin pyytää hän.

4 kommenttia:

 1. Onko Netellä kokeiltu pohjallisia jos mustelmia tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkääjä ei ole itse pohjallisten kannalla. Ja toisaalta ymmärrän sen, sehän on enemmän seurauksen kuin syyn hoitamista.

   Mutta kuitenkin tuon sanottuani, itse olisin valmis kokeilemaan lähes tulkoon mitä vaan. Pohjalliset on käynyt mielessä enemmän kuin kerran..
   Toistaiseksi en ole kuitenkaan ihminen, joka vastaa sen kenkäyksestä joten minun toiveeni eivät vie kovin pitkälle..

   Poista
 2. No voihan :/ on se jännä että voi mennä noin huonoiksi :/
  Siis ymmärsinkö ny oikeen että te ette siis nyt tee joka tapaukses Netestä kauppoja?

  Oo ny varovaanen niiren koulutettavien kans jottei käy häjysti!

  Niin ja minen ainaskaa lähre minnekkään, mä kyllä pysyn niin kauan ku blogi pysyy :)
  Multakin silloon tällöön lähtöö lukijoota, antaa niiren mennä jos ei miellytä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis sehän on vähän sellainen täykkäreiden tyyppivika jos asian näin voi ilmaista nuo huonot kaviot. Hidas kavionkasvu ja hauras kavioaines siis..

   Kauppojen teon voidaan sanoa olevan vaikka suvantovaiheessa.. Olen sanonut, että tarjoukseni on kesään asti voimassa ja se siitä. Koitan olla ajattelematta asiaa sen syvällisemmin ja tyydyn kohtalooni. Ehkä noita edellisen kaltaisia itsesäälissä rypemispostauksia saattaa vielä tulla heikoilla hetkillä, mutta yritän ottaa vähän etäisyyttä ja ryhdistäytyä..
   Jos se ei mene läpi, niin no can do. Toisaalta jos sen kaviot eivät oikeasti kasva ja se ei koskaan tule kestämään käyttöä, niin mielestäni sellaisen hevosen paikka ei ole tässä maailmassa. Tämä siis huom oma mielipiteeni.

   Jee!! :D
   Joo, olen itsekin ajatellut niin että jos ei jaksa lukea niin menköön, aina se kuitenkin vähän kirpasee :D

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)