maanantai 13. helmikuuta 2012

Netteilyä ja hieman pohdintaa

Tuulessa ja tuiskussa
 Olipa taas tehomaanantai, tämä taitaa olla aino päivä joka on mennyt juuri lukujärjestyksen mukaan jos aikaa mietitään siihen hetkeen kun sen tein. Kaikkina muina päivinä on joutunut vähän säveltämään, mutta maanantai ei ole vielä pettänyt.
Maanantain päiväjärjestys on seuraava --> yliopistolle-tallille (Nette)-yliopistolle-kotiin-nukkumaan.
Toinen vielä ettei pääse totuus unohtumaan
Käytiin tänään taas tekemässä Neten kanssa vähän hankireeniä, käveltiin (siis Nette käveli) tuulessa ja tuiskussa eteenpäin ja minä kiikuin selässä ja yritin olla tulematta lumisokeaksi katsomalla johonkin horisontin suuntaan. Ostin Netelle tuollaset todella hienot korvahuput, jotka näkyvätkin noissa ylettömän laadukkaissa kahdessa kuvassa, jotka on otettu meidän tämän päiväiseltä reissulta.. Nyt ei haittaa vaikka kuinka tuulee tai sataa, korvat saavat olla rauhassa huppujen alla :) ..Ja Nette on ihan ylisuloinen niiden kanssa.

Myös muutama hyvin laadukas kuva yhteiseltä aterialta tuli ikuistettua tänään, kyllä tuo kännykän kamera on vaan kätevä! Kuka sellaista järkkäriä muka tarvitsee? -Ei kukaan, joka lievästi katkerana yrittää uskotella itselleen, että se on turha hankinta..
                    

Luin tänään yhden uutisen, johon en ollut yhtään tyytyväinen. En ylipäätään ymmärrä kuinka tuollaista voi tapahtua?
Ja sitten tähän blogiin, jonka linkitin tänne viimeksi pari postausta sitten. Kyseessä siis blogi, jossa kerrotaan kaikenlaisista koiriin kohdistuneista väkivallanteoista.

Ja mitä yhteistä näillä asioilla on? No ainakin se, että ne jotka tekevät eläimille noin saavat elää keskuudessamme ilman minkäänlaista tuomiota. Minusta se on todella väärin ja todella sivistymätöntä toimintaa.

Yksi asia on kuitenkin missä en ole samaa mieltä tuon blogin kanssa, tai no en ole varma onko se blogin kirjoittajan varsinainen näkemys asiaan, mutta kuitenkin. Minusta suurin osa noista koirista, jotka ovat kokeneet noita kauheuksia ansaitsisivat sen, että ne lopetetaan ja niiden kärsimyksen ei anneta jatkua.
Se ei auta niitä koiria eikä ihmisiä, että ne pysyvät elossa.

Kun koiralla tai millä tahansa eläimellä on noin suuret vammat ja elämä tulee olemaan todella traumaattista tuon kokemuksen jälkeen, en ymmärrä miksi nuo koirat tarvitsee "pelastaa"? Eikö niiden suurin pelastus olisi se, että ne pääsevät juoksentelemaan paremmille maille?

Minulla on ihan sama mentaliteetti myös hevosten kanssa, en ymmärrä miksi pikkuvikaista tai vähän suurempi vikaistakaan tarvitsee laittaa kiertoon tai pitää väkisin elossa. Miksi eläintä ei voi päästää pois, kun sillä vielä on hyvä olo?
Tai miksi jatkaa jonkun eläimen kärsimystä, kun tiedetään että sen elämä ei enää koskaan tule olemaan hyvää ja rauhallista ja kivusta vapaata.

Valitettavan usein minusta tuntuu, että nuo eläinten pelastukset menevät liian pitkälle. Minä arvostan heidän työtään, jotka sitä tekevät, arvostan todella. Mutta joissan määrin meidän ajatuksemme eivät kohtaa.
Jotenkin vielä ajattelen, että minulla on tässä se terveempi suhtautuminen asiaan. Ihminen pääsee noissakin tilanteissa leikkimään sitä jumalaa, joka se ei ole.
Tuntuu varmasti hienolta pelastaa eläin/eläimiä mutta kannattaa myös miettiä, onko juuri sen eläimen pelastaminen todella sen eläimen pelastamista vai sen kivuliaiden kokemusten jatkamista pitkittämällä sen elämää.

Tulipa taas hyvin sekavaa mietiskelyä, pahoittelen. Mitä mieltä te olette asiasta?

P.S. Käykää allekirjoittamassa eläintenpitokieltorekisteri adressi (joo, ei varmaan tule ikinä toimimaan käytännössä, mutta ajatus on hyvä)
P.P.S Pahoittelen blogin ehkä hieman kummallista värimaailmaa ja vaikeasti luettavia tekstejä. Koitan vaihtaa värimaailmaa ja se on nyt vielä vähän vaiheessa että miten tämän järjestän. Älkää siis hermostuko, vaikka linkit olisivatkin hetkellisesti vaikka vaaleanpunaisia :)

Edit
Nyt korjasin ulkoasua, toivottavasti tykkäätte uudesta lookista!

6 kommenttia:

 1. Joo aika usein minunki blogissa on puhelimella räpsittyjä kuvia kun ei sitä järkkäriä tuu aina pidettyä mukana. Joten ei sitä tartte. ;)

  Mä oon täysin samaa mieltä tosta eläinten "pelastamisesta" ja kipeän eläimen pitämisestä! Kuten on ollut aikaisemminkin puhetta.

  Ja sitten vielä selitys miksi en koskaan kommentoi mitään näihin eläinrääkkäysjuttuhin: mä en lue niitä ollenkaan ja suljen silmäni kaikelta pahalta. Mä en kertakaikkiaan saa pois silmistäni ja ajatuksistani kaltoin kohdeltujen eläinten kuvia enkä voi olla ajattelematta niiden kärsimystä jatkuvasti. Ihan varmasti kaikille eläinystäville tulee samanlaisia ajatuksia, mutta mä oon niin heikko ja itsekäs että itseäni suojellakseni en avaa nuita linkkejä ollenkaan. :( Lämpimät ajatukset ja suuret kiitokset teille jotka teette oikeast jotain asian eteen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Se järkkärihän on niin iso ja painavakin..

   Ymmärrän, on monia ihmisiä jotka eivät noita katso ja sulkevat silmänsä niiltä.

   Kuitenkin jo ajatuksen tasolla, kun tuota asiaa on pohtinut ollaan mielestäni voiton puolella.
   Ja kyllähän sitä tiedostamattaan silloin nuo asiat ikäänkuin ymmärtää.. Kun se tietoisuus on kuitenin ikäänkuin lisääntynyt.. Voiko tuota enää monimutkaisemmin sanoa?

   Ja juu, samoilla linjoilla ollaan edelleen noiden kärsivien eläinten pitämisestä/pelastamisesta!

   Poista
  2. Joo niin hienosti sanottu että piti oikeen monta kertaa lukea että meni jakeluun. :D

   Poista
  3. Saatto olla itellä vähän pää jäässä ku tuota kirjotin :D

   Poista
 2. Olen ihan samaa mieltä, että joskus autetaan ihan liikaa. Elämän kunnioitus pitäisi riittää myös siihen, että eläimen annetaan nukkua pois, kun sen elämän laatu selvästi heikkenee. Myös aina pitäisi arvioida sitä, miten paljon kipua ja epämukavuutta eläin joutuu kärsimään paranemisprosessin aikana, kun mietitään kannattaako eläintä lähteä hoitamaan, vai onko sen paras mennä nukkumaan.

  VastaaPoista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)