sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Netteilyä ja Taikurointia

Nette riehuu
Tulipa taas vahingossa pidettyä kolme päivää hiljaiseloa.. Tässä tauon aikana on 80 lukijaa tullut täyteen! Mainiota. :)
Tänään oli pitkästä aikaa Taikurointipäivä. Kävin kuitenkin ensin aamusta katsomassa miten Neptunuksella sujuu.

Hain Neten tarhasta ja laitoin sille back on trackin hetkeksi päälle ja lähdin hakemaan kamppeita ja tein jotain muita askareita. Netellä on nyt siis takapään lihakset ihan jumissa ja nyt huomasin eilen, että myös sen yläkaulan lihakset ovat aivan kivikovat. Luulen, että se on reagoinut näihin kylmiin ja tuulisiin keleihin, vielä kun sitä ei loimiteta ollenkaan ulos.
"lääh, mää tuun!"
 toim. huom. Zingaro näyttää tynnyriltä
Yritin vähän hieroa sitä ja laitoin sille kamppeet niskaan ja eikun menoksi.
Tänään oli varusteina normisatula (olen jo pidemmän aikaa käyttänyt vain rungotonta) ja side-pullit. Ratsastin eilen kuolaimilla ja totesin että se toimii paremmin ilman kuolamia. Tosin sillä on varmaan suussa aikamoiset piikitkin varmaan, en tiedä koska se on viimeksi raspattu. Se on alusta asti ollut vähän hankala suunsa kanssa, joten menen siis ennemmin ilman kuolaimia, kun se kerran niidenkin kanssa toimii.

Tänään otin asiakseni hieman väistätellä Netteä ja se meni hyvin. Väistö oikealle oli kyllä pienen työn ja tuskan takana, siitäkin huomasi kuinka jumissa sen lavatkin ovat. Kaiken kaikkiaan se kuitenkin väisti hyvin ja eteenpäin pyrkimystäkin oli enemmän kuin eilen.

Eilen tosiaan menin kentälle ja Nette oli todella hidas pohkeelle ja muutenkin se meni sellaista ihme mummoravia. Ajattelin, että satula hankaa ja otin sen pois ja jatkoin ilman satulaa. Mutta sama jatkui, täytyy kyllä myöntää että tuossa ravissa oli harvinaisen kiva istua ilman satulaa. En tiedä mikä eilen oli sitten se lopullinen ongelma, se kuitenkin meni ihan korvat pystyssä eteenpäin. Joko se oli oikeastikin niin jumissa tai sitten se ei tykännyt niistä kuolaimista, who knows..

No joka tapauksessa, tänään oli uusi päivä ja tänään Nette etenikin taas jo ihan omalla moottorilla, edelleen se on todella jäykkä. Mutta nyt se menee jo suurimman osan ajasta rennosti eteenpäin eikä huitele pää taivaissa. Käytiin ratsastuksen lopuksi vielä vähän hangessa kävelemässä, hankireeni on parasta reeniä on mottoni tällä hetkellä.

Neptunus pääsi vielä tarhaan takaisin, kunhan se oli ensin taas ollut hetkisen back on trackin alla. Koitan nyt kaikkia mahdollisia keinoja, että saan sen takapään kuntoon.

Kävin kotona syömässä ja lähdin toiselle tallille katsomaan Taikaa. En edes muista koska olisin viimeksi sitä käynyt katsomassa ja minulla on sen takia ollutkin todella huono omatunto. Aina niinä päivinä, kun on ollut tarkoitus mennä Taikailemaan on tullut jotain esteitä. En vaan tykkää, kun omistajan kanssa on sovittu, että käyn suhteellisen säännöllisesti sitä liikuttamassa, mutta nyt en tosiaan ole päässyt sinne ollenkaan. :/
No tänään otin vähän vahinkoa takaisin ja kävin moikkaamassa Taikuria. Se tekikin minulle taas kivan pikku jekun kun hain sitä tarhasta, olin juuri saanut sille riimun päähän kun se ihan arvaamatta otti hatkat. Jäin siihen hieman pöllähtäneenä katsomaan, että mihin se lähti. Kävelin sen luokse ja se oli kuin ei mitään. Minä en kyllä ihan aina ota selvää siitä, mitä sen neidin päässä liikkuu.. :)

P.S. Olen miettinyt Neten sivun päivittämistä tässä lähiaikoina, ehkä odotan vielä viikon jos joudun päivittämään koko blogia jonkun verran. Samalla voisin päivittää hevosystävät ja ehkä piilottaa Ibin sivun, mitä mieltä olette?
P.P.S Kuvat: Erika Joukainen

8 kommenttia:

 1. älä poista ibi osiota...:)

  VastaaPoista
 2. Tuntuu kyllä että moniin hevosiin ottaa tuo tuuli tosikin lujaa ja menee paikat kovin jumikseen :( Niitä onki sitte tosi kiva parannella :/

  Taika kyllä kuulostaa niin suokilta :DDD Visin kuvitella tollasta Viljaltaki..

  Ihania kuvia, koska niitä kuvia muuten näkee kun olit ratsastamas? :D

  Blogin päivitykset on aina kivoja ja jännittäviä
  (ai miten niin kotiäirin arki on hurjaa :DD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Netestä huomaa kyllä kanssa heti. Loimi olis jees pitää koko ajan päällä, mutta vähän oon kädetön sen asian kanssa.

   Taika on nimenomaan niin SUOKKI! ..Mulla on edelleen sellanen pieni totuttaumisvaihe menossa noihin epeleihin :)

   Ööm, itsekin odottelen kuvia kuin kuuta nousevaa.. Saan ne heti, kun ollaan ensin pidetty vielä toiset kuvaukset kentällä, niin sitten kaikki kerralla. Toivottavasti ens viikkoon mennessä!!

   Mulla on on ollut nyt sellanen olo jo hetken aikaa, että mun blogipäivitykset on laskee ku härän häntä, vai miten se sanonta meneekään.. Mutta eiköhän tästä suosta taas nousta :)

   Poista
 3. Hei, voisitko muokata tekstin pohjaa hieman vaaleammaksi? Helpottaisi lukemista, kun ei tarvitsisi siristellä silmiä hämärämmässäkään lukiessa. Terveisin; Toimistotäti, jonka työpäivien ilo tämä blogi on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi!

   Katsotaan jos osaan tekniikan ihmelapsena sen tehdä!
   Kiva kuulla eetä ilostutan jonkun työpäivää, ja kiitos rakentavasta palautteesta! :)

   Poista
 4. Heips! Sun blogi vaikuttaa tosi kivalta, joten ryhdyin lukijaks. :)

  Käy kattoo myös mun blogi
  -> http://tonnikeijunelamaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aiska ja tervetuloa!

   Täytyypä käydä vilkaisemassa kunhan ennätän! :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)