sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Hankireeniä ja Lounalla ratsastusta

Ihanan keväinen sää oli taas tänään.
Lähdin aamupäivällä kohti tallia, jossa Nette asustaa. Suunnitelmissani oli pellolle meno, koska kengättömillä koivilla ei tehdä oikein mitään muutakaan.

Siispä Nette sisälle ja sukiminen sai alkaa, mistä niitä karvoja oikein riittää? Voin kertoa, että oikea käteni on ihan puuduksissa, koska olen nyt kaksi viikkoa harjannut niin epäergonomisessa asennossa pitkiä aikoja. Toivon siis, että se karva olisi kohta vaihtunut.

Heitin huovan selkään ja side-pullit päähän ja jo mentiin. Pellon reunalla Nette oli sitä mieltä, että hankeen ei ole yhtään kiva mennä. Pienen suostuttelun jälkeen se suostui kuitenkin hankeen kahlaamaan, pääsimme noin kymmenen metriä eteenpäin kun tuli stoppi. Seisoskelimme siinä hetkisen ja nautin vain auringosta, lopulta kun pyysin Netteä taas liikkumaan, se ei liikkunut mihinkään. Se vaan käänteli päätänsä ja luimi jos koitin saada siihen vauhtia.

En meinannut uskoa silmiäni, pitkään aikaan ei ole tosissaan tarvinnut keskustella siitä, kumpi meistä määrää tahdin. No tänään oli sellainen päivä.. Kävimme vielä muutamat keskustelut siitä, kumpaan suuntaan liikutaan ja Nette alkoi jo hakea vähän ylöspäin, kun sitä kiukutti.
Lopulta se kuitenkin antoi periksi. Tarvottiin hangessa ehkä 20 minuuttia, sen verran että tunsin selän tekevän kunnolla töitä.
Ei se kovin pitkää aikaa vaadi, kun lumi on jo sen verran raskasta kun on plussan puolella. Kun oltiin tarvottu tarpeeksi, mentiin takaisin talliin ja back on track päälle. Miksi minusta alkaa tuntua, että toistan itseäni näissä Nette postausksissa? Aina samanlaiset hommelit menossa.

Lähdin sitten vielä Lounaa katsomaan Neten jälkeen.
Olin ajatellut, että lähdettäisiin Lounan kanssa maastoon, minä jalkaisin ja Lounan omistaja selästä käsin. Menimme kuitenkin ensin kentälle ja siihen sitten jäimmekin. Lounan omistaja ratsasti ensin jonkin aikaa.Ensin käyntiä ja sitten pieniä raviyrityksiä molempiin suuntiin. Louna näytti astuvan takapäällään todella hassuti ja sen ravinostot tapahtuivat jonkin sen oman askellajin ravikäynti-peitsin jälkeen. Sen liike kuitenkin parani, kun se hetkisen aikaa oli saanut liikkua.

Huomattiin myös, että satula ei ollut ainakaan tällä hetkellä Lounalle yhtään sopiva. Se on liikan kaareva runkoinen ja varmaankin liian leveä. Liikkuessa se liukui taaksepäin, jolloin se alkoi painaa sään molemminpuolin. Senkin takia Louna varmaan hieman kiukkuili ravissa, kun sen lavat eivät mahtuneet liikkumaan kunnolla ja satula painoi.

Kävin itsekin Lounan selässä, eli oli toinen ratsastuskertani sillä. Ja voi kun se on niin kapea! On vähän eri asia mennä Netellä kuin Lounalla. Nette tuntuu sellaiselta hevosen kokoiselta ja Louna niin kovin pieneltä. :)
Käynnissä Louna oli vasempaan ihan  ok, oikeaan kierrokseen se meni ihan vintturassa ja lapa edellä, mutta se onkin hyvin ominaista vanhalle juoksijalle. Ravit kokeilin molempiin suuntiin ja se oli siinä, en halunnut satulan kanssa kiusata sitä sen enempää. Katsotaan josko kokeillaan joku päivä ilman satulaa, että olisiko meillä erilainen poniini vai ei.

Tällaista siis tänään, ei tapahtunut mitään kovin kummoista, eikä kuviakaan nyt ole.

P.S. Soitan huomenna Netelle uuden kenkääjän, joka tekee paljon sairaskengityksiä. Hieman pelolla odotan mikä on tuomio.
P.P.S Taidan huomenna tehdä analyysin omista vahvuuksista ja heikkouksista ratsastajana, alankin pohtimaan sitä samantien!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)