tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pää kolmantena jalkana

Anteeksi viiden päivän hiljaiselo, Viipille tiedoksi että olen edelleen elossa..

Taisin käydä torstaina viimeksi päivittämässä Neten kenkäyksen jälkeen. Perjantaista tähän päivään olenkin taas ollut menossa siihen tahtiin, että ei ole ehtinyt tänne kirjoitella mitään.
Perjantaina olin siis ratsastustunnilla, tunnin teemana oli volttien ratsastus ja pääpaino siinä, että hevoset asettuvat oikein. Lisäksi harjoiteltiin sulavia siirtymisiä käynnistä raviin. Volteilla oli tarkoitus saada hevonen asettumaan oikein pelkällä istunnalla ja kunnon myötäyksillä sisäohjasta. Ravisiirtymisien taas piti olla mahdollisimman hallittuja.
Minulla oli taas uusi tuttavuus alla, kantavana oleva tamma jolla oli kyllä oma moottori, mutta se alkaa olla jo niin kantava, että en oikein tuntenut oloani mukavaksi sen selässä.

Yksi lempihevosistani lähti taas, se kovasuinen kaveri jolla ratsastin muutama viikko sitten lähti uuteen kotiin viime viikolla. Siellä alkaa kivat hevoset loppua kohta! Nyt on enää uljas musta ja se P.R.E, ja niistäkin se musta myynnissä. Tallinpitäjä koittaa kovasti saada minua ostamaan sen, mutta se on hieman liian kallis mimun budjetilleni, harmi sinänsä.

Perjantaina ratsastustunnin jälkeen lähdin ajamaan sitten vanhempieni luokse ja vietin siellä viikonlopun. Olin jo puoliksi päättänyt, että menen käymään lauantaiana oripäivillä, mutta oripäivät vaihtuivatkin raveihin.
Käytiin moikkaamassa hevosten valmentajaa ja katsottiin parit lähdöt. Kaikki rahat meni mitä pelattiin, että ei mennyt ihan lapaan tällä kertaa. Pakko vielä sanoa, että on se Womanizer vaan aikamoinen peli! Jos kukaan teistä seuraa raveja, niin tiedätte varmaan kyseisen hevosen? Se veti kyllä niin jäätävän suorituksen taas, että ei voi kuin ihmetellä.

Sunnuntaina lähdinkin aamupäivällä heti ajelemaan kohti Tamperetta. Kävin moikkaamassa Netteä ja olin koko viikon fiilistellyt, että sunnuntaina pääsen vetämään rallia maastoon kun tiet on sulana. Ja prkl ei päästykään, kun lunta tuli lauantain aikana 15 senttiä!
Sunnuntaina oli plussaa ja Netellä ei enää tilsakumeja, joten ei lähdetty mihinkään. Hain sen tarhasta ja sillä kävelymatkalla se keräili jo sellaisia tilsoja, että oikein hirvitti. Nette pääsi siis vain harjaukseen ja takaisin ulos. Koska sillä ei ole edelleenkään takasissa kenkiä, niin nyt on pakko odottaa, että jäät/lumet sulaa, jotta voidaan turvallisesti ratsastaa bootsien kanssa seuraavaan kengitykseen asti. Jonkin verran turhauttaa tämä tilanna jälleen kerran.

Vietin aikaani tallilla kuitenkin sellaisen kuusi seitsemän tuntia, jonka jälkeen lähdin ajelemaan Taikan tallille. Suunnitelmissa oli sunnuntaiajelu, meitä piti olla kolme lähdössä. Mutta yksi hevonen päätti esitellä heti tallitiellä kaikenlaisia mukavia muuveja, joten se jäi suosiolla matkasta heti alkuunsa.
Niinpä jatkoimme matkaa Pyryn ja Taikan kanssa. Käytiin sellainen pieni lenkki, aikaa kului reilu puolituntia ja Taika joutui vähän hommmiin, kun piti lumessa vetää koppakärryjä. Paluu matkalla alkoi sataa taivaantäydeltä jotain ihme rae/lumisontaa. ÄÄÄÄÄ, sanoinko jo että haluan sen kesän!

Sunnuntaina olin melko myöhään kotona ja eilinen menikin sitten henkilöstöpäivillä Vanajanlinnassa. Aamulla lähtö kahdeksalta ja illalla yhdeksän jälkeen takaisin. Olin niin poikki, etten jaksanut tehdä muuta kuin möllöttää seinää/telkkaria kun pääsin kotiin.
Nyt aletaan olla taas elävien kirjoissa ja tänään pitäisi mennä katsomaan Lounaa, se ei ole taas oikein osannut käyttäytyä hyväkäytöksisen hevosen tavalla.

Tässä nyt siis tiivistelmä viimeisistä viidestä päivästä. Kuten huomaatte, juuri mitään mielenkiintoista ei ole tapahtunut. Vain armotonta räpeltämistä siellä sun täällä. Tällä viikolla taas sitten Lounaa/Senniä/Netteä(?)/ratsastustunti/Taika  ja ehkä uusi ponituttavuus. Niin ja gradua kans, hmph.

P.S 8 lukijaa vielä, niin saan julkistettua sen videopostauksen! winkwink te anonyymit lukijat.. ;D

4 kommenttia:

 1. Soot taas menny pää kolmantena jalakana :D
  Hiukan ihmettelin että missä oot ku olit karonnu niinku pieru saharaan :DDD

  Täälä satoo eileen vettä ihan taivaantäyreltä ja oli pikkuusen surkiaa olla Viljan kans kentällä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän oli taas haipakan puoleista :D
   Itekin ihan hämmennyin, kun tajusin etten oo viiteen päivään kirjottanu tänne mitään. Aika meni niin äkkiä..

   Tulispa vettä vaan hetki, niin lumet sulais ja sitten aurinkoa pari viikkoo niin kuivuis paikat!

   Poista
 2. En oo piiitkään aikaan seurannut raveja, mutta nyt tuli tässä pari päivää sitten katsottua, kuinka womanizer oli ihan häntäpäässä ja sitten yhtäkkiä otti ja voitti ja vielä reilulla erolla muihin. Huh huijaa. Siinä vasta tykki!

  Mukavaa kun olet elävien kirjoissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, katsoit varmaan juurikin tuota lauantain lähtöä.
   Se otti laukan lähtöauton takana ja jäi muista parikymmentä metriä.. Lopputuloksena se, että se voitti suvereenisti muut noin 20 metrillä ja korvat kiinni. Huh.

   Joo, täällä ollaan taas. :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)