perjantai 30. maaliskuuta 2012

Uusi ponituttavuus ja Nepsukka

 Aamupäivällä kävin tosiaan tutustumassa uuteen poniin.
Se oli pikkuruinen russ-ponitamma, jolla oli hieman ongelmia juoksutuksen kanssa. Se oli niin kovin piskuinen, kun on tottunut katselemaan noita hevosenkokoisia otuksia jo jonkin aikaa.
Mennessäni tallille oli harjailut juuri saatu tehtyä ja poni oli valmiina koitokseen. Otimme kentälle mukaan liinan ja juoksutusraipan ja lähdettiin hommiin.
"Kyllä tätä voi jo syödä"

Ongelma selvisi hyvin nopeasti, poni ei halunnut lähteä ympyrälle juoksemaan ollenkaan, vaan se käänsi aina etupäänsä kohti ja jäi siihen. Tämä poni ei kuitenkaan yrittänyt haastaa tai ollut muutenkaan hankala tai kiukkuinen, se kunnioitti selvästi ihmistä ja oli hyvin tyyni.
Aika äkkiä sain sen kuitenkin ravaamaan molempiin suuntiin ympyrällä ja se meni hienosti pää alhaalla ja rentona. Ponin hoitaja otti kuvia ja videoita, saa nähdä saisinko niitä lainaan niin voisin näyttää teillekin, kuinka pieni ja söpö se oli!

Kuulemma se ei ole koskaan vielä noin nätisti juossut montaa ympyrää, jotain siis tehtiin oikein. Annoin liinan ponin hoitajalle ja neuvoin häntä sen kanssa, miten pitäisi toimia. Poni tuntui olevan todella herkkä sille mihin kroppansa ja katseensa kohdistaa. Lisäksi se tosiaan halusi koko ajan vain kääntyä pää kohti ihmistä ja tekikin kaikkensa, jotta sinne sivulle ei pääse. Osaa muuten tuollainen poni olla aika ketterä liikkeissään..
Tässä vielä linkki Illin blogiin, sieltä näette pienen videopätkän hurjasta ponista :D

Otin liinan ja ponin vielä takaisin omiin hyppysiini ja sitten vasta pääsimme toden teolla hommin, koska nyt vasta poni päätti että sen ei tarvi juosta. Vasempaan kierrokseen se meni hienosti ja monta kertaa, mutta oikeaan ei sitten millään. Olisiko sitten ollut ensin vain vähän vieraskorea?
Aikamme siinä asiasta keskusteltiin, aina välillä vaihdoin suuntaa ja testasin että vasen kierros kuitenkin toimii ja toimihan se. Oikea kierros oli todella paljon vaikeampi ja lopetimmekin harjoitukset siihen, kun poni eteni edes hieman etusillaan eteen eikä sivulle.
Kaverikuva!

Mutta ihana poni ja varmasti muutamilla toistoilla saadaan juoksuttaminenkin toimimaan. Varmaan parin viikon päästä käyn vielä poniinia tervehtimässä, ensi viikolla en heppaile ollenkaan, kun lähden Ylläkselle murtamaan häntäluuni lumilaudan kanssa..

Tämän päivän ratsastustunti olikin sitten peruttu viikonlopun kurssin takia, joten lähdin sitten tuolta tallilta suoraan Netteä moikkaamaan. Oli tarkoitus vaan hieman käveleskellä ja palautua eilisestä maastosta. Taas tallille päästyäni laitoin heinät/ruoat valmiiksi ja hain kaikki kamppeet.
Nette sisään  ja harjauksen (talvikarva melkein jo hävinnyt!) jälkeen kamppeet niskaan ja bootsit jalkaan ja sitten mentiin.

Käytiin tarhojen ympäri lenkki kävellen ja sitten kentälle. Nette on kentällä aina kovin haluton liikkumaan ja eteenpäin pyskimys lähentelee nollaa ja se on todella hidas pohkeelle.
Tänään siis jälleen kerran siirtymisiä ja pysähdyksiä. Ne menivät paljon paremmin kuin pitkään aikaan, saatiin pari ihan hyvää siirtymistäkin. Volteilla kokeilin Netteen sitä samaa mitä olen harjoitellut tunneilla, eli voltteja "kävelemällä" lonkilla aina voltin suuntaan ja se toimi! Nette meni tosi nätisti ja asettui hienosti. Myös voltin pienennykset toimivat tällä tyylillä hyvin, olin niin iloinen.

pus pus

  
Tätä mieltä Nette on pusuttelusta :P
Harjoitukset loppuivat lyhyeen, koska halusin lopettaa hyvään suoritukseen. Hetki seisoskeltiin ja venyttelin Netteä selästä käsin porkkanoiden avulla, niitäkin oli helppo syödä kun ei ollut kuolaimia kiusana suussa. Sitten tulin alas ja venyteltiin vielä niin, että nostin etuset vuorotellen eteenpäin. Nette tuntuu nauttivan tuosta venytyksestä erityisen paljon.
Sitten takaisin talliin ja kamat pois päältä ja tarhaan syömään heinää. On se hevosen elämä helppoa.

P.S Kuulin tänään aika uutispommin, mutta en uskalla siitä teille ihan vielä puhua, mutta  myöhemmin sitten
P.P.S Mua jänskättää jo se huominen!
Neten taivas, kokonainen paali heinää ja vaan sille!
"Oliko sulla jotain ruokaa mulle siinä?"

8 kommenttia:

 1. Ihania ootta!!!

  Kerrot, mikä uutinen?????????????!!!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nette on ihana <3

   Plääh, en uskalla vielä julkisesti huudella.. Katotaan jos ehtisin kirjotella sulle vähän postia..:)

   Poista
  2. Joo, mä laitan.. :)
   Käy kattoo video tosta linkistä! Mulla on vaaleenpunaset saappaat!!! :D :D

   Poista
  3. Ääääääks, yli söpöt!!! mäki haluan, mistä soot ne hommannu :DD

   Olipas siinä ponilla ensin vastalauseita :DD Kivaa nährä vireoita ku teet maastakäsinjuttuja!!

   Poista
  4. Kamalat, vihaan vaaleenpunasta edelleen, mutta toi oli ainoo saatavilla oleva väri :D

   Ne on Minimanista, ei siellä paljon ollu valinnan varaa, kun saappaita kävin ostaan..:D
   Joo, toi oli vielä aika pientä. Aluksi se meni vielä hyvin..:)

   Poista
 2. haha. Nyt mä siirryin taas 'elävien kerhoon' ja sain aikaseks käydä kurkkaan ton videopätkänkin. Hienoa menoa B) Ps. Juhani sano: katos, ihan kun Louna.. Hmph :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Ei toi ihan Louna kuitenkaan oo :D
   ..Mä kärsin noiden saappaiden takia!!

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)