maanantai 2. huhtikuuta 2012

Mistä tota lunta oikein tulee, Prkl!

Sissillä ekaa kertaa ikinä satula selässä
Tänään piti olla oikein tehopäivä, jonka aikana oli tarkoitus käydä neljällä tallilla, koska lähden illalla Ylläkselle ja olen viikon pois maisemista.
Aamulla katsoin ikkunasta ulos ja voi *¤%/)(/&%#¤#, lunta oli yön aikana ilmaanutunut vaan kymmenen senttiä ja lisää tuli, niin että ei ikkunasta sisäpihalle kunnolla nähnyt.

Keliä uhmaten lähdin kuitenkin tallille, ajattelin että ei se keli nyt niin paha ole, eipä. Senniponin vuoro oli ensimmäisenä ja tallin pihaan päästyäni sainkin omistajalta viestin, että poni on tänään idiootti. Mahtavaa.
Otettiin heposet sisään, harjasin Sennin ihan normaalisti ja meinasin jo omistajalle sanoa, että ihan "normaalihan" (kaikki on suhteellista) tämä on. En kuitenkaan sanonut. Hain satulan ja laitoin sen selkään ja siitä se riemu sitten alkoi, Sennihän ei ole _koskaan_ nähnyt satulaa eikä sitä ainakaan sen selkään ole laitettu. Eikä aivan varmasti ainakaan ole satulahuopaa suoristettu..
Todettiin omistajan kanssa, että tänään voi olla Sennillä vaan juoksutuspäivä ja otetaan Sennin varsa Sissi myös käsittelyyn, kun sekin tarvitsisi opettaa ison hevosen tavoille.

Menin Sennin kanssa kentälle ja se meni yllättävänkin nätisti, se käveli hienosti molempiin suuntiin monta kierrosta ja näytti suhteellisen normaalilta. Tällä kertaa pyysin sitä raviin ja koitin saada siirtymisen myös takaisin käyntiin. Pari kertaa se onnistuikin, mutta pienellä viiveellä.
Toisaalta se myös esitti ensimmäisen kerran pystyynhyppäämisen, joka hänen repertuaariinsa ei ole ennen kuulunut.
Vielä lopuksi pompin taas satulan molemmilla puolilla ja taputtelin satulaa ja heiluttelin siipiä. Pari kertaa se meinasi ottaa ritolat, mutta meni ihan ok. Jätettiin tällä kertaa tähän eli Senni pääsi tänään tosi helpolla..

Seuraavaksi otettiin sitten Sissi, joka on siis Sennin varsa ja josta pitäisi myös pikkuhiljaa saada jonkinlainen ratsu aikaiseksi. Sissi on ihana symppis teinihevoinen, joka rakastaa ihmisiä eikä vähästä hätkähdä. Otettiin se käytävälle ja harjasin sen siinä samalla omistajalle kommentoiden, että ihanaa tehdä hommia normaalin ponin kanssa. Oli aika hyvä kontrasti äidin ja tyttären käytöksen välillä..
Sissi sai suitset päähän, kuolaimista neiti ei olisi niin välittänyt mutta kyllä ne meni. Ja sitten satula selkään, ei mitään reaktiota. Satulavyö kiinni ja poni edelleen ihan lunkina vaan seisoo käytävällä!
Laitoin vielä pari reikää kireämmälle vyön ja sitten lähdettiin liinan kanssa ulos.
Yhdet pomput Sissi esitti matkalla kentälle, mutta sekin taisi olla jostain muusta kuin satulasta johtuvaa. Katsottiin vielä kentällä, että satula oli hyvin kiinni ja lähdettiin kävelemään.

Sissi ei olisi millään halunnut kävellä kaukana ihmisestä, kun on niin paljon mukavampaa tulla viereen ja seurustella. Omistaja menikin sitten malliksi Sissi vierelle kävelemään ja poni oli hieno, välillä se aina vilkuili, että mitä minä teen mutta meni hienosti eteenpäin välittämättä satulasta sen enempää.
Sissi sai vielä harjoitella yksin kulkemista ja kyllä se muutamaan otteeseen esitteli hienoja pomppuja suuntaan ja toiseenkin. Hyvin se kunnioitti kuitenkin narua ja oli oikein kiltti.
On kyllä äiti ja tytär eri puusta veistetyt.

Päätettiin kokeilla Sennin kanssa vielä tehokuuria, kunhan nämä minun menoni tästä rauhoittuvat. Kaksi viikkoa joka päivä ja katsotaan mitä tapahtuu. Jos Senniniili jatkaa villiponina olemista tässä mittakaavassa vielä senkin jälkeen, niin voi olla että kokeillaan tulisiko siitä ennemmin ajoponi ja jos sekääne ei onnistu niin Sennistä saattaa tulla sitten vaan erittäin hyvä äiti monille hienoille ja hyvinkäyttäytyville varsoille.

Sennin jälkeen tarkoitukseni oli tosiaan suunnata vielä katsomaan Netteä, käydä hakemassa lauantaina videomateriaalit ja mennä Lounailemaan. Ilma oli kuitenkin niin kamala ja Netellä kun ei ole enää tilsakumeja, eikä bootseissa nastoja, niin ei sillä voi mitään tehdä. Lounan omistajan kanssa soittelin matkalla ja tultiin siihe tulokseen, että Lounalla on tänään vapaa. Siispä hain vain videot itselleni Nokialta ja suuntasin kotia kohti. Ja nyt en liiku mihinkään neljän seinän sisältä ennen kuin on pakko juosta yöjunaan ja kohti Yllästä.
Onneksi viikon päästä kun tulen takaisin niin on jo kesä.

P.S Yritin tehdä kursseille omaa sivua, mutta se ei suostunut lataamaan videoita sinne. En tiedä miksi. Selvitän asiaa ja koitan saada ainakin istuntatunnin videon tänne, se on hyvin viihdyttävä 20 minuttinen..
P.P.S Jos minusta ei viikkoon kuulu mitään, niin olen joko sairaalassa murtuneen häntäluun takia (lumilauta on vaarallinen vehje) tai sitten netti ei vaan toimi siellä korvessa.

4 kommenttia:

 1. Heips pitkästä aikaa! Mä koitan päästä kärryille takas mitä blogeissa on tapahtunu mutta en millään jouda kaikkia postauksia lukemaan. Täällähän tapahtunu vaikka mitä, on kurssia ja uutta projektia ja Netellä kengät etusissa ja mitä vielä... :D Mutta hyvää lomaa ja tuu ehjänä takas sieltä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moikka ja tervetuloa takaisin Thaikkulandiasta! :)

   Ollaan koitettu olla hyvin ehtiväisiä juuu ja uusi projektikin taas löytyi, hups.. :D

   Kiitos! Koitan vältellä kaatumista viimeiseen asti, polvet ja häntäluu kiittää! :D

   Poista
 2. Kivan oloisen blogin löysin. Meillä on kans vauvahevonen joka opettelee ajohommiin ja erilaisiin varusteisiin. Se on 2-vuotias ja käyttäytyy paljo fiksummin monissa tilanteissa, kuin tuo 12v. rist.poni tamma joka urpoilee välillä ihan omiaan. >:) Paljon voi olla ponien luonteissa eroja. :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Johanna ja tervetuloa lukemaan! :)

  Joo, se on kyllä hassua miten noissa ne luonne ja persoona erot on niin suuria.
  Tammoilla kun on aina vielä ne omat kotkotuksensa <3

  Tsemppiä vauvahevosen kanssa! :)

  VastaaPoista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)