maanantai 14. toukokuuta 2012

Hengenvaarallinen?

Olen tainnut joskus mainita pitäväni haasteista. No, nyt on pakko sanoa, että olen minä yhdenlaisen haasteen itselleni hommannut.

Jos joku ei vielä arvaa mistä kyse, niin Netestäpä hyvinkin. Olen aikaisemminkin analysoinut Netteä ja sen luonnetta tänne. Tänään se vaan taas iski se fakta oikein olan takaa. Ja se fakta on se, että en ole eläessäni nähnyt noin kovapäistä hevosta, Nette on niin vahva, että en löydä sille edes sanoja.

Ravipiireissä sanoittaisiin, että sillä on juoksijan pää. Mutta vaikka olen paljon kovaluontoisia ravureita tavannut, niin kyllä lämpöinen on kuitenkin suhteellisen nöyrä rotu. Neteltä kaikenlainen nöyryys puuttuu kokonaan.

Monet ihmiset jotka ovat tulleet Netteä katsomaan ja joille olen kertonut minkälainen se on, eivät ymmärrä tätä laisinkaan. Yleensä he kuvailevat sitä sanoilla rauhallinen, kiltti ja kiva. Joo, se on kaikkea tuota, mutta se ei ole sitä sen takia, että se olisi vaan sellainen pikkupikku mussukka. Se on rauhallinen, koska sillä on niin armottoman kova luotto omaan itseensä. On siis vaikeaa yrittää kertoa jollekin minkälaisesta hevosesta on kyse, kun se näyttää juuri siltä että se on maailman kiltein ja rauhallisin otus.

Mutta tänään sen vaikeus kaikessa komeudessaan tuli taas esiin. Tänään kuulin jo toisen ihmisen sanovan, että se hevonen on hengenvaarallinen, väärissä käsissä. Nette menee vaikka läpi sen surullisen kuuluisan harmaan kiven, jos se niin päättää. Se ei myöskään tee mitään asiaa, jos se päättää että se ei sitä halua tehdä. Sillä on takanaan valtava fyysinen voima, eikä se epäröi käyttää sitä.

En tiedä olisiko se samanlainen jos se olisi käsitelty pienestä asti. Luulen, että olisi, mutta ehkä se itsevarmuus olisi valjastettu hieman paremmin kuin nyt. Tuon ikäiselle ja kokoiselle hevoselle on aika vaikeaa alkaa opettamaan nöyryyttä, kun häviät sille kuusi nolla fyysisissä voimissa.

Mitkä ovat plussat? - Se ei pelkää eikä saa paniikkikohtauksia, se ei hätkähdä pienistä, se kestää sanomista ja kun tuon rohkeuden ja itsevarmuuden pesäkkeen saa kunnioittamaan itseään niin vaan taivas on rajana.
Mitkä ovat miinukset? - Käsittely, joka ikinen taaksepäin otettu askel, joka ikinen taaksepäin nojaava liike ja joka ikinen kerta kun hevonen liikuttaa sinua eikä toisin päin, antaa sille lisää itsevarmuutta ja lisää uskoa siihen, että hän on lauman ylin. Joka ikinen kerta kun tehdään jotain asiaa, niin hevonen kyseenalaistaa sinut. Joka ikinen kerta, kun annat sille periksi, niin se käyttää sen siekailematta hyväkseen.

Ja päivän polttava kysymys: Miksi helvetissä minä menin ja ostin moisen mutaation?!

Huvittavinta tässä on ehkä se, että minä olen ihan fiiliksissä tuosta eläimestä. Se kiehtoo minua niin paljon, siinä on paljon potentiaalia ja sinänsä harmi, että sen parhaat vuodet ovat jo menneet eikä sillä ole tehty mitään. Tuossa nimittäin olisi ollut hevonen, jonka kanssa oikea ihminen olisi päässyt pitkälle. En tiedä tuleeko se päivä koskaan, että se nöyrtyy edes minulle ja sitä jään nyt mielenkiinnolla odottamaan.

Ja mitä tänään siis oli ohjelmassa: Kengitys, Netellä on kaikki neljä kenkää. Kuinka pienet on ihmisen ilot! Takasiin laitettiin pohjalliset, kun antura on edelleen niin pehmeä, mutta en välitä, meillä on popot!!!
Toinen ohjelmanumero oli kopitus: Koppiin meno ei ole enää ongelma, sinne mennään nätisti ja kaikki on ok. Ongelma on siellä oleminen, joka on Neten mielestä tyhmää. Tai no, ei se siellä oleminenkaan ole kamalaa, niin kauan kuin Nette ei ole sitä mieltä että se on kamalaa. Mutta kun siitä tulee kamalaa eli tylsää, niin sieltä on tultava ulos. Keinolla millä hyvänsä.
Tämän takia emme välttämättä muuta huomenna. Koska haluan tehdä kopituksen kunnolla ja niin, että se menee sinne jatkossakin. Toinen asia on se, että en halua esine- enkä henkilövahinkoja. Juttu on kuitenkin niin, että jos Nette päättää tulla ulos kopista, niin se tulee, ihan sama mikä luukku on kiinni.

Siksi siis huomisen ohjelma: Traikussa koko päivä, menen aamulla tallille ja hengailemme trailerissa koko päivän. Jos kaikki menee ok ja Nette suostuu siellä suosiolla seisomaan, niin sitten lähdemme illalla. Jos ei, niin sitten elämme päivän kerrallaan ja elämme varmaan trailerissa niin kauan, että Nette suostuu siellä seisomaan.
Ongelmahan ei varsinaisesti ole siis koppi tai se, että siellä olisi kamalaa. Ongelma on se, että vähäisen käsittelyn vuoksi Netellä ei ole kärsivällisyyttä. Sen ei ole koskaan tarvinnut seistä vaan olla, joten se tuottaa ongelmia. Sama ongelma on kengittäessä ja pesarissa, koska siinä joutuu seisomaan paikallaan ja se on tyhmää.

Siispä huomenna seisontaharjoituksia trailerissa. Nyt kaikki sormet ristiin, että päästään muuttamaan!
Kopituspostaus alkaa olemaan valmis, koska kopitus on nyt  periaatteessa tehty. Kunhan saan sen valmiiksi, niin laitan sen tänne. Kuvia on muutama ja videonkin koitan saada mukaan, niin näette kuinka mukavaa oli työskennellä kaatosateessa.

En ota vastuuta kirjoitusvirheistä tai ajatuskatkoista. Takana on työpäivä ja seitsemän tuntia tallilla.
Nyt nukkumaan, jotta huomenna jaksan olla vahvempi kuin Nette, onneksi se on se henkinen ylivoima, joka lopulta määrittää sen kuka "voittaa".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)