keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kopittelua

Noniin, otan vahingon takaisin ja kirjoitan kaksi kertaa saman päivän aikana, koittakaa kestää.

Tänään oli siis Neten kanssa vuorossa kopitusharjoituksia. Kuten olen aikaisemmin kertonut, niin minun tietääkseni kyseinen otus ei ole ennen ollut trailerissa. Ja se on tasan kerran kuljetettu tuonne missä se nyt on, silloin se matusti emänsä kanssa vapaana rekassa. Ei voida siis hyvällä omalla tunnolla sanoa, että se olisi kovin kokenut matkustaja.

Siispä tänään alkoi traileriin totuttelu. Pyysin avuksi Gamillan omistajan, koska hänellä on kopittamisesta huomattavasti enemmän kokemusta kuin minulla. Lisäksi tykkään hänen hevosystävällisestä tavastaan toimia hevosten kanssa, joten ei tarvinnut kauan miettiä ketä pyydän avukseni.

Tarkoituksena on pilkkoa kopittaminen niin pieniin osiin, että koko ajan pääsee palkitsemaan hevosta. Missään vaiheessa ei hevosen stressitaso saisi nousta liiaksi vaan koko ajan liikutaan mukavuusalueella.

Iltapäivällä aloitettiin sitten treenit ja jottei tämä nyt olisi liian yksinkertaista, niin Netellähän on taas kiima eli hevosella oli vähän muutakin ajateltavaa kuin traileriin keskittyminen.
Tämän päivän missiona oli saada Neten etujalat sillalle.

Eniten haastetta aiheutti se, että Neten pään olisi pitänyt olla koko ajan koppiin päin. Se kuitenkin huiteli välillä missä sattuu ja minun reaktioni olivat aina myöhässä. Toinen asia mitä piti muistaa oli hengittäminen, joka oli muuten suhteellisen vaativaa hommaa!

Ensin annettiin Neten hieman tutkia lastaussiltaa, koko ajan piti vaan pitää huoli siitä, että pää on oikeaan suuntaan ja Nette keskittyy itse asiaan. Neten keskittyminen on tosiaan välillä hieman vaikeaa, siitä näkee että se on joissain asioissa varsan tasolla, kun se ei malta olla ollenkaan.

Tehtiin muutamia toistoja ja lopulta Nette seisoi jo etujalat ihan sillan yläpäässä. Siinä se mussutteli pari palaa porkkanaa ja vaikutti ihan rauhalliselta. Olin ihan huojentunut kun päästiin näinkin helpolla. Ja taas oppi niin paljon uutta.

Aina on tietenkin myös yhtä palkitsevaa huomata, kuinka reaktiot ovat aina liian hitaita ja että aina on omassa tekemisessä niin paljon kehitettävää.
Parin päivän sisällä otetaan seuraavat reenit, joiden missio on saada koko hevoinen lastaussillalle.
Saa nähdä kuinka meidän käy.

2 kommenttia:

 1. Olis tosi kiva, että sen jälkeen kuun ootte saannu Neten tottumaan kopitukseen voisit tehä siitä ihan erillisen postauksen ? Täällä olis nimittäin omistaja + hevonen, joka ei mene koppiin ja neuvoja/ohjeita tarvittais. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin tietenkin tehdä!
   Ja toivottavasti siitä on teille apua :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)