torstai 17. toukokuuta 2012

Neten muuuttopäiväTänään se siis koitti, muuttopäivä.
Koko tiistaipäivä vielä treenattiin koppiin menoa ja siellä oloa, ja Nette alkoikin olla jo aika hyvä koppiin menossa. Olin kuitenkin edelleen hiukan epävarma, siitä haluaako se pysyä siellä tarpeeksi kauan, sainkin kuningasidean antaa sille vähän suun kautta annettavaa rauhottavaa ainetta, joka ehkä poistaisi sen pahimman pakitusefektin.

Eilen kävimme vain metsässä kävelemässä ja vietimme laatuaikaa, ilman sen suurempia paineita oikeista töistä. Nette oli hieman alakuloisen oloinen kun hain sitä tarhasta ja mietinkin hetken, että se olisi ottanut hiukan nokkiinsa tiistain treeneistä. Metsässä se kuitenkin virkosi ja meidän tunnin maasto oli oikein leppoisa. Välillä pysähdyttiin vähän syömään ruohoa ja yliteltiin monia esteitäkin matkalla. Nette pöristeli koko maaston ajan tyytyväisenä ja menimme sitten vielä hetkeksi laitumelle syömään vihreää, ennen kuin Nette pääsi takaisin tarhaan.

Alunperin oli suunniteltu, että olisimme harjoitelleet vielä keskiviikkona takapuomin laittoa. Minusta Nette oli kuitenkin treennanut tarpeeksi ja se tuntui olevan aika kypsä siihen hommaan, jonka takia jätimme keskiviikon treenit pois. Koska minulle näin yllättäen tuli muutama tunti "lisäaikaa", niin päätin ajaa kotiin Hööksin kautta (virhe). Olin menossa hakemaan applemouthin oliivikolmipalaa ja hyönteismyrkkyä.

Ja tulin kaupasta ulos riimun, satulahuovan, kärpäshupun ja hyönteismyrkyn kanssa. Kuolaimet täytyy hakea ensi viikolla, eli uusi kauppareissu tulossa. Tämä tulee todella kalliiksi.
Satulahuopa oli _ihan pakko_ ostaa, koska olen haaveillut limenvihreästä huovasta noin kolme vuotta. Nyt kun se onkin kai joku sesonkiväri, niin sellainen oli jopa oikeasti olemassa.
Mä oon himoinnu tän väristä jo kolme vuotta!
Riimu taas piti ostaa, koska jäi juuri vähän puuttumaan yhdestä leimasta (ai miten niin mua on helppo huijata). Hyönteismyrkyähän menin hakemaan ja oikeasti myös sitä kärpäshuppua, vaikka olinkin se jo unohtanut. Mutta eipä tuosta kauppareissusta sen enempää.
Siirrytään mielenkiintoisempaan aiheeseen, eli Neptunuksen muuttoon..
"Mä en jaksa pysyä hereillä!"

Tänään aamulla olis tarkoitus lähteä matkaan, sain puhelinreseptin apteekkiin, josta kävin noukkimassa matkaan sen rauhoitusgeelin. Kätevästi luin ohjeet matkalla moottorietiellä, keskittyminen kahteen asiaan samaan aikaan on helppoa, jep.

Kun pääsin tallille, hain Neten tarhasta sisään. Olin jo edellisenä päivänä laittanut kopin lähtökuntoon, turvetta koppiin ja kaikki syötäväksi kelpaava pois näkösältä, koska luonnollisesti rauhoittavan kanssa ei saa syödä.
Sitten laitettiin Netelle geeliä suuhun, vähän pelkäsin kuinka se reagoi, mutta se meni todella hienosti. Tällä suun kautta laitettavalla aineella on aika pitkä vaikutusaika (noin 30 min.), joten odotellessa siivosin Neten karsinan ja vein viimeiset tavarat autoon.
Vielä vähän väskättää

Aine alkoi vaikuttaa ja Nette olikin aika mömmöissä saamastaan aineesta. Siispä lähdettiin matkaan, sillalla Nette pari kertaa mietti ja pisti hiukan vastaankin, väliseinän kanssa se peruutti ulos unetuksestaan huolimatta, joten päätimme jättää väliseinän auki. Silta siis vaan kiinni, Nette ei sanonut juuta eikä jaata, eikä enää edes yrittänyt pakittaa. Vielä verho kiinni ja olimme valmiit. Minua jännitti ihan kamalasti ja pelkäsin koko ajan, että Nette saa jonkun sätkyn.
Koko kuljetusmatka meni kuitenkin todella hienosti, minä ajoin autolla trailerin perässä, ettei kukaan ajanut liian lähelle.

Perillä otetiin Nette ulos kopista, se tapahtui hyvin hitaasti, koska se oli edelleen ihan unessa. Jäätiin siis odottelemaan, että aine lakkaisi vaikuttamasta, jotta saataisiin Nette tutustutettua uuteen ystäväänsä suomenhevosherra Ottoon.
Neten uusi  wannabeboyfriend Otto

Otto
Mitään sen suurempaa draamaa ei koettu, kun Nette ja Otto yhdistettiin. Otto olisi mielellään tutustunut Netteen, mutta Nette lähti huitelemaan muualle lyhyen haistelun jälkeen. Otto yritti mennä perässä, mutta Neptunus jolkotteli karkuun. Kaverit viereisessä tarhassa sen sijaan kävivät vähän kierroksilla uudesta hevoisesta.

Uusi naapureita
"Eih, niitä on lisää!!"


    


Nette jäi hieman tutkimaan uutta laidunta ja Otto seuraili perässä, parit ravit ja laukat nähtiin ja se oli siinä. Haettiin hevosille heinää ja minä jäin vielä hetkeksi tutkailemaan tilannetta. Nette piti hajurakoa Ottoon ja söi yksinään ruohoa. Ottorukka tuntui olevan vähän hämillään ja ihmeissään, kun se olisi mieluusti tutustunut uuteen kaveriin, jota ei kiinnostanut ollenkaan.
Auttakaa, joku hullu suomalainen seuraa!


.."Eikä se lopeta ollenkaan."
Nette oli hiukan levoton ja huuteli aina välillä, varmaan Jereä ja muita kumppaneita, mutta ei saanut vastausta. Se kierteli tarhaa eikä ollut paljon paikallaan. Aina välillä se kuitenkin söi ja vaikutti muuten ihan rauhalliselta.
Kymmeneltä aamulla lähdettiin vanhalta tallilta uutta kohti ja neljän maissa minä lähdin itse kotiin. Hiukan epävarmana Neten pärjäämisestä sen jätin sinne, mutta se oli kyllä ihan rauhallinen. Kunhan nyt vain murehdin.
Vähän vielä huolestuttaa


Vielä en ihan ole sisäistänyt tätä kaikkea, että me oikeasti muutettiin, ja että Nette on oikeasti mun oma! Ja sitten vielä kun Sennikin tulee kesäksi minulle samaan paikkaan ja Louna muuttaa sinne kai syksyllä ja Taikuri oli siellä jo valmiiksi. Ihanaa, kun asiat järjestyy!

Nyt on pakko mennä kirjoittamaan kouluhommia, joiden deadlinen lähenee uhkaavasti. Huomenna pääsen vasta alkuillasta katsomaan miten Neten kotiutuminen on jatkunut, palataan siis huomenna asiaan. :)

11 kommenttia:

 1. ihanaa kun on paljon kuvia! Vaikka jo näinkin Neten uuden kotipaikan, näitä on mukava katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. varsinkin kun on paljon hyvälaatuisia kännykällä otettuja kuvia! :D
   Mä koitan ny petrata näiden kuvien kanssa, ettei aina vaan tuu romaanipostauksia.. :)

   Poista
 2. Hienoa että harjotus tuotti tulosta ja matka sujui noinkin hyvin. :) Ja ihana huopa, oisin mäkin kyllä tuonvärisen ostanut, oli rahatilanne mikä hyvänsä. :D Onnea Netelle uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka meni kyllä tosi hienosti!:)

   Haha, joo se oli kyllä ihan pakollinen hankinta, hinta oli suhteellisen karmaiseva, mutta kerrankos sitä :D

   Nette kiittää!

   Poista
 3. Voi suloisuus kun toisella vähän väsyttää. <3 on ne aina niin raasuja tossa tilassa.

  Onnea uuteen kotiin! (kai nyt hevosellekin voi noin sanoa?) :D

  Toi huopa on upea!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ne on jotenkin niin haavoittuvaisia <3

   Nette kiittää ja minä kiitän! :D

   Huopa on makee, en malta odottaa, että uusi satula tulee, että päästään testaamaan!

   Poista
 4. No voi hele, en tiiä tuliko se kommentti perille... Netti pätkii niin hyvin enkä eilenkään päässy kommenoimaan. (jos multa on tullu monta kommenttia niin ei tartte julkasta kaikkia ;)

  Niin, onnea uuteen kotiin! :D Ja ihana huopa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kaksi kommenttia tuli :D ja molemmat julkaistu! :D

   Poista
 5. Onnia uuteen kotiin :)

  Helpottaa sua varmaan paljon että niin moni on samalla tallilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja Nette kiittää myös! :)

   No just tossa aamulla mietin, että en varmaan ihan vielä tajunnu, että nyt ei oikeestaan tarvi sitten käydä kun yhdellä tallilla, viis tallia muuttui yhdeksi, niin kyllä se ehkä jonkun verran helpottaa tota tekemistä ja bensarahat säästyy! :D

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)