lauantai 19. toukokuuta 2012

Pelastettu?

Kirjoitan illemmalla meidän eilisestä päivästä ja tästä päivästä. Nyt voin vaan todeta, että se toissapäivänä muuttamani rauhallinen otus on tiessään ja paluu todellisuuteen iski vasten kasvoja. Neiti Täysiverisellä oli vipatti vähän menojalkaa..

Mutta tämä uutinen/video sai taas miettimään, että onko jokainen eläin aina "pelastettava"? Maailman ehkä pienin(?) falabella löytyy Suomesta, mitä sitten jos sillä on "vähän" jalkavaivoja. Onhan se niin sympaattinen.

11 kommenttia:

 1. tarkoitatko sinä nyt mitä? sitä että se on turhaa että se elää jalka vikansa kanssa? vai että on oikeasti hyvä että sille on annettu mahdollisuus ja vaikka on vammainen voi elää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä olen sitä mieltä, että kaikkia eläimiä ei tarvitsisi pitää elossa vaikka siihen pystytään.

   En sano, että se on turhaa. Mietin vaan, että onko se välttämätöntä? ..Ja että pystyykö kukaan ihminen oikeasti lupaamaan/sanomaan, että tuon ponin elämänlaatu ei ole merkittävästi huonompi mm. tuon jalkavian takia?

   Poista
  2. Oon ihan samaa mieltä. Vaikka omistaja kovasti näki vaivaa vakuutellakseen, että eläimellä on kaikki hyvin ja näin, haiskahtaa silti rahastukselta koko ponin elossa pitäminen. Onhan se jo julkkis...

   Poista
 2. Tuo ei oo kyllä symppistä nähnykkään. Sen mitä sitä pari viikkoo kahto ni on kyllä otus ärsyttävimmästä päästä. Sentään ei karkuun juossu, mut vähän ku eksy kauemmas tallista, ni läheppä sitä hakemaan, ku sai kokoaja tuuppia eteenpäin. Kuulemma kahtovat, et jos jalat ei oikene ni poni pääsee paremmille laidunmaille. Joskin tuon videon myötä alko tulla semmonen tunne et se on justiinsa rahastuksen vuoks vielä hengissä. Mitä se sano jo pari vuotta ponin olevan, ei kyllä noilla jaloilla tulla juoksemaan. Kyllä pikkulapset tykkää ku on pehmolelun kokonen poni, mut ei tuosta kyllä eläintä tule millonkaan. Raukkaparka pystyy hädin tuskin kävelemään.. purentavikaki muistaakseni oli. Päästäisivät hengestään, oha siellä vielä 5 muuta falabellaa, eikö se riitä et neki pitää ''suomen ainoa'' -virkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään siitä kyllä sympaattista saa, vaikka en ole ponia koskaan livenä nähnytkään.
   Ja ihmettelen kyllä että kuka saa, mutta makunsa kullakin.

   Ja jos sinulla on paikanpäältä kokemusta ja heillä on viisi muutakin, niin luulisi tosiaan, että ne riittävät.

   Poista
  2. Ehkä sen fanijoukko koostuu vaan niistä pienistä lapsista, jotka ei ymmärrä ponin terveydestä mitään, ainakaan monikaan aikuinen ei kahtonu hyvällä sitä ja kyseliki kovasti et miks se on tommonen..

   Totta ja toivonmukaa omistajaki alkaa ajattelemaan järjellä, eikä rahalla.

   Poista
 3. Kommentoinpa nyt tännekin, kun tuli tarve puhua yhdestä asiasta joka Suomessa ei ole ilmoilla, ja kun löyty melko sopiva kolonenkin tälle jutulle... Ja nämä sairaat miniponitkaan ei ole uusi asia (olen lukenut ja kuvia katellut, eli tod. näk. tiedän kuvittakin mistä tässä on puhuttu). Löysin kerran (ja toisenkin) paljon hyvää tietoa näistä otuksista mutta vähän kielitaito tulee tielle... Jos vaan mahdollista, uskaltaisitko joskus tehdä isohkon postauksen dwarffiponeista? Niistä ei Suomi tiedä (onneksi?) vielä sen enempää, ja itseä kyllä kiehtoo. Juuri se kun ovat niin sairaita (normaalikokoisen hevosen sisukset minikokoisella ponilla ei kuulosta terveelliseltä!). Tähän liittyy kanssa friisiläishevoset jotenkin.

  Tässä sitten pari linkkiä: http://www.triplecrownfeed.com/horsefeedblog/janell-jensen-miniature-horse-orthotics-expert-wins-triple-crown-horse-feed-first-crown-jewel-contest/, http://www.dragonflyacres.ca/tifrons.htm, http://www.horsegroomingsupplies.com/horse-forums/einstein-dwarf-horse-oprah-post-show-convo-359735.html

  -

  Sitten tällänen blogi jonka löysin... Taas kielitaidon takia. Kiehtovaa, mutta parasta olisi lukea tälläisiä juttuja suomen kielellä: http://shameinthehorseshowring.blogspot.fi/search?updated-min=2014-01-01T00:00:00-05:00&updated-max=2015-01-01T00:00:00-05:00&max-results=1

  Mietin tuossa jo aikaa sitten ihan tosissani, että pitäisi tässäkin maassa jonkun perustaa blogi joka käsittelee pelkästään hevosalan epäkohtia, ja miksei välillä muistakin eläimistä juttua olisi... Itse olen tietoa onkinut ajan kanssa paljon ja vaikka mistä, mutta en tarpeeksi. Oma blogini on aika hiljainen, ja mietin että pitäisikö sinne näistä joskus kirjoittaa, mutta toistaiseksi olen jättänyt sikseen (en halua hevosihmisiä kimppuuni).

  Kuitenkin kaikki epäeettiset koulutus/jalostus/käsittelytavat ja systeemit ja varusteet kiehtovat ja kiinnostavat, koska ne ovat juuri sitä, esimerkkejä ihmisen uskomattomasta typeryydestä ja kekseliäisyydestä. Harvemmin noista puhutaan kirjoissa ja sivustoilla niin negatiivisesti ja yksityiskohtaisesti kuin kuuluisi. Suomalaisen pitäisi tietää, ettei se julisteessa kauniisti kirmaileva luikeroarabi olekaan välttämättä mikään onnellinen ja terve arabi. (Suomessa sentään on arabitkin vielä hevosen näköisiä ja -kuntoisia tietääkseni.)

  Ja ettei ne tennesseenwalkerien etukavioihin kiinnitetyt pänikät eli padit ole mitään oikeita kenkiä vaan pelkkää kunnianhimoa konkreettisessa ja epäterveellisessä muodossa. :/

  Mutta niin, miltä kuulostaa? Käsittääkseni teikäläisellä on melko hyvä kielitaito (kun miettii että olet etsinyt tietoa asioista mitä ei suomeksi ole koskaan kerrottu, vaan englanniksi enimmäkseen)? Tekisi mieli kyllä osallistua johonkin hevosalanepäkohtablogiin, jos ei ihan perustajaksi ala... Ainahan voin kuvittaa. Tai jotain. Voisi muutenkin sitä hevosetiikkaa tuontyyppiseen blogiin selitellä, itselläni olisi liikaa sanottavaa.

  Vielä yksi masentava linkki, joka sekään ei ole meikäläiselle uusi...
  http://www.horsedeathwatch.com/index.php

  Kattele rauhassa näitä linkkejä (kattelemista niissä onkin). Mietin itse(kin) asiaa ja sitä, mitä kaikkea voikaan nähdä uudella tavalla pienoismallihevosharrastuksen myötä.

  (Blogisi on tällä hetkellä paras hevosalan epäkohtia - kaiken muun ohessa - kertoileva blogi Suomessa, jos miulta kysyy. Etsinyt olen eikä muita tule vastaan. Asennekin on erittäin oikea.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkeistä, pitääpä tutustua heti kun ehdin.

   Tuollainen blogi kuulostaa ajatuksena hyvältä. Sen toteuttaminen olisikin sitten toinen juttu.
   Asiat pitäisi saada kirjoitettua niin, että niissä ei olisi "vääränlaista" tunnetta mukana, vaan ihan faktapohjalta. Ihan kuin tietoisku-tyyppisesti ilman tuomitsemista. Ja tuon kaltainen kirjoittelu taas vaatii aika paljon taustatyön tekemistä ja asioiden tutkimista.
   Aihe olisi äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta tällä hetkellä minulla ei valitettavasti ole aikaa tuon kaltaiselle blogille.

   Mutta se jää varmasti jonnekin takaraivoon työstöön, katsotaan josko jossain vaiheessa löytäisin aikaa ja löytyisi oikeanlainen tyyli.
   Kiitos palautteesta! :)

   Poista
  2. Jes, ihan omaan tahtiin vaan... Ku meikäläistäkin tämä kiinnostaisi. Pitäähän sitä pohjustella joo. Neutraalia asennetta vaan on tunnetusti hankala ottaa kun on kyse eläimen hyväksikäyttämisestä ihmisen tarpeisiin.

   Veikkaisinpa että tässä olisi useampikin heppu kiinnostunut friikkiblogin ylläpidosta > useampia kirjoittajia. Mutta ajan kanssa ihan, onneksi nämä ulkomaiden sekoilut eivät ole Suomessa koskaan olleet ajankohtaisia, ja toivottavasti eivät ole jatkossakaan (sen lisäksi kun nyt jo katselen karsaasti sitä sun tätä tässäkin maassa). Meikäläinenkin saisi taas uutta intoa lukea näitä juttuja ja kuvittaa mokomia. :)

   Poista
  3. Niinpä. Useampi määrä kirjoittajia vielä lisäisi haastetta saada teksteistä ja teemasta sellainen, että syyllistäminen ja tuomitseminen ei olisi jutuissa mukana.

   Mutta, ajatus on takaraivossa. :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)