lauantai 12. toukokuuta 2012

Satulan sovitusta part II

kuva sivusta


kuva edestä

Kuva sivusta

kuva takaa

Me säädetään





Tänään lisää joustorunkoisen satulan sovitusta, josta muutama kuva. Tarkoitus olisi siis nähdä, miltä satula näyttää, kun siellä istuu joku.

Neptunuksella oli tänään pitkä päivä.
Ratsastuksen alkuun otettiin pitkät alkukäynnit, kun alakenttä oli järvi ja yläkentällä oli vielä tunnit menossa, joten odottelimme, että pääsemme sinne työskentelemään.

Lähdimme kävelemään aluksi lenkin, joka kiertää osan tarhoista. Tuuli oli aivan kammottava ja lisä jännitysmomenttia toivat styroksineliä ja naksuttava sähköaita, jotka olivat suuria ja häijyjä hevosensyöjiä. Pari kertaa piti oikein miettiä, että voidaanko kuitenkaan niitä turvallisesti ohittaa. Onneksi Neptunus on niin rohkea, että se ylitti itsensä, eivätkä nuo karmivat hevosensyöjät sitten uskaltaneet hyökätä kimppuumme.

Kun tultiin tältä lenkiltä, otettiin nämä kuvat ja video (jos se näkyy), jotta näen itse miltä satula näyttää selässä. Video on aika huonolaatuinen ja lyhyt, eikä se nyt taida oikein ajaa asiaansa. Monia virheitä sieltä kuitenkin löytyy mm. ohjien pituus, jalkojen asento jnejne. Saa nauraa siis!

Kun tunti yläkentällä loppui siirryimme sinne jatkamaan harjoituksia. Siirryttiin melkein samantien raviin, koska alkukäyntejä oli tullut tehtyä jo jonkun aikaa.
Nette oli taas satulan kanssa todella hyvän tuntuinen ja tuntui, että se oli jopa nopeampi reagoimaan kuin yleensä.

Tällä kertaa kokeiltiin myös laukkaa ja voi hitsinhitsi kun se nousikin hienosti! Vähän salaa jännitin, että kuinka meidän käy, kun ei olla miesmuistiin oikeasti laukattu kentällä. Se on ollut enimmäkseen sellaista kaahotusta, mutta nyt, vaikka oltiin pienemmällä kentällä niin laukka onnistui hienosti. Ja se nousi hienosti, kumpikaan pää ei noussut ilmaan, eikä minun tarvinnut jalkautua.

Nostettiin laukat pariin kertaan ja jätettiin homma siihen, Nette pöristeli tyytyväisenä ja lähdimme pian kohti tallia. Kamat pois päältä ja ulos syömään ruohoa. Neptunus sai herkutella hetken, ennen kuin aloitimme koitusharjoitukset.

Joista sitten lisää siinä kopituspostauksessa, josta on muuten tulossa kilometrin mittainen.








4 kommenttia:

 1. Hyvä te :)

  Ihanasti taas kuvia!! Ja vireoki, tykkään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä me :)

   Joo, kerrankin. Ton verran mun kameralla saa ennen kun akkuloppuu :P

   ..ja toi video nyt on aika ala-arvonen, mutta menköön! :D

   Poista
 2. Hei jee, lisää videoita! Olis kiva nähä enempi teidän yhteistyötä. :) Ja kuvia oli runsaasti, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on kyllä suunnitelmissa videonteko, jossa olis vähän oikeeta ratsastamista ja maastakäsin työskentelyä.. On vaan taas jääny vähän vaiheeseen, kun ei ollu kuvajaa.. :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)