sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Viimeinen maasto

Olipa ihanan aurinkoinen äitienpäivä!
Tuskastuneena Suomen tunaroinnista jääkiekkopelissä lähdin ensimmäisen erän jälkeen ajamaan takaisin kohti kotia ja tallia. Ja onneksi lähdin, ei sitä murhenäytelmää olisi voinut edes katsoa.

Neptunus oli nukkumassa kun menin hakemaan sitä. Kävelin sen luokse ja se vain jatkoi makoilua, rapsuttelin sitä siinä hetkisen ja Nette näytti ihan siltä niin kuin se olisi mieluusti jäänyt siihen makoilemaan. Hommiin oli kuitenkin lähdettävä, joten pyysin neitiä nousemaan ylös ja nousihan se sitten yllättävän ketterästi!

Tallissa laitettiin kamat niskaan, tällä kertaa lähdettiin rungottomalla, ja eikun menoksi.
Nette eteni määrätietoisesti mutta tarkkaili suhteellisen paljon ympäristöään. Liikaa liikkuvia osia osui heti matkan alkuun, kun koulun pihassa oli menossa ainakin kolmen eri joukkueen jalkapalloreenit. Onneksi me emme noin pienestä hätkähdä, vaan jatkoimme matkaa varmoin askelin.

Olin ajatellut, että teemme lyhyen maaston melkein viimeisen päivän kunniaksi ja lähdimmekin kohti tätä reittiä. Koska kunnon maastoilustakin on aikaa, oli Nette hieman säpsympi kuin yleensä. Minua alkoi ihan naurattaa, kun se oli koko ajan valmiina syöksymään karkuun ja psyähdyksiäkin tuli niin monta, että en pysynyt enää laskuissa mukana.

Kerran oli pakko tulla alaskin, kun puskissa vaani niin pelottava mörkö, että ei millään menty muualle kuin taaksepäin. Nette onneksi kävelee aina perässäni helposti ja mörkökin näyttäytyi lopulta myös minulle. Se oli kääpiöpystykorva.
Matkaa jatkettiin ja aloin etsiä sopia kohtaa, jossa voisin kivuta takaisin selkään. Koska Neiti Täysiverinen oli taas kerännyt niitä kuuluisia kierroksia, niin selkään kipuaminen ei ollut ihan simppeli juttu.

Pienten tilanteiden ja muutamien pyrähdysten jälkeen pääsimme yhteisymmärrykseen ja hyppäsin takaisin selkään. Matka jatkui taas, nostin ravin ja ravailtiin pieni pätkä.. Oltiin edetty varmaan joku puolisen kilometriä, kun Nette esitti bravuurimoovinsa: pysähdys, hyppy ja ympäri. Onneksi tämä oli hyvin pienessä mittakaavassa tehty, joten minulla ei ollut ongelmia selässä.

Jatkettiin matkaa käynnissä ja edessä näkyi pari kävelijää, joita piti myöski hieman vilkuilla. Jatkettiin käyntiä jokunen hetki, kun oli tulossa pitkä alamäki. Neten mielestä siis hevosensyöjiä tänään olivat kivet, kaadetut puut ja koirat, joista ehkä viimeiset ymmärrän.

Alamäen jälkeen alkoikin jo lenkin loppuosa jossa on mukava pikku ylämäki. Laukattiin se ylös (aina yhtä huimaa huomata, minkälainen voima Netestä lähtee!) ja sitten olikin aika siirtyä käyntiin ja aloittaa kotimatka. Kotimatkalla vielä sydämenpysähdyksiä aiheuttivat jotkin minulle epäselviksi jääneet otukset, mutta loppua kohti meno rauhoittui.

Nousin vielä hyvissä ajoin ennen tallia alas selästä ja kävelin Neten kanssa loppumatkan. Minulla on tapana heti selästä tultuani ottaa suitset pois päästä ja niin tehtiin nytkin ja käveltiin talliin. Nette sai vielä iltaruoat pihalla ja söi hiukkasen vihreää, loimi niskaan ja takaisin tarhaan. Hevoset ovat siis nyt toista yötä ulkona.

Huomenna sitten viimeiset kopitusreenit ennen h-hetkeä ja kenkäys. Nette saa myös takasiin kengät melkein vuoden tauon jälkeen, jeeeeeeeeeeeee!
Ei muuta kuin huomiseen siis.

4 kommenttia:

 1. Tuli noista jalkapallo treeneistä mieleen ku mietittiin Riikan kans kerran että kuinka Viljan kans vois ikinä ohittaa sellasta tilannetta niin ettei Vilja lähtisi niitä kans potkimaan :DD

  Vähä siistiä ku saatte ne kengät nyt vihroonki, sun työ on tuottanu tulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Viljan kanssa vois kyllä olla vähän ongelmia. Mutta siitä vois tulla hyvä lisävahvistus jollekin tiimille! :D

   No sano muuta, oon ottanu tätä päivää kun kuuta nousevaa. Paluu normaaliin toimintaan voi alkaa, kun ei tarvi leikkiä niiden bootsien kanssa! :)

   Poista
 2. Kiitos Suvi ja Nette, nyt minusta tuntuu että mun ja tamman reissut on melkeenpä rauhallisia...! ;D Oli kyllä kaamea se Suomen peli, piti itelläki liueta pihalle kun ei kestäny kattoa ja kohta miesväkikin seurasi perässä. :D

  Hienoa että saatte kengät alle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ole hyvä, hienoa että me pystytään tällä tavalla rohkaisemaan teitä!
   ..Pakko kuitenkin sen verran puolustaa Netteä, että ei se ihan tuollainen ole, kun sillä enemmän maastoilee.. :P

   Ja kenkulit on tosi jee!!!

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)