torstai 28. kesäkuuta 2012

Kahden päivän päivitykset

"kattokaas mun uutta riimua!"
Tiistaina menin töiden jälkeen tallille ja siellä odotteli taas kolme hevosta/ponia; Nette, Sissi ja Ilo.

Nette:
Lainasin taas satulaa, tällä kertaa kyllä eri kuin viimeksi. On niin hienoa omistaa hevonen, jolle jokainen "normaali" satula on vääränmallinen. Lähdettiin tutkimaan uusia maastoja ja tehtiin vajaan kymmenen kilometrin mitainen lenkki. Paljon käyntiä, mutta myös ravia ja laukat käytiin vetämässä muutaman kilomterin mittaisella hiljaisella hiekkatiellä.

Nette on niin huvittava, kun se ei pelkää oikeastaan mitään, joskus se saattaa jotain vähään kytätä, mutta aika vähän. Suurimpia sydämentykytyksiä aiheuttavat kivet ja puut; varsinkin isot kivet ja kaadetut puut.

Ainakin saa tasapaino koko ajan treeniä ja pysyy oma mieli virkeänä, kun Neten kanssa laukatessa maastossa, tehdään sivuloikkia tasaisin väliajoin. Välillä sekunnin sadasosan pysähdys, jonka jälkeen matka jatkuu samaa tahtia. Kerran Nette veti täydestä vauhdista liinat kiinni, onneksi olin valmistautunut. Hetki keskusteltiin siitä ohitetaanko tukkikasaa vai ei, mutta kyllä me siitä sitten ohi päästiin.

Kotimatkalla Netellä meinasi olla vähän turhan kiire, kun koko ajan piti ravata. No sainpahan hevoseen kunnon liikettä ja liike lähti hienosti takapäästä.
Netelle on jäänyt parin talven takaa pieni trauma ohiajavasta autosta, joka tulee edestäpäin. Kun joku sankari ajoi todella läheltä lujaa ohi ja lumi pöllysi Neten jalkoihin. Nyt se ottaa aina varmuuden vuoksi muutaman juoksuaskeleen, juuri kun auto on ohittanut sen. Tätä samaa ei onneksi esiinny silloin kun olen itsekin jalkaisin.

Eilen käytiin sitten kävelemässä reilun puolen tunnin lenkki. Neten toinen etukenkä näyttää siltä, että se lähtee kohta irti, joten täytyy nyt tarkkailla tilannetta ja toivoa, että se ei lähtiessään vie puolta kaviota mukanaan. Toisen takajalan naksumista en ole nyt kuullut ollenkaan ja olen hieronut arnikaa molempiin kintereisiin joka päivä.

Sissi: Sissille laitoin taas satulan selkään tiistaina, se on kyllä jännä poni, kun ei sitä haittaa edes satulavyön kiristys ollenkaan.
Hyppelin taas satulan molemmilla puolilla ja nyt se ei aiheuttanut enää mitään reaktiota. Outoa, kun on tottunut sen äippään, joka veti kilarit kaikesta.
Roikuin myös jalustimessa molemmilla puolilla ja sekin oli Sissin mielestä ihan ok, mitä nyt vähän piti näyttää epäluuloiselta.
"Tää on meiän ponien oma erikoisasento"

Suunnittelin kipuavani selkään tässä lähipäivinä. Katsotaan olenko vielä sen jälkeen elossa.

Eilen käytiin vain pieni kävelylenkki pois tallin pihasta, koska se on Sissin mielestä niin jännää. Se turvautuu todella paljon ihmiseen ja tutkii kaikkea vierasta ensin minun selkäni takaa. Samaan aikaan se on kuitenkin hyvin rohkea ja utelias poni. Vaikka olisi jotain jännää, niin se saattaa ottaa pienen pyrähdyksen ja pöristellä, mutta nopeasti se menee tutkimaan asioita. Tämä on mielestäni erinomainen piirre hevosessa: Arvostan rohkeutta itseluottamusta.
Sissiä alko hävettää

Ilo:
Ilon kanssa tehtiin taas tiistaina maastakäsittelyharjoituksia. Samoja kuin aikaisemminkin, mutta nyt otin harjoituksiin mukaan taka- ja etupään väistätyksen sekä hieman haastavampia peruutusharjoituksia.

Ilo oli alusta alkaen paljon rauhallisempi kuin viimeksi, eikä töitä tarvinnut tehdä yhtään niin paljon kuin edellisellä kerralla. Laitoin myös Ilon omistajan tekemään Ilon kanssa harjoituksia ja ne menivät todella hyvin. Paljon paremmin kuin sunnuntaina, nyt mukana oli jo sellaista oikeaa tekemisen meininkiä.

On aina yhtä hienoa huomata hevosten lisäksi ihmisissä muutosta hevosten käsittelyssä, kun itseluottamus kasvaa. Hevonen on rauhallisempi ja rennompi, kun ihminen on enemmän läsnä ja hallitsee tilanteen. Ihmisen käytös kun reflektoituu suoraan siihen, kuinka hevonen käyttäytyy.

Ilon kanssa jatketaan harjoituksia lauantaina.

P.S. Netelle tulee tänään vieras: Henkilö joka liikutti ja hoiti sitä toissa kevään kun olin poissa, saas nähdä mitä mieltä hän on Neten pyöreästä olomuodosta!
P.P.S Lauantaina pidetään talliporukan kanssa yhdessä picaderoreenit, jippii
P.P.P.S Sunnuntaina Hovin myyntinäyttely, tulkaahan paikalle! Mää oon ainakin siellä ja jutulle saa tulla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)