lauantai 16. kesäkuuta 2012

Nette, Sissi ja Taika

Huh, tänään onkin sitten aamu aloitettu juoksemalla etsimässä uutta puhelinta. En tiedä mitä minä onnistuin tekemään, mutta joku oleellinen osa puhelimestani oli jollain ilveellä jäänyt kiinni auton laturiin ja puhelimen akku ei enää latautunut. Ja tietenkin puhelin huusi tyhjää akkua jo täyttä päätä. No uusi puhelin löytyi ja pienien säätämisten jälkeen myös numerot oli siirretty uuteen puhelimeen. Onneksi.

Sitten heppa-asiaa:

Huomasin, että Neteltä oli tippunut kenkä jo tiistaina, en vaan sattuneesta syystä enää muista, että kerroinko sitä tällä blogissa ollenkaan?

Nyt se on siis lisälevossa ja se saa vaan päivittäin lisäannoksen öttiäismyrkkyä niskaansa. Eilen hain sen laitumelta pihaan, mutta se arkoi niin paljon sitä etustaan, että päätin että se ei liiku mihinkään ruoholta ennen kuin saadaan kengittäjä paikalle. Toivottavasti hän pääsee tulemaan heti alkuviikosta!

Nette siis lihoo lomailee edelleen, onneksi ei satulakaan ole vielä saapunut. Ensi viikon jälkeen alan pikkuhiljaa odotella satulaa kyllä tulevaksi, jee!

Sissi muutti eilen Neten laumasta Taikan laumaan. Netellä on paha tapa kiusata laumassa Hänen Arvonsa alapuolella olevia, joten Sissi pääsi hieman mukavampaan ilmapiiriin oleilemaan. Ensin Sissi haisteli uuden laumansa jäseniä ja lauman johtajaruunasta tuli ori, se kiljui ja heitteli etusiaan ja kiljui lisää. Sissi oli vähän ihmeissään, mutta päästettiin se kuitenkin tutustumaan uusiin kavereihin.
Kyllä siellä sitten juostiinkin hetki jos toinenkin, mutta onneksi tilanne rauhoittui hieman myöhemmin.

Sissi parka on joutunut viikossa aikuistumaan kerta heitolla. Ensin se erotettiin sen äidistä ja siskosta ja kuljetettiin yksin uuteen kotiin. Nyt se koki vielä viikon sisään toisen kulttuurishokin, kun vaihdoimme sen laumasta toiseen.
Onneksi se näytti tänään jo olevan osa laumaa eikä se joutunut enää seisoskelemaan ihan toisella puolella laidunta.

Sissin kanssa ollaan nyt viikon aikana ehditty touhuamaan muutaman kerran. Se on on kyllä niin mainio poni!
Ensimmäisenä päivänä (taisi olla tiistai) hain sen laitumelta ja seuraavat 45 minuuttia keskustelimmekin siitä, kävelemmekö mihinkään vai jumittammeko paikallamme. Lopputulos oli se, että kävelimme laitumen portilta noin 50 metriä ja jäimme siihen harjoitttelemaan sitä, miten narun päässä käyttäydytään.

Teimme siis talutusharjoituksia ja lisäksi yritin kertoa Sissille, että minun ylitseni eikä minun jaloilleni saa kävellä. Tiistaina poni tuntui olevan vielä aika ymmällään, joten jätimme harjoitukset tähän ja Sissi pääsi takaisin laitumelle.

Torstaina hain Sissin laitumelta ja nyt pääsimme jo "tallin pihaan" asti. Pihassa oli samaan aikaan kaksi muutakin hevosta, joten me menimme kentälle pyörimään.  Harjasin Sissin ja laitoin siihen ötökkämyrkkyjä, Sissillä on aika paha kesäihottuma ja se on hinkannut jo miltei koko harjansa pois, raukka.
Hengaitiin vaan jonkin aikaa pihassa  ja ihmeteltiin, jonka jälkeen Sissi pääsi takaisin laitumelle.

Eilen Sissi tosiaan vaihtoi laumaa, joten sen enempää ei tehty mitään. Kävimme kärryttelemässä Taikalla ja Pyry oli ratsuna mukana.

Tänään hain Sissin taas hetkeksi kentälle, laitoin siihen lisää ötökkäaineita ja hengailtiin hetkinen. Taputtelin sen läpi ja nostelin sen jalat.
Nyt alkaa huomata, että se alkaa vähän rauhottua, se tuntui tänäänkin olevan välillä jo ihan rentona siinä kentällä seistessään.
Tehtiin taas vähän talutusharjoituksia ja vaan oltiin. Sissi tutki uteliaana kaikkea mitä ympäriltä löytyi ja välillä se welsh siellä pään sisällä nosti päätään. Siinä on paljon samaa kuin arabeissa, tuntuu siis ihan kotoisalta olla sen seurassa.

Onnekseni Sissi tuntuu olevan nopea oppimaan ja se tykkää ihmisten seurasta, nuo ovat aina positiivisia piirteitä, kun ollaan hevosta tai ponia kouluttamassa.
Ihan tässä lähiaikoina aletaan opetella liinassa liikkumista, jotta saadaan ääniavut sille selväksi, niin saadaan sitten satulakin sille selkään jossain vaiheessa!

Kävin tänään muuten Taikallakin maastossa, pääsimme noin 100 metriä ja sitten olimme taas tilanteessa, jossa Taika ei mene muualle kuin  taaksepäin.Sillä on nyt ollut hieman ongelmia tuon maastoon lähtemisen kanssa. Taistelimme asiasta jokusen hetken ja kun sain sen ottamaan muutaman askeleen eteenpäin tulin alas ja jatkoimme eteenpäin molemmat omin jaloin. Edistystä on kuitenkin tapahtunut, kun viimeksi emme edes näin päässeet etenemään, kun maastossa oli ongelmia.

Jonkin verran jouduimme kyllä keskustelemaan Taikan kanssa käytöstavoista, jatkoimme niitä vielä hetkisen kentälläkin takaisin palattuamme. Teimme niitä harjoituksia, joita teimme myös Tuiken kurssilla. Tarkoituksena saada hevonen kuuntelemaan ihmistä ja kunnioittamaan ihmisen omaa tilaa.
Lopulta minulla oli käsissäni hyvin rento pieni Taikanen.

Huomenna lähdetäänkin sitten tekemään pieni maastoretki ja Sissin kanssa jatketaan myös hommia.

P.S Mietin nyt edelleen tätä blogin salaushommaa, nyt näyttäisi siltä, että ehkä uskallan tämän kuitenkin pitää ihan julkisena. Mutta katsotaan nyt vielä!
P.P.S Lupaan ottaa huomenna kuvia Sissistä.. ja ehkä myös Netestä
P.P.P.S Olen nähnyt jo kaksi kyytä tallin lähellä, yök, kärmekset on ällöttäviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)