lauantai 30. kesäkuuta 2012

Picaderoa, koeratsastusta ja Sisseilyä, Videoita!

Niin kuin oppikirjoissa käsketään, eiku
Tuntuu olevan nykyään enemmän sääntö kuin  poikkeus, että en ehdi joka päivä tänne kuulumisia kirjoittaa, mutta onneksi edes joka toinen tai kolmas päivä!

Eilen huomasin, että Neteltä puuttuu kenkä, siispä sen kanssa ei tehdä taas mitään ennen kuin popo on saatu takaisin. Sissin satuloin taas eilen ja roikuin jalustimissa, tänään oli sitten totuuden hetki, mutta edetään nyt taas aikajärjestyksessä..

Ilo:
Niin kuin jo jokunen aika sitten kerroin, otettiin Ilosta videota, kun olin mukana koeratsastamassa sen. Ja tässä se nyt tulee, huikaisevat taitoni tehdä videoita näkyvät tässä kyseisessä tekeleessä aika mainiosti, sain minä siihen sentään musiikin, hmph.
Mutta tässä siis pidemmittä puheitta pätkä koeratsastuksesta:

Niinkuin pari päivää sitten kerroin, tänään tehtiin vähän hommia Picaderossa. Olimme sopineet tallilaisten kanssa, että aloitetaan noin 11 maissa. Päätettiin tehdä Ilon kanssa vielä ennen sitä hieman talutusharjoituksia ja koko Ilon omistajakaartin kanssa aloitettiin siis omat reenit hiukan yli kymmenen.

Ilo on nyt kotiutunut ja se "oikea" Ilo alkaa olla näkyvillä, se on silminnähden rauhoittunut, eikä enää mene koko ajan vaan sinne minne oma nenä sattuu näyttämään. Olen nyt Ilon omistajien avuksi hieman käsitellyt Iloa ja opettanut myös heille perusasioita, joilla hevosen saa enemmän kuulolle ja toimivaksi.

Tässä tämän aamun reeneistä lyhyt videokooste, jossa pääosassa taitaa kyllä olla rapsuttelu..


Ja vielä muutama kuva:

Juokse ny
"uskaltaskohan mennä"
"Ollaan kavereita?"
Sissille laitettiin satula selkään ja minä kipusin perässä, tästäkin on olemassa video- ja kuvamateriaalia. Laitan niitä tänne kunhan saan ne!
Sissi oli mainio poni; se seisoi nätisti ja eteenpäinkin liikuttiin nätisti. Ihan erilainen kuin äitinsä, oli taas pakko todeta..

Tulipa kuva- ja videopainotteinen postaus, noo, joskus näinkin!

10 kommenttia:

 1. Kivaa ku laitoit vireoita ja sieltä heti tulikin mieleen että mikä tarkoitus sillon jotta ennenkun hevonen peruutetaan niin itte väistetään?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tarkoitatko tota noin puolivälissä videota olevaa kohtaa, jossa aina välillä astun askeleen taakse..?
   ..Ei mikään tarkoitus, perusajatushan on, että ihminen ei väistä, tuossa oli tarkoituksena vaan katsoa, että seuraako Ilo etujaloilla omaa liikettäni ja väistääkö sitten takaisin "omalle paikalleen", itselle tuntui hevosen vieressä hyvin selkeältä, videolta katsottuna näyttää lähinnä hölmöltä, mutta halusin sen silti videoon tunkea.. :D

   Poista
  2. Eiku tossa melkeen alussa :D

   Sitä peruajatusta mä niinkun aattelinki mutta sitte rupesin miettimään että onko tuos joku juju ja oli pakko kysyä :D

   Poista
  3. Haha, joo katoin videon uudestaan ja puhuin nimenomaan tosta melkein alussa olevasta kohdasta.. joo siis eli juuri tosta jalkojen siirrosta ja seuraamisesta oli kyse, ei väistämisestä..

   ..ei siis mitään jujua, omia juttuja vaan, jotka siinä hetkessä tuntu järkevältä koittaa ja sivusta näyttää ihan uunolta :D :D

   Poista
 2. Oispa jokaisella hevosenomistajalla tollanen ihminen joka kertoo miten hevosten kanssa toimitaan. :) Aivan ihana tuo video! Mä oon aina kääntäny selän kun oon kävelly pois ja olettanu että hevonen seuraa mua, en oo tajunnukaan että ite vois peruuttaa, kun "aina on opetettu" että hevosta ei saa katsoa ja se tulee kyllä perässä kun sitä ei tuijota. :D Mutta onhan sillä toki eroa että miten katsoo ja minne katsoo, jos silmiin tuijottaa saalistajan katseella niin ei se varmaan seuraa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Kiitos!
   Niin mäkin käännän ja yleensä niinhän kuuluukin. Ilon kanssa ollaan vaan reenattu vielä noin päin, varsinkin omistajien toimesta, että opitaan lukemaan hevosen liikkeitä ja ilmeitä. Perusajatuksena se, että niin kauan kun sinulla "on" hevosen pää, niin sinulla on koko hevonen.. :D
   Joo, ei sitä hevosta silmiin kannata kauheasti tuijotella, ainakaan kovin vihamielisesti! :D

   Poista
 3. Ihana postaus :). Yksi minun suosikkibiiseistä tuo Silkkii :). Tuli tosi hyvälle mielelle noista videoista. Ratsastat kyllä todella nätisti ja todella kauniita sekä hevonen että ihminen :D. Hetkistä Sissin kanssa materiaalia odotellessa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ja kiitos! :D
   Hienoa, että pystyin jakamaan hyvää mieltä eteenpäin..:)

   Tänään näin jo valokuvat Sissin selkään noususta, mutta en vielä saanut niitä itselle, onneksi niitä oli paljon! :D

   Poista
 4. Toi heppa on mun tutun :D Äsken rupesin miettimään että miten näyttää jotenki tutulta :P

  VastaaPoista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)