sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Sissisipuli hommissa


Sissin uusi lauma
Tänään oli/on niin mukavan kesäinen sää, että oli mukava lähteä tallille katsomaan miten siellä tänään voidaan. Onneksi en ole sokerista, ehheh.

Kävin ensin laittamassa Neten kintereisiin arnikaa, kuuntelin eilen sen takajalkoja, kun se käveli ja toinen niistä (oikea?) naksuu, kun se kävelee. Se liikkuu kuitenkin puhtaasti, eikä jalka ole lämmin tai turvoksissa.. En siis tiedä mistä tuo naksunta nyt johtuu. Toivottavasti se ei ole mitään kovin vakavaa ja häviää, kunhan päästään taas kunnolla liikkumaan! Arnikaa nyt siis vain varmuuden vuoksi.

Netteä en ottanut edelleenkään laitumelta pois, joten meidän tapaaminen jäi aika lyhyeksi. Otin siltä humanoidihupun ja riimun pois, kun se oli ihan likomärkä ja rapsuttelin sitä hetkisen. Jonka jälkeen jätin laumaan syömään ja lähdin hakemaan Sissiä.

Sissi tulin portille vastaan ja se oli oikein mieluisa yllätys. On aina kiva huomata, että hevonen tykkää työskennellä kanssani, eikä pistä pahakseen vaikka joutuukin vähän hommiin. Hieman  Sissiä tuli kyllä häiritsemään kolme muutakin innokasta, mutta onneksi pääsimme ehjin nahoin ulos tarhasta.
"Omnomnom"
"Mitäs sä muuten teet?"
Kun päästin Sissin kanssa pihaan, niin ensin laitoin sen harjaan ihonhoitosuihketta, jospa se hieman helpottaisi kesäihottumaoireita. Koskettelin Sissiä muualtakin sienen kanssa, kun se ei ole vielä ihan vakuuttunut siitä, että sieni ei aio syödä sitä.

Hoitotoimenpiteiden jälkeen menimme kentällä juoksutusliinan kanssa. Ensin talutusharjoituksia, samoja kuin aiemminkin. Eli poni liikkuu kun minä liikun ja pysähtyy kun minä pysähdyn, tämän lisäksi harjoiteltiin hieman peruuttamista. Kaikki sujui oikein mallikkaasti.
Jokseenkin epäluuloisen näköinen Sissi
Meillä oli seuralaisena kouluraippa, johon Sissi sai seuraavaksi tutustua. Se haisteli ja maisteli sitä jokusen hetken, jonka jälkeen koskettelin raipalla koko ponin läpi molemmilta puolilta. Välillä Sissi meinasi lähteä karkuteille, mutta tuntui nopeasti ymmärtävän, että kun pysytään paikallaan, niin asiasta pääsee nopeammin eroon.

Lopuksi harjoiteltiin vielä hieman liinan päässä olemista. Keväältä muistan, että liinan päässä yksin liikkuminen ei ollut Sissin mielestä yhtään järkevää. Siispä nyt kiitin sitä heti, kun se otti edes muutaman askeleen eteenpäin kauempana minusta.
Aika hakemista se oli, mutta eiköhän se tästä! Olisi mukava saada sille tosiaan opetettua askellajit läpi ensin liinan päässä, niin niitä on sitten helpompi pyytää myös selästä käsin.

Kyllä tuli taas ikävä pyöröä tai picaderoa, kun liinan kanssa kentällä riehuin. Se on niin paljon mukavampaa, kun ei ole niin paljon niitä liikkuvia osia käsissä. No mutta niillä mennään mitä on ja onnistuu se näinkin.

Tänään ei tehty mitään sen kummempaa, meidän piti tallinomistajan kanssa lähteä maastoon, mutta koska vettä tuli koko ajan ihan kaatamalla, luovutimme ja siirsimme maaston parempaan ajankohtaan.
Tällainen päivä siis tänään.. Outoa, kun nyt olisi aikaa vain olla, enkä oikein tiedä miten päin olisin. Ehkä kuitenkin tykkään enemmän noista kiireisistä päivistä, kuin näistä tällaisista..
Vähän harmaata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)