sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Tehosunnuntai=kolme hevosta, viisi tuntiaMuiskis
Jes, nyt voidaan palata takaisin vähän normaalimpaan rytmiin, kun englanninkurssi loppui. Nyt ei enää opiskelut haittaa enää niin paljon harrastuksia.

Netelle saatiin kenkä takaisin keskiviikkona ja samalla Sissin kaviot vuoltiin, sillä ei siis ole kenkiä ollenkaan. Tallilla en kuitenkaan käynyt ollenkaan to-la, juhannuksen takia, jonka vietin Turun saaristossa. Mutta tänään taas pääsin tallille ja siellä odottelikin kolme hevosta. Jos mennään vaikka hevonen kerrallaan ja aikajärjestyksessä:

Ilo: Ilo on uusi tuttavuus.
Viisivuotias suomenhevosruuna, joka muutti talliin viime keskiviikkona, tämä on myös se samainen suomenhevonen, jota kävin tuttujeni kanssa koeratsastamassa muutama viikko sitten. Laitan siitä videoita tänne, kunhan saan ne itselleni. Ja kuvia myös!
Nyt kun Ilo muutti ja sillä on vähän kulttuurishokkia, niin se on ollut hieman tärinöissään ja uudet omistajat pyysivät minua hieman auttamaan heitä.

Niin kuin kaikki varmasti tietävät on nuoren hevosen kanssa toimiminen aina hieman erilaista kuin "valmiin" hevosen kanssa toimiminen. Määrätietoinen käytös ja kunnon pelisäännöt pitää olla selvillä. Nyt Ilo on alkanut hieman mennä sinne minne oma nenä näyttää ja se on hieman ignoorannut ihmisiä.

Sen takia, meillä oli tänään pienet käyttäytymisharjoitukset Ilon kanssa. Ihan perusjuttuja, joilla hevonen saadaan kuulolle ja joilla se oppii kunnioittamaan hieman ihmistä ja ihmisen omaa tilaa. Paljon talutus- ja kuunteluharjoituksia. Lopuksi Ilo olikin todella rento ja rauhallinen, sellainen se ei vielä kuulemma ole kertaakaan ollut!
Lopuksi omistajat saivat vielä kaikki tehdä harjoituksia itse ja minä neuvoin vieressä. Ilo oli hienosti eikä enää alkanut rellestää niin kuin aiemmin.

Sissi: Sissisipuli on niin söpö! Tänään puettiin Sipulille satula toista kertaa ikinä selkään ja käytiin kävelemässä pikku lenkki uudessa paikassa. Neiti ei ollut satulasta moksiskaan, mutta hyppiminen satulan vieressä oli Sissi mielestä jokseenkin epäilyttävää.
Puhuttiin omistajan kanssa, enkä nyt varmaan opetakaan Sissiä ollenkaan juoksutukseen, vaan mennään suoraan asiaan. Näillä näkymin se tulee maastoilukäyttöön, joten koitetaan josko saisin sen opetettua suoraan maastossa.

Nette: Olin jo aika poikki kahden ensimmäisen ponin jälkeen, mutta oli pakko hakea vielä se omakin laitumelta. Koska Netellä nyt oli kaikissa jaloissa kenkä, olin päättänyt, että tänään mennään maastoon satulan kanssa.

Lainasin tallilta satulan ja laitoin Neten valmiiksi ja sitten kyytiin. Olin kuin pieni lapsi jouluna, melkein tärisin innostuksesta! Ja Nette tuntui niin suurelta, kun nyt on tullut ratsastettua niin paljon pienempiä hevosia.
Käytiin ihan sellainen lyhyt lenkki, enkä tiedä kumpi meistä oli enemmän innoissaan. Nette pisti töppöstä toisen eteen ja kun oli aika kääntyä takaisin, niin Nette yritti kaikin keinoin jatkaa matkaa. Siinä me sitten peruuteltiin ja minä mietin, että miten saan hevoseni takaisin kotiin. Mentiin yksi pätkä kahteen kertaan, että Nette sai vähän päästellä, se olisi vaan halunnut jatkaa pidemmälle, ja niin minäkin, mutta kun se pirun tie loppui kesken!

Nette pöristeli tyytyväisenä ja se oli koko ajan menossa kamalaa kyytiä eteenpäin. Aina ihanaa huomata, kuinka se rakastaa liikkumista ja olemista maastossa. Minulla taas oli niin leveä virne naamalla, että meinasi alkaa poskia särkeä, oli se vaan niin mahtavaa.
Ja on mulla vaan maailman ihanin hevonen!

Huomenna jatketaan harjoituksia kaikkien kolmen kanssa uudellen.

P.S Louna on nyt myyty, joten meidän yhteistyömme loppui
P.P.S Keskellä kesää on niin kylmä, että piti pitää villapipoa päässä.
Ötököitä!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Noku oli kylymä ja öttiäisiä! :D :D

   Poista
 2. No hyvinni saa olla pipo päässä! :D Olikos teille se satula tulossa joskus vai muistanko ihan väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Oli! ..Enkä malta enää odottaa sitä..
   Nimim. pakkomielteenomaisesti sähköpostiaan tarkkaileva

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)