tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tuo typerä laji nimeltään ihminen-Paasaus varoitus!

Lähipäivien "uutisia" lukiessa en ole voinut kuin ihmetellä kuinka typeriä ihmisiä tästä maailmasta löytyy. Vaikka moneen kertaan se on todistettu, että tyhmyys ei ole vähentymässä maailmasta vaan pikemminkin päinvastoin, niin silti se aina välillä vaan pääsee yllättämään.

Ensin luin uutisen siitä, kuinka susi on tappanut naisen Kolmårdenin eläintarhassa. Kauheaa, tappakaa se paha susi! Mutta ensin vain yksi kysymys- Miksi se nainen oli yksin susien häkissä? Kannattiko sinne nyt mennä riekkumaan? Sanonta tyhmästä päästä kärsii koko ruumis sopii tilanteeseen aika hyvin.

Älkääkä käsittäkö väärin, en tietenkään ole iloinen siitä, että ihmishenki on menetetty. Enkä suhtaudu tähän mitenkään huumorilla tai kepeästi. Asia on vakava, mutta pohtisin nyt ennemmin tämän tapahtuman syytä kuin seurausta.

Susi, niin kuin ei mikään eläin mielestäni, ole häkkieläin. En tiedä kuka on ikinä keksinyt, että on hienoa mennä katsomaan villieläimiä, kun ne elelevät pienissä häkeissä?
Kun yhdelläkään eläimelle ei noissa oloissa voida taata sitä, että ne pystyvät elämään lajillensa tyypillistä elämää.
Susi siellä mihin se kuuluu.
Kuva on lainattu täältä
Kuka on koskaan nähnyt eläintarhassa onnellisen näköistä eläintä? Käsi ylös! Itse kun olen joskus eläintarhassa käynyt, olen nähnyt vaan flegmaattisia eläimiä, jotka vaan makaavat paikallaan tai koittavat piiloutua johonkin. Onko se elämisen arvoista elämää? Olla ihmisten toljoteltava päivästä pitkään pienessä tilassa, kun normaalisti tämä eläin eläisi kymmenen-, sata- tai jopa tuhatkertaa isommalla alueella. Eikä koskaan, ainakaan omasta halustaan, törmäisi ihmiseen.

Miksi siis edes pitää susia tai mitään muitakaan eläimiä eläintarhoissa? Ja jos joku tulee selittämään minulle jotain lajien suojelusta, niin höpölöpö. Niin kauan kuin noille "suojelukohteille" ei olla valmiita rakentamaan kunnollisia elinoloja, niin tuo on ihan täyttä p****puhetta.

Oletteko muuten koskaan ihmetelleet, miksi tietyt lajit eivät KOSKAAN lisäänny eläintarhoissa tai vankeudessa? Niinpä.

Ja sitten toinen uutinen, joka kirvoitti kielenkantani kirjoittamaan tästä aiheesta tänään.

Voi nyt yhden kerran! Ei kukaan ihan oikeasti pidä tiikeriä lemmikkinä. "Onpa se söpö, kun se hyppää pöydälle ja juo pullosta ja nukkuu omistajiensa sängyssä."

Söpöä tosiaan. Onpa söpöä pitää lemmikkinä eläintä, joka ei ole lemmikkieläintä nähnytkään. Tässä vaiheessa egonjatkeena olevat koirat ovat jopa ymmärrettäviä. Mutta joillekin se ei riitä, kun siihen hommaan tarvitaan tiikeri.
Onhan se nyt reteetä kertoa kavereille, että "meillä on oma lemmikkitiikeri".

Eihän se haittaa, että tiikeri kuuluu elämään luontoon ilman minkäänlaista kontaktia ihmiseen. Eihän se haittaa, että mitä luultavimmin tuo tiikeri on pyydystetty laittomasti ja myyty eteenpäin kalliilla hinnalla. -Ei se haittaa, ihminen saa tehdä mitä vaan.
Tiikeri siellä mihin se kuuluu.
Kuva lainattu täältä
Pistää niin vihaksi tuollainen ihmisten itsekkyys. Sitten kun joku kaunis päivä tiikerin leikki meneekin liian totiseksi ja se vahingossa tappaa omistajansa, on uutisointi seuraavanlaista "Lemmikkitiikeri tappoi omistajansa, hullu ja väkivaltainen tiikeri ammuttiin kuoliaaksi viiden miehen voimin".
Siinä oli tarinan onnellinen loppu.

Eikö voitaisi kunnioittaa edes joitain luonnonlakeja? Onko se niin liikaa vaadittu, että ihan kaikkeen ei tarvitse kajota?

Meni paasaamiseksi, mutta en voi tälle mitään.

P.S Keskustelua susiaiheesta täällä

4 kommenttia:

 1. Huh. Tää adrenaliini siirtyi kyllä hyvin tännekkin suunnalle. Ylipäätänsä oon samaa mieltä tosta 'lajiensuojelu'-paskapuheesta, ja jeesustelusta. Tiedän yhden ainoan hyvän asian mitä suomessa on tehty ihan oikeasti villieläinten suojeluksi ja niiden olojen helpottamiseksi. Niitäkään ei ole ikävä kyllä kuin pari kappaletta.

  Eli kyseessä on tienylitys-siltoja joissa kasvaa metsää sun muuta ihan normaalisti, ja eläimet voi sen avulla turvallisesti ylittää teitä, joilla me ihmiset hurjastellaan autoilla.

  Niitä lisää ja pois tälläiset hemmetin eläintarhat, niin saattais hyvällä säkällä ihan oikeasti säästyäkkin pari kappaletta eläinlajeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onko nuo sillatkaan oikeasti tehty lajien suojeluksi?.. Vai ihmisen?

   Poista
  2. Ymmärtääkseni sekä että! Ja totuushan on myös se, että useimmin eläimelle käy kolarissa (esim hirvi) huonommin kun autoilijalle. Luin joskus aikoja sitten nettiartikkelin, jossa joku eläinten puolesta-tyyppi oli ollut mukana ideoimassa noita siltoja.

   Eihän se missään nimessä huono asia ole, että noinkin pienellä asialla on saatu ikään kuin kaks kärpästä yhden iskulla :)

   Poista
  3. Joo, siis ehdottomasti ne on hyvä asia! :)

   Tollasia vaan pitäis olla enemmän!

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)