tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ilman satulaa ja kuolaimia

Jippii, kadonnut popo saatiin tänään takaisin kavioon ja päätinkin lähteä samantien hurjastelemaan side-pullien kera ilman satulaa.
Suunnitelmissa oli käydä lyhyt käyntilenkki, joka on varmaan muutaman kilometrin mittainen.

Vaikea oli sanoa kumpi meistä oli taas enemmän innoissaan maastosta, minä virnuilin ja Nette meni korvat hörössä kamalaa kyytiä.
Ja lopputulos oli se, että maastosta tulikin ravi/laukkamaasto käyntilenkin sijaan.

Oli muuten ekat laukat ilman satulaa ja kuolaimia maastossa. Neten selkä ilman mitään pehmustetta on tämän empiirisen kokeilun perusteella turhan kova, auts.
Mutta olin kyllä niin fiiliksissä maaston jälkeen, taas, Nette on niin mainio!

Neten jälkeen otettiinkin Ilo ja tehtiin vähän hommia taas picaderossa, se on jo parempi kuin aluksi. Paljon rauhallisempi, mutta hieman on keskittymisen kanssa vielä tekemistä.
Se myös mielellään tarjoaa takapäätään, mutta antaa onneksi nopeasti periksi.

Käytiin Ilon kanssa vielä maastossa loppukäynnit niin, että omistaja itse ratsasti ja minä olin henkisenä tukena narun päässä. Ilo meni todella hienosti, ei yrittänytkään poistua paikalta eikä pelännyt mitään.

Eilen kävin taas Sissin selässä ja käveltiin kenttää ympäriinsä. Sissi meni kuin vanha tekijä, se on kyllä kanssa aivan mainio poni. Siitä saa joku vielä mahtavan ponin itselleen.

Sissihän lähtee takaisin kotiin heinäkuun lopussa, ennen sitä vielä käydään selässä, että saadaan siitä enemmän rutiininomaista. Tämän lisäksi harjoitellaan traikkuun menoa, jes!

4 kommenttia:

 1. Aii, onpa teillä ollu ihanata ja hurjaa! :D Mulle iski myötätuntokipu persiiseen kun ajattelin Neten selkää, kun nuiden lihapullanmallisten suokkienkin selät on ei-niin-kivoja toisinaan. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me laitettiin ihan ranttaliksi! :D

   ..Kiitos myöttätuntokivusta, tää lopputulos ei tosiaan ollu niin mainio eh. :D

   Poista
 2. kovat selät ovat kyllä erittäin kutsuvia ilman satulaa menemistä ajatellen. itsekin olen itsepäisesti vielä ratsastuskoulu-urallani mennyt juuri niillä poneilla ilman satulaa, joidenka selkärangat törröttävät - ah! - niin houkuttelevasti. siinä kun oli sen tunnin hinkuttanut koulua, niin johan se persaus hiertyi vähemmästäkin auki. saldona sai sitten hoidella sitä seuraavat kaksi viikkoa.. mutta kyllä se satulatta ratsastaminen vaan on mukavaa! :D toivottavasti oma takapuolesi ei kuitenkaan kärsinyt kovinkaan paljoa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta!
   Netellä on yleensä ollut ihan ok, mutta nyt sillä on ollut niin pitkä loma, että selkälihaksetkin alkaa olla aika minimissä..

   Ja yleensä on edes se huopa välissä, tänään ajattelin että kyllä mä nyt käynnin kestän ilmankin. Olisin varmaan kestänyt, mutta kun oli pakko laukata :D

   Mutta on se huikeeta se ilman satulaa meno ja tekee hyvää omalle tasapainolle, vaikka kovin huonoa tasapainoa en ole omannutkaan on se taas kehittynyt valtavasti tämän satulattomuuden myötä :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)