sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Sipsin kanssa hommia x2



Pinssi olis halunnu tulla kans!
Perjantaina käytiin Sipulin kanssa taas maastoilemassa; tällä kertaa ilman henkistä tukea eli taluttajaa ja liinaa.

Sissi tulee aina laitumelta vastaan nätisti, matka tallinpihaan on välillä aikamoista stoppailua, mutta siitäkin ollaan päästy jo vähän eroon. Kamppeet saa niskaan, niin että se seisoo paikallaan kun se on narun päässä. Tällä hetkellä kun tallia ei ole, ei hevosta voi oikein sitoa mihinkään kiinni, joten Sissi on saanut opetella vaan seisomaan paikallaan, kun minä häärään. Toki se aika usein kyllä siinä narun päässä tutkii samalla jotain, mutta olen antanut sen katsella maisemia.


Perjantaina siis puettiin taas satula selkään (tällä kertaa lainasatula, kun "oma" on niin epäsopiva) ja suitset päähän. Kuolaimet aiheuttavat edelleen aikalailla oneglmia, kun ne on niin ikävät. Ei ne suussa voi edes syödä mitään!

Nousin Sipsin selkään, kun kaikki oli valmiina ja lähdettiin matkaan. Hippasen on vielä hommaa, että saadaan Sipuli tajuamaan, että kuuluu liikkua eteenpäin, kun pyydetään. Kun se lähtee, niin se kävelee kyllä rennosti ja nyttenkin maastossa heiluin selässä välillä kuin heinämies, huidoin paarmoja/taputtelin sitä pepusta jnejne, eikä se välittänyt ollenkaan.
Sipuli <3
Käytiin taas pieni lenkki taas reilu 10 minuuttia, Sissi arkoi jalkojansa soratiellä sen verran, että minua alkoi säälittää joten käännyttiin takaisin. Matkalla kohtasimme myös hurjat hevosensyöjäputket; Sissi reaktio on mainio, seis ja tutkimaan. Ei pyrähdyksiä tai pakenemista vaan tervettä uteliaisuutta, hyvä Sissi!
Tämän päivän välineistö
Tänään tehtiinkin ihan erilaisia reenejä kuin ennen, otin kaksi liinaa ja niiden avulla koitin maastakäsinn opettaa Sissille käyntikäskyä, kääntymistä ja pysähtymistä. Sissi oli ensin vähän ihmeissään, että mitä me nyt tehdään, mutta lopulta meni ihan hyvin. Pitää kokeilla uudestaan tässä lähipäivinä ja katsoa olisiko se tehnyt vähän ajatustyötä.
Hommiin lähdössä, huomaa yhtenäinen värimaailma! toim. huom.
Lopuksi tänään vielä avasin taas traikun ja käytiin siellä syömässä vähän ruokaa, Sissi astelee rohkeasti korkein askelein jo sillalle. Tänään oli etuset puoliksi traikussa, taidetaan tästä lähin joka kerta käydä lopuksi traikussa syömässä, niin saadaan siitä kiva leikki ja Sissi pääsee joskus turvallisesti kotiinkin!

Sissin omistajalta kuulin myös Sennin kuulumisia, Senni on nyt siis todettu tiineeksi ja jos/kun kaikki menee hyvin, niin ensi kesänä syntyy maailmaan uusi ihana piskuinen c welsh. Sennin kanssa ollaan myös käyty maastoilemassa selästä käsin, eli se on päässyt uudessa paikassa myös ratsun hommiin, mikä on ihan mahtavaa. Rutiineilla siitäkin ponista sukeutui siis jonkinlainen maastomopo, aivan mahtavaa. Olen niin onnellinen Sennin puolesta! :)

P.S Nette lomailee uuden poikaystävänsä kanssa. Sille ei siis kiiman aikaan tosiaan riittänyt kolme miestä, vaan piti vielä varastaa yksi aidan toiselta puolen. Aidat kärsivät hieman vahinkoja. Nyt se on siis lomalaisena Tomun kanssa. Uutta takakenkää ja kiiman loppumista odotellessa. On tämä hevosenomistajan elämä vaan hienoa!

4 kommenttia:

 1. Oispa tääläkin aurinkoinen sää... Ei mee nallekarkit tasan :(
  Kutsun muuten meidän koiraa Sipuliks ja Sipsiks välillä, kun sen oikee kutsumanimi (...) on Sipe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oot täälläkään enää, onneks kävin heti aamusta tallilla! :)

   Haha, rakkailla lapsilla on monta nimeä :D

   Poista
 2. tosi kivasti oli kuvia mukana! (: ja kyllä se sissi vaan vaikuttaa koko ajan ihanemmalta, siitä tulee isona varmasti mainio kaveri jollekulle. on muuten tosi kätevää kun hevonen menee nätisti traikkuun ja matkustaa hyvin, meillä mennään koppiin miten päin tahansa, ja matkustetaan nätisti. joskus kun kuulee miten kauan joillain on mennyt lastata hevonen, tai jos siinä ei olla onnistuttu ollenkaan, tulee ajatelleeksi miten onnekas on kun joku on oman hevosen joskus totuttanut traileriin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, välillä minäkin petraan noiden kuvien kanssa! :)

   Sissi on kyllä ihan mahtava, juuri eilen mietin, kun sitä katselin, että tulee kyllä ikävä kun se lähtee.

   ..Ja tuo kopitusasia on niin totta, huomasin sen Neten kanssa, kun sitä nyt 12 vuotiaana alettiin traikkuun opettaa, saa tehdä kymmenkertaisen työn.. Mutta onneksi nuo kopitusharjoitukset on aina tosi palkitsevia tilanteita! :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)