lauantai 4. elokuuta 2012

Maasto/satulan sovitus part II


Neptunus
Tänään lähdin heti aamusta tallille, jossa ensin vuoroaan odotti Sipsi. Laittelin  rauhassa kamppeita ensin, kun tuntui olevan uneliasta porukkaa laitumella.
Väsynyttä sakkia kello 8.45
Odottelin hetkisen ja kohta siellä olivatkin hevoset pystyssä. Sissi on mainio, kun se tulee nykyään jo vastaan melkein portille saakka, kun näkee että minä olen tulossa. Riimun saa laittaa nätisti ja perässä käveleminenkin alkaa sujua näppärästi, en muista koska olisi viimeksi tullut muulikohtaus.

En  satuloinut Sipulia tänään, koska sillä oli eilen "ratsastuspäivä". Tehtiin vähän maastakäsin harjoituksia ja käytiin taas trailerissa syömässä, sinne Sissi kävelee jo kuin vanha tekijä. Sissi pääsi reilun puolentunnin reenien jälkeen takasisin laitumeen. Ja sitten aloinkin laittaa kamppeita valmiiksi Netteä varten.

Tallin omistaja lähti itse Pyryllä mukaan maastoon ja käytiin tekemässä yksi monista maastoreiteistä, joita en vielä sattuneesta syystä ole löytänyt/päässyt kiertämään.

Oli huippuhauskaa, Nette oli vaan ihan unessa puolimatkaa eikä se lähtenyt käyntiin vaikka Pyry tuli laukalla takaa ja ohitti. Ilmeisesti Neiti hevoinen käytti eilen kaiken energiansa siinä maksimissaan puolen tunnin eilisessä treenissä.
Laumaa
Pelottavia asioita kohdattiin matkalla, kun vuonohevoslauma tuli katsomaan meitä laitumen aidalle. Minulta on ilmeisesti mennyt ohi se informaatio, jonka Nette on saanut, että ne hevoset SYÖ pieniä täysiverisiä.

Autot ja muut sen sijaan eivät tuottaneet ongelmia eikä Nette ole koskaan ollut noin rentounut toisen ratsukon kanssa, varsinkaan sellaisen jonka kanssa ei olla ennen maastoiltu. Mahtaneeko olla jotain tekemistä sen kanssa, että luotin itsekin toiseen ratsukkoon ja tiesin että tilanteet pysyy koko ajan hallussa.
"No mää tuun mää tuun!"
Loppumatkasta kun Nette tajusi, että mennään kotiinpäin alkoi sitä vauhtiakin löytyä hieman enemmän, mutta ei edelleenkään mitenkään kamalasti. Selvisimme siis hyvin hengissä vajaan kahden tunnin maastoretkestä ja nyt vaan uudestaan.

Satula on mahtava, en halua enää luopua siitä. Vähän se tuntuu valuvan eteenpäin, joka on ilmeisesti noiden satuloiden "tyyppivika", mutta se saadaan korjattua geelialustalla. Tai sitten sillä, että laitan satulan hieman taaemmas kuin nyt, satula saisi olla siis reilusti taaempana kuin "normisatula", mutta jotenkin oma järki sanoo vastaan. No katsotaan, katsotaan.
Neten boyfriend Tomu, joka laitto aidat ja laumat uuteen järjestykseeen.
Netellä ei ollut asiaan osaa eikä arpaa, eiku.

2 kommenttia:

 1. Ai siis pitäskö nuo Trekkerit satuloida normaalia taaemmas? Kiva reissu ollu teillä, ja onhan ne vuonikset nyt pelottavan näkösiä, herranen aika! xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tällaiset ohjeet minä olen saanut..

   Meillä oli oikein hauskaa ja tänään oltiin taas uudestaan! :)
   ..Ja hei ne vuonikset ny ymmärtää, mutta kun kaikki muutkin hevoset, jotka satuu matkalle aiheuttaa Nette raukalle sydämentykytyksiä, raasu. :D

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)