torstai 23. elokuuta 2012

Namibian hylkeet

Eksyin noin kuukausi sitten jotenkin sivuille, joissa kerrottiin asiasta, joka sai minut taas miettimään mihin kaikkeen ihminen pystykään.

Kyseessä on hylkeiden suunnitelmallinen teurastus Namibiassa, joka alkaa vuosittain ensimmäinen heinäkuuta ja kestää muutamia kuukausia. Tänä aikana noin 80 000 hylkeenpoikasta ja noin 6000 uroshyljettä hakataan kuoliaaksi.

Ensimmäinen video, videota ei pystynyt linkittämään suoraan youtubesta, koska se sisältää materiaalia, jonka takia sinun pitää olla kirjautuneena sisään palveluun.

Viranomaisten mukaan kyse on vain hyljekannan pienennyksestä, jolla estetään kalatalouden romahtaminen.

Eläinsuojelijoiden mukaan kyse on kaupankäynnistä, hylkeiden turkit myydään, rasvaa käytetään ja uroshylkeiden sukuelimet myydään Aasiaan, jossa niiden uskotaan olevan eräänlainen lemmenrohto. Miten ei taas yllättänyt tämä osuus.

Toinen video
Jota ei myöskään löytynyt suoralla linkillä, joten ruutuja ei nyt näy tässä tekstissä.

Mutta niin, mietin siis että miksi ihmeessä ne hylkeet pitää mennä tappamaan noin? Jotenkin voisin kuvitella, että inhimillisempiä, nopeampia, keinoja olisi olemassa. Ja jos tarkoitus on, kuten viranomaiset sanovat, suojella kalakantaa, niin miksi se teurastus ajoitetaan juuri tuohon ajankohtaan, kun hylkeiden poikaset ovat tietyn ikäisiä?

Toinen aika jännä sattuma on se, että miksi vain ne poikaset tapetaan? Ja urokset? Miksei niitä naaraita?
Eikö ne syö ollenkaan kaloja? Viimeksi kun tarkistin, niin ei ne hylkeenpoikaset niitä kaloja ainakaan kamalasti syö, kun ne juovat vielä maitoa ja ovat kiinni emoissaan.

Itselläni särähtää tuossa korvaan nyt joku aika pahasti.

Ei tästä aiheesta tämän enempää. Halusin taas vaan jakaa teidän kanssanne asian, joka sai miettimään.
Miettimään, miten ihminen keksiikin syitä oikeuttaakseen tekonsa.

Lisätietoa saa mm. seuraavilta sivuilta:
1
2 (kuvia)
3

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ei oikein löydy sanoja edes siihen, että millä tuota voisi yrittää ymmärtää. :/

   Poista
 2. Aivan hirveää katsottavaa nuo kuvat :'( videoita en halunnut edes avata kun olisi varmaan itku päässyt.. Miten joku oikeasti voi tehdä tuollaista??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo videot mitään kovin mukavaa katsottavaa olleet, täytyy myöntää.

   Niinpä, sitä minäkin olen taas miettinyt, enkä voi käsittää.. :/

   Poista
 3. En edes avannut videoita, mutta tekstin luin ja noita linkkejä vilkaisin. Voi hyvä jumala. Miksi ne kaikki järjestöt käyttää rahojaan joittenkin kölyhien suojeluun, kun maailmasta tulisi paljon parempi paikka jos puolet ihmisistä kuolla kupsahtaisi... Ei tuhottaisi tätä maapalloa niin paljon... Joo, olihan tuo vähän raa'asti sanottu, mutta niin se vaan on, että mitä enemmän meitä ihmisiä on niin sitä enemmän maapallo tuhoutuu ja eläimet kärsii. Mutta jonain päivänä luonto vielä ottaa omansa takaisin, kun ilmastonmuutos ajaa ihmiset muuttamaan jonnekin Saturnukselle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jotenkin uskon siihen, että joku kaunis päivä luonto vielä näyttää. Nyt jo siitä on olemassa merkkejä, kun luonnonmullistuksia on enemmän ja ne tekevät todella paljon tuhoa.

   Karma is a bitch, vaimitensemeni..

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)