perjantai 31. elokuuta 2012

Neten ex-poikaystävää moikkaamassa


Poni piilossa uima-altaassa
Tällä viikolla on ollut teemana vanhojen tuttujen tapaaminen, kun alkuviikosta kävin moikkaamassa Izbiliyaa ja tänään olin moikkaamassa Neten ex-boyfriendia eli Jereä.

Jere muutti parin muun hevosen kanssa Laukkoon kesällä, kun Hovilla oli toiminta loppumassa. Ja nyt kävin sitten ensimmäisen kerran katsomassa, että minkälainen paikka se oikein on.
Ja pakko sanoa, että on siellä aika hulppeat puitteet. Kaikki ne lämppärit nähdessäni tuli kuitenkin ensimmäisenä kauhea hinku ajamaan ja ratsastamaan. Hetken aikaa saatoin myös haaveilla omasta tilasta, kröhöm.

Käytiin hakemassa Jere ja sen laidunkaveri sisään ja Marke olikin käynyt ottamassa uuden kampauksen! Oli aika jäätävän näköinen viritelmä sen päässä..
uus tukkatyyli


Hetken aikaa oli pakko vain nauraa tuolla pötkylälle, joka sen päätä koristi. Koko etutukka oli kiinni tuossa takiaiskasassa. Tiedä sitten, että missä se oli möyrinyt..
Komia on pötkö
Kun lopulta päästiin talliin sieltä matkojen päästä (sai taas ihan uuden ulottuvuuden tuohon välimatkaan laitumen ja tallin välillä), niin laitettiin Marke omaan karsinaansa odottelemaan ja Jere vietiin vesikävelyyn.

Laukossa on siis yksi Suomen viidestä(?) vesikävelytyskoneesta, joka on oiva apu esimerkiksi jalkavammoista kärsiville hevosille. Jerelle laite on tehnyt tosi hyvää, kun se on joutunut tekemään enemmän töitä takapäällään, niin se kantaa itseään paljon paremmin ja polkee alleen. Mainio vehje siis ja aikamoista, että tuollainen laite on omassa tallissa. Luksusta.
Siellä se polskii
Piiiiitkä askel
Jerellä on ollut vähän sitä vikaa, että se ottaa todella lyhyttä askelta eikä sen käynti ole kovin matkaa voittavaa. Tällä vesikävelylle se on parantunut huomattavasti ja paranee koko ajan.
"Tulkaa ny joku auttaa!"
Kun Jere pääsi koneesta pois omistaja pesi vielä sen jalat ja sitten veimme ponit takaisin laitumeen. Juotiin vielä kahvit ja rupateltiin hetki tallinpitäjän ja työntekijöiden kanssa.
Vaikutti kyllä tosi mukavalta paikalta. Ihanaa aina nähdä, että vanhat tutut hevoset on päässeet hyviin paikkoihin asumaan. Tuoltakin löytyy Hovin asukkeja tämän päivän jälkeen jo viisi!

Nette saa viettää tämän päivän lomaa, kun ei sillä sitä kenkääkään ole. Illalla ruotsin kurssille, joka on minun henkilökohtainen helvettini. Onneksi se loppuu kohta.

Nyt onkin tullut kirjoitettua aika monta vähän "erilaista" postausta, mitäs te näistä tykkäätte? Jos ette halua kommentoida, niin klikatkaa alta sopivasta kohdasta, niin tiedän missä mennään!

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus :), ja sattui aika hauskasti tuo takiaistukkakin. Harvinaisuus tuollainen vesikone, oispa meilläkin moinen hienous :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Joo, se tuli vähän "ekstarana"..

   Ja noita vesikoneita on tosiaan vaan muutama Suomessa, olis kyllä aika kätevä tollanen.. Tosin epäilen, että Nette kykenis hajottaan sen jollain ilveellä :D

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)