perjantai 3. elokuuta 2012

Satulan sovitusta

Noniin, josko nyt olisin sen verran rauhoittunut päivän fiilistelystä, että kykenen kirjoittamaan vähän enemmän kuin viime postaukseen.

Tosiaan siis tilasin joustorunkoisen yleis/estepenkin Vanhalasta muutama kuukausi sitten ja koska olin satulan suhteen hieman vaativa, jouduin odottamaan satulaa näin kauan. Tässä syyt pitkään odottamiseen:
 • Halusin ruskean
 • 16,5 penkillä
 • Lyhyemmillä paneeleilla
Neptunuksella on tosiaan niin lyhyt selkä, tai se osa johon satulan voi laittaa, että koin ainoaksi vaihtoehdoksi tuon kokoisen penkin ja lyhyemmät paneelit. Tämähän siis tarkoittaa vaan ja ainoastaan sitä, että tässä koossa pysytään. Koska nyt mahduin penkkiin vallan mainiosti!

Tilasin vielä satulan mukana satulavyön, jossa on molemmissa päässä joustot ja joka on näppärästi muotoiltu ja sitten Batesin jalustinhihnat, joiden kanssa vietinkin hyvän tovin, kun sähläsin niitä kiinni satulaan. Epäilen edelleen, että ne ovat nyt väärinpäin. No tällä aivokapasiteetilla ihan kaikkeen kyetä kuitenkaan.

Kun saatiin muutamat kuvat otettua ensin ilman ratsastajaa ja ratsastajan kanssa lähdettiin Neten kanssa matkaan. Motivaatiotikku lähti mukaan, nyt on sen verran usein esitelty uutta tapaa, joka sisältää täysstopin ja muulivaiheen.

Käveltiin erään tien päähän pellolle ratsastamaan, kun halusin kokeilla satulaa "kunnon" käytössä. Heti kun satulaanistuin, tuntui todella oudolta ja siltä niin kuin takakaari olisi todella ylhäällä. Mutta tunne meni nopeasti ohi ja sitten en voinut muuttaa kuin nauttia kyydistä.

Nette liikkui satulan kanssa hyvin ja alkumatkasta se esitteli jotain ihme muuveja, mietinkin jo, että olisiko sitten kannattanut laittaa edes se martingaali kiini, näihin riisuttuihin suitsiin. Mutta eipä mitään, niillä mentiin mitä oli ja Neten reaktioherkkyys oli lopulta vain positiivinen asia. En tiedä ovatko nämä vähän viileämmät kelit saaneet sen hieman vauhdikkaammaksi, mutta olin iloinen muutoksesta. On hyvä, että hevosessa on elämää.

Pellolle päästyämme otettiin heti ravit molempiin suuntiin monien volttien kanssa. Pienillä avuilla lähti Nette ravailemaaan ja enemmän sai jarrutella kuin pyytää eteenpäin. Se myös taipui volteilla nätisti, ei mitään tietoa toisen takajalan jäykkyydestä tai kintereiden naksumisesta.

Olin niin iloinen, alkoi poskia särkeä kun hymyilin koko ajan niin leveästi.

Laukat nousi melkein ajatuksella.
Hei oikeesti, tunnustakaa, kuka on vaihtanut mun hevosen johonkin toiseen?

Nette liikkui todella hyvin eteenpäin ja pöristeli mielissään. En taas tiedä, kumpi oli enemmän innoissan noista treeneistä. Takaisin talliin päästyämme otettiin vielä jälkeen-kuvat. Kunhan saan noita kuvia käsiini, niin laitan ne myös tänne.

Tällä hetkellä olen ainakin sitä mieltä, että kyllä odotus kannatti. Nette tuntui nauttivan liikkumisesta satulan kanssa ja eiköhän se jos joku kerro, että satula on hyvä.

Sissin kanssa edettiin tänään ensimmäinen kunnon reipas käyntikierros. Hyvä meidän joukkue!

P.S Huomenna satula pääsee maastotestiin

6 kommenttia:

 1. Sitten vielä kuvia satulasta selässä ja susta sen päällä :)

  VastaaPoista
 2. tosi kiva kuulla että satula oli sopiva, ja saa varmaan ollakin sellaisella odotusajalla! (: nyt vaan kunnon treenit päälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tätä päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa. :)

   Ja ny me vasta reenataankin! :D

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)