torstai 16. elokuuta 2012

SuperNette ja Sissin ekat raviaskeleet

Ei ole tullut taas muutamaan päivään kirjoitettua mitä Netelle ja Sissille kuuluu, joten tiivistetäämpä näiden päivien kuulumiset tähän yhteen postaukseen.

Nette:
Neten kanssa oltiin viime perjantaina taas Mantelilla mallina erilaisisssa vauhtikuvissa, joiden satioa laitoinkin jo aikaisemmin näytille. Lauantaina oli vapaapäivä, koska olin Vladon kurssin jäljiltä aika puhki. Sunnuntai ja maanantai käytettiin maastakäsin harjoituksiin, joissa Nette toimi mainiosti. Harjoiteltiin ihan perusjuttuja, joita on tehty ennenkin ja kaikki toimi paremmin kuin hyvin. Jopa niskasta myötääminen, joka on ollut meidän murheenkryyni, ei aiheuttanut ongelmia. Lisäksi näinä kahtena päivänä tehtiin paljon porkkanavenytyksiä. Tiistai oli taas vapaa, mutta eilen oltiin taas kunnolla hommissa.

Vaikka hirvikärpäsillä oli jo uhkailtu lähdin uhmakkaasti kohti peltoa, johon joutuu kävelemään metsätiepätkän. Minun onnekseni ainakaan vielä ei näkynyt yhtäkään hirvikärpästä mailla halmeilla. Vaikka olin aamusta liikenteessä, niin silti oli todella kuuma! Auton mittari, se tosin seisoi auringossa, näytti 33,5 astetta kun lähdin tallilta kotiin.

Nette vaikutti olevan laiskalla päällä  ja pellolle päästyämme aloitin treenit pohkeenväistöllä, tai ajatus oli pohkeenväistö. Toteutus, noh, jotain aivan muuta. Huomasi taas, että on jäänyt tuo sileällä ratsastus vähän vähemmälle, mutta kyllä se siitä sitten lähti menemään kun hetken aikaa harjoiteltiin

Ravailtiin myös pitkiä pätkiä samalla paljon voltteja tehden, Nette ei meinnaut aluksi taipua ollenkaan ja eteneminen oli kaikkea muuta kuin sulavaa. Nyt se kuitenkin kulki muuten suhteellisen näisti, kerran aluksi se esitti kirahvimuuvinsa, jota ei olekaan nähty aikoihin. Muuten se kulki ihan oksti, jos ei lasketa niitä hetkiä kun se menee kuolaimen alle. Nämä ovat onneksi sellaisien muutamien sekuntien hetkiä ja se nousee sieltä kyllä heti, kun pyytää.

Ravissa Nette oli vielä hiukan tahmea ja päätin nostaa laukat ja katsoa kuinka käy. Hyvin nousi laukat molempiin suuntiin ja laukka myös pyöri hyvin. Siis missä välissä laukasta on tullut vahvempi kuin ravista?
Laukkailtiin muutamat nostot molempiin suuntiin ja välillä tuntui, että Nette miltei painoi kädellä, se heräsi siis vihdoin!

Laukkojen jälkeen vielä reippaat ravit molempiin suuntiin volttien kera, jonka jälkeen baanattiin kerran peltosuora ja sitten kotimatka alkoi. Nette vaikutti tyytyväiseltä ja minulla oli taas varmaan suu korvissa.

Sissi:Sissi on ollut myös taas mainio poni. Samat teemat jatkuu meillä päivästä toiseen; liiku, pysähdy, myötää suoralle ohjasotteelle jnejne. Mutta jonkin verran lisättiin nyt haastetta. Nimittäin ohjelmaan on tullut myös ravi.

Sunnuntaina tein vain maastakäsin juttuja ja päätin kokeilla juoksuttamista, mitä ei olla tehty ollenkaan. Sissi yllätti minut, koska se kulkikin yllättäen heti suhteellisen hyvin ympyrällä. Alkukesästä ei ollut toivoakaan, että se olisi lähtenyt pois minun luotani.

Tästä rohkaistuneena päätin pyytää sitä ravaamaan ja hienostihan se narun päässä ravasi tällä meidän hyvin, hyvin , pikkuisella "kentällä", joka on nyt noin neljäsosa kentästä kun muu osa on peittybyt tallinrakennustarpeisiin. Lopetettiin treenit taas onnistumiseen ja jatkettiin treenejä maanantaina.

Maanantaina taas ensin lyhyt juoksutus liinassa (ravissa Sissi "pukitti" hurjasti, se ei tainnut tajuta että jalat pysyi koko ajan maassa, raukka) ja sitten selkään. Samoja harjoituksia, käyntiä ja käännöksiä. Nyt alkaa sitä eteenpäinpyrkimystäkin löytyä, jes!
Päätin myös, että nyt on hyvä hetki pyytää ravia myös selästä käsin ja Sissi ravasi hienosti aina hetkisen aikaa. Muutaman kerran pyysin ravit ja sitten lopetettiin siihen.

Tiistai oli Sissilläkin vapaapäivä ja eilen jatketiin harjoituksia. Taas ensin liinan päässä ja sitten selkään ja samat reenit jatkuu. Tällä kertaa Sissi "pukitti" myös ravissa kun olin selässä, meinasi alkaa naurattaa kun se muka niin hurjana, eikä selkään tuntunut kuin pieni pomppu! Jospa vielä ensi viikolla saataisiin laukat kokeiltua ennen kuin Sipsi lähtee takaisin kotiin.

Ei ole siis heppasten kanssa nyt mitään kummaa tapahtunut, paitsi että niin joo, kyllähän me metsästettiin karannutta Neten laumaan kahteen kertaan kun ne olivat päättäneet lähteä uudelle pellolle syömään tuossa yksi päivä, hmph.

Nyt on myös suunnitelmissa ehkä kotisivujen teko, kun uusien heppaprojektien saaminen olisi mukavaa. Nyt siis kaikki Pirkanmaalla asuvat hoi! Jos tiedätte hevosia/ihmisiä, jotka tarvitsevat apua hevosensa kanssa, niin nyt olisi aika ottaa minuun yhteyttä! Uudet haasteet ovat enemmän kuin tervetulleita.

P.S Jenni, anteeksi taas hehkutuspostaus! :D

3 kommenttia:

 1. saat anteeksi kun tossa uudemmassa postauksessa(luen näitä jälkikäteen) oli sellanen hieman päinvastainen postaus. ;) Nää ylä-ja alamäet näyttää olevan arkea näköjään kaikilla hevosten kanssa "työskentelevillä". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, arvaa naurattiko kun aloin kirjoittaa sitä.
   Olin jo melkein varma, että sun kommentilla oli jotain osuutta siihen, että meillä meni huonosti :D Kyllä, olin juuri niin epätoivoinen :D

   Jep, sitähän tää on nimenomaan :)

   Poista
  2. Hih. :D No mutta eihän se huonosti mee jos naurattaa! Nyt muuten mun blogista löytyy harvinainen hehkutus-postaus. :o

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)