maanantai 10. syyskuuta 2012

Juoksulenkki hevosen kanssa kun jalka on rikki=ei-niin-hyvä idea

Päätin eilen hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja lähteä juoksemaan Nette käsihevosena.
Pienimuotoisena ongelmana on ollut vasen jalkani, jota vihloo säären puolivälistä joka askeleella, välillä myös kävellessä (Tämä siis vaivannut koko kesän, tosin se kipu alkoi polven ulkoreunalta).

Mutta koska tapani mukaan, päätin tekeväni jotain, niin senhän myös tein. Ja pakko sanoa omaksi puolustukseksi, että pidin jo viikon juoksutauon ja mielestäni sinä aikana jalan olisi vähintäänkin parantua ihan terveeksi.

No mutta joka tapauksessa, hain siis Neptunuksen tarhasta, riisuin sen nakuksi ja sitten lähdettiin. Käveltiin ensimmäiset tieosuudet ja vasta isomman tien jälkeen alkoi juoksuosuus.
Nette ei minun onnekseni saanut traumoja edellisestä kerrasta, kun tuulisella säällä kohtasimme rekkoja ja kaikkea muuta mukavaa, vaan nyt se käveli rennosti vierelläni vaikka autoja suhahteli ohi taas edestä ja takaa.

Juostessa meni todella hyvin, Nette on välillä yhteisillä lenkeillä mennyt liian lujaa, mutta nyt avuhti pysyi suhteellisen inhimillisenä. Jos se juoksikin hieman lujempaa välillä, niin sitten vain etenimme niin, että minä juoksin takapään kohdalla, eikä narun tarvinnut kiristyä ollenkaan.

Yhden tallin kentällä oli joku keräämässä esteitä ja saimme aika pitkiä katseita. Ilmeisesti lenkkeily hevosen kanssa näyttää vähän hölmöltä?

Juostiin lenkki ja takaisin mennessä taas käveltiin kaksi viimeistä tieosuutta. Paluumatkalla nette sai myös syödä pariin otteeseen ohdakkeita. Sillä on niihin joku ihmevillitys, tietääkö kukaan onko jotai tiettyä syytä miksi hevonen haluaa syödä sitä?

Lenkki meni kaikinpuolin hyvin, vain yksi jäätyminen matkalla, kun lintu lensi ojasta karkuun. Muuten edettiin sulassa sovussa ja rinta rinnan, ainakin suurimman osan matkaa.
Jalkani ei ehkä ollut niin iloinen tästä lenkistä, mutta kipuun ikään kuin turtuu ku hetken juoksee, liike on lääke, vaimitenseoli..

Jos tänään sitten satuloisi sen hummana ja koittaisi oikeasti vaikka ratsastaa.

6 kommenttia:

 1. sulle olisi haaste tuolla !
  http://life-withhorses.blogspot.fi/2012/09/131-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amannda, pitää käydä tsekkaamassa! :)

   Poista
 2. Skinny syö kanssa syksyisin ohdakkeita, niissä on kaikkea hyvää jota heppa tarvii talvea varten tai ihan muutenkiin, joten anna vaan popsia :) (ei kyllä hajuakaan mitä niissä on )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tottakai annan :)
   ..Ja arvelinkin, että niissä on jotain hyödyllistä.. En vaan ole vielä jaksanut alkaa selvittää, että mitä :D

   Poista
  2. Hei nyt löytyi tämmöinen: "Ohdake on todella vanha kuitukasvi,jonka ominaisuudet ovat pohjimmiltaan samankalyaiset kuin mm pellavan.se tosin pistelee,mutta hevoset jakautuvat herkkäsuisiin ja krouvi-suisiin hevosiin.toiset kestää piikit,toiset ei.Aivan kuten mm orapihlajassa,tyrnissä ynm okapiikkisissä kasveissa.
   Ohdake antaa siemenistä erilaisia öljy-yhdisteitä,jotka ravitsee hevosen suolistoa ja sitäkautta se näkyy ihon kiiltona,suoliston "liukkautena"(ei tukoksia).Ohdake sisältää kivennäisaineita ja onkin pitoisuuksiltaan vanhalle ja aneemiselle hevoselle hyvä lisäravinne.Englannissa vanhoille ja toipilashevosille annetaan ohdakeöljyä.
   meillä suomessa sekin on kallista..Ohdake vaikuttaa siis rasvapitoisuutensa vuoksi myös nivelistöön,luustoon ja hermostoon.
   Ohdakken lehdet ovat makeita ja lisäävät syljen eritystä.Ohdake on ravintoaine pitoisuudeltaan hyvinkin nokkosen luokkaa,mutta sisältää tosiaan rasvahappoja.
   Jos hevosesi syö mielellään ohdakkeita,ole tyytyväinen.Joillekin hevosille se pitää jauhaa,pilkkoa,jopa keittää. "

   Eli niin ne hepat tietää mikä niille on hyväksi... tai no...Skinnykkä söi kesällä kieloja ihan onnessaan, ja ne on myrkyllisiä hevoselle, mietin siinä että näinköhän sillä aina vaistot pelaa ja se on niin vaistoissaan viisas vai syökö vaan oikeesti ihan kaiken mitä on tarjolla mihinkin aikaan vuodesta XD

   Poista
  3. Hienoa, kiitos vaivannäöstä! :)
   Itse en jaksanut vielä edes alkaa asiaa penkoa.. :D

   Niinhän ne hevoset tietää mikä on hyväksi.
   Ja hei, Nettekin söi viime viikolla kieloa hyvällä halulla, kunnes tajusin mitä se söi :O Onkohan meiän poneissa jotain vikaa :D

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)