lauantai 22. syyskuuta 2012

Taikurointia x2

Jotenkin into kirjoittaa on kateissa, kun Neteltä puuttuu edelleen kenkä. Turhauttavinta ikinä, kun aina ajatteleee, että nyt me päästään kunnolla treenaamaan ja sitten menee viikko ja kenkä on taas irti. Jonka jälkeen odotetaan kengittäjää seuraava viikko ja taas meni hyvää aika hukkaan ja hevonen vaan paisuu. Hmph.

Koko viikon Nette on katsonut minua syyttävällä katseella, kun en hae sitä ollenkaan tarhasta. Eilen sitten hain sen ja olikin jo malttamattoman portilla hörisemässä, kun menin sinne. Käveltiin tallin pihaan ja ilokseni huomasin, että nyt se ei sentään ole ihan kolmijalkainen ilman kenkää. Sovitin etuseen takajalan buutsia, mutta ei ollut mitään mahdollisuutta, että se olisi mahtunut. Niinpä harjasin kurakasan pään (onneksi sillä on korvista häntään oleva loimi) ja rapsuttelin sitä hetkisen, jonka jälkeen Neptunus pääsi takaisin tarhaan heinille. Josko sittten ensi viikolla olisi taas kenkä jalassa.

Mutta minulla oli viime viikolla kaksi kertaa lainaponi alla eli ratsastin Taikalla. Maanantaina ratsastin kentällä ihan itsenäisesti ja keskiviikkona menin sillä tunnille, koska se oli kuitenkin varattu minua ja Netteä varten.

En muista koska olen edes viimeksi Taikaa ratsastanut, varmaan joskus talvella mennyt hankitreeniä tai käynyt ajamassa.
Joka tapauksessa oli hämmentävää, kun se oli niin pikkuinen. Ja jälleen kerran totesin myös, että niin helppo ja rentouttava ratsastusseuralainen, kun se tekee kaiken niin nöyränä.

Maanantaina tehtiin ihan perusjuttuja kentällä, kun sellainen saatiin taas tallinpihasta käyttöön, jes!
Käynnissä ja ravissa paljon voltteja molempiin suuntiin. Oikea kierros oli taas vähän hankalampi, mutta silti parempi kuin ennen. Lisäksi muisteltiin vähän miten sitä pohkeenväistöä mentiinkään.. Taika lisäsi omat mausteensa treeniin, kun ympärillä oli pelottavia asioita, joita piti välillä juosta karkuun pienien spurttien kera. On kuitenkin suhteellisen hitaat liikkeet verrattuna erääseen nimeltä mainitsemattomaan neiti hevoiseen.

Keskiviikkona meillä oli Taikan kanssa sitten tunti ja se käytettiin käyntitreeneihin. Tehtiin ihan perus niskasta myötäys ja takapää alle- harjoituksia. Ensin alkuun Taikuri vähän kokeili, josko tuntuman kanssa olisi hyvä mennä pää vinossa tai vähän ylhäällä, mutta hyvin äkkiä se hoksasi niskasta myötäämisen. Myös takapää saatiin treenien aikana aktivoitua hyvin ja välillä tunsin sen, kun se alkoi oikeasti käyttää selkäänsä oikein.

Oli todella oivaltava ratsastustunti ja sain kiitosta siitä, kun alaselän notko ei ole enää kuin ajoittain vierailulla, jes! Sen sijaan varpaiden kanssa oli ongelmia, kun jalsutinhihnat ovat Taikan satulassa liian lyhyt ja jalka jää huonoon asentoon. Otettiin jossain vaiheessa jalustimet pois ja sitten minun lonkkani ja takareiteni joituivatkin vähän töihin, kun ei saanut siltikään roikottaa jalkaa, vaan se piti pitää oikeassa asennossa.

Tunti meni hyvin; opettaja oli tyytyväinen, minä olin tyytyväinen ja Taika oli tyytyväinen.

Taika on kyllä niin mainio pikku hevoinen ja niin rentouttava seuralainen. Vähän niin kuin neiti täysiverinenkin, eikäku.

4 kommenttia:

 1. Teillä on näköjään käytössä tuo Flexiblen Bascule-estesatula, minkäköhän kokoinen tuo teidän mahtaa olla? Asutteko jossain päin Vesilahtea, noista Hovilla otetuista kuvista vain päättelin..? ;) Etsimme tällä hetkellä nimittäin vuokraponilleni uutta satulaa ja nyt olemme yrittäneet saada jostakin sovitukseen juuri tämän Basculen, ja koska asumme Vesilahdella ja ponikin siellä majailee niin ajattelin että jos olisi tästä samalta paikkakunnalta (tai edes jostakin naapurikunnasta)saanut joltain kokeiluun tämän satulan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on se käytössä tolla omalla täykkärilä. Ei asuta Vesilahdellä päin, hevonen asustaa tuolla Teiskon suunnalla.

   Hovilla asuttiin ennen ja siellä olen itse viettänyt paljon aikaa ja siksi on sieltä kuvia aika paljon. :)

   Meidän satula on tilattu lyhyemmillä paneeleilla, keskimmäisellä leveydellä ja penkin koko on 16,5.

   Satula on ollut meillä vasta muutaman kuukauden ja se on kyllä sen verran usein käytössä, että en sitä kokeiluun anna. Tietenkin voidaan miettiä mahdollisuutta, että tulen satulan kanssa käymään teillä. Laita vaikka sähköpostia osoitteeseen mjuful@hotmail.com jos haluat kysellä satulasta lisää. :)

   Poista
 2. Kenkien lähteminen on kyllä niin ärsyttävää ! Välillä sitä just suunnittelee kaikkea kivaa, joka jää toteuttamatta, kun huomaa tallilla, että kenkä irti :( Onneksi nyt kengät pysyneet yllättävän pitkään jalassa... Ainakin toistaiseksi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta, se on sellainen turhautumisen multihuipentuma, kun huomaa kengän olevan irti. Meille käynyt tänä kesänä vähän liian monta kertaa..
   Mutta tänään saadaan kenkä takaisin ja päästään kokeilemaan kenttää, jes!!

   ..Toivottavasti teillä pysyykin popot jalassa! :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)