tiistai 4. syyskuuta 2012

Tilannekatsaus ja Neten muutos vuodesta 2010 tähän päivään

Neptunus naattii
Nette sai kengän takaisin etuseensa eilen.
Kävin lauantaina sitä katsomassa ja meinasi itku tulla, kun hain sen laitumelta. Se tuntui koittavan kävellä vain kahdella jaloistaa. Vasen puoli oli kokonaan poissa pelistä.
Alamäkeä mentäessä aloin katsoa, että se ontuu todella pahasti takastaan ja tutkin asiaa sitten lähemmin. Mitään siitä jalasta ei löytynyt, ei lämpöä, ei turvotusta ei mitään.

Sen sijaan vasemman etusen kavio oli tulikuuma. Tulipa taas todettua, että joillakin hevosilla ne kengät on oikeasti oltava jalassa.
Ei pystytty tuon takapään liikettäkään enempää tutkia, kun se oli täysin ilman toista etujalkaakin.

Maanantaina tuli sitten tosiaan kengittäjä ja heti oli taas puhdas liike. Tänään kävin tekemässä pienen ratsastuksen rennosti käyntiä ja vähän ravia ja liikkeet tuntuivat puhtailta ja Nette hyvin innokkaalta liikkumaan.

Vaikea arvella mikä tuossa takajalassa oli, epäillään että polvi oli pois paikaltaan, mutta se muljahti takaisin tallinpihassa. Mitenkään se ei sitä ainakaan tänään oireillut ja jalka oli edelleen kuiva ja normaalin lämpöinen. Mutta tutkitaan nyt tilannetta, jos tuollainen tilanne tulee toistamiseen.
Jotenkin epäilen kuitenkin, että tuo etupään kengättämyys oli se, joka aiheutti koko homman.
"Joko sää ny lähet?!"
Tänään siis tosiaan käytiin sitten vain pieni lenkki, ensin pyörittelin sitä hetken "kentällä", koska halusin ensin kokeilla tuntuvatko liikkeet puhtailta. Hyvin löytyi myös eteenpäinpyrkimystä, joten käytiin tekemässä pikkulenkki maastossa. Uskallan mennä metsätietä tiettyyn kohtaan saakka, jonka jälkeen alkaa hirvikärpäsvyöhyke..

Takaisinpäin kävellessä Nette pöristeli tyytyväisenä ja rentona. Tallissa (joo, me oltiin siellä eilenkin!) otin vielä kamppeet pois ja mentiin sitten ulos syömään ennen laitumelle menoa.

Talli alkaa siis valmistua oikeasti! Nyt siinä on jo katto ja lattia ja kaikki.. Seuraavaksi odotellaan ikkunoita saapuvaksi, jotta voidaan rakentaa karsinat. Ihanaa!

Tässä vielä muutama vertailukuva Netestä: Ensimmäinen on otettu vuonna 2010 kun Nette tuli. Toinen on loppukesä/alkusyksy 2011. Kolmas ion alkukesää 2012 kun otettiin selkäkuvia satulaa varten ja alimmainen on tältä päivältä. Niin siis mikä massakuuri muka?Me tarvitaan laihdutuskuuri.

P.S Nette pääsi Vanhalan sivuille satulansa kanssa

7 kommenttia:

 1. Toi jalattomuus kengän puuttumisen vuoksi kuullostaa tutulta! Ja meidän kenkääjä ainakin sanoi, että se on ihan tyypillistä hevoselta, joka on kenkiin ehtinyt tottua. Toivottavasti teillä alkaisi vähän paremmin pysyä monot kiinni! Ei kenkääjä ole kuumakengitystä ehdottanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis Nettehän on ihan jalaton ilman kenkää(kenkiä), se ei tullut yllätyksenä.. Yllätyksenä tuli siis tuo takajalka, joka myös joko oireili tuon etusen kengättömyyden takia tai sitten jonkun muun.. nyt kaikki taas normaalia, kun kenkä etusessa kiinni! Saa nähdä jääkö tuo takasen reagointi mysteeriksi.. :)

   Kyllähän ne on nyt pysyneet ne kengät, yllättävänkin hyvin.. etusissa oli 10 viikon väli, en tiedä miksi nyt heti lähti irti.. Toivottavasti nyt pysyy, kun kaviot alkaa oikeasti olla paremmassa kunnossakin..

   Kuumakengityksestä on puhuttu, ainakin edellisen kengittäjän kanssa. Nette ei vaan välttämättä ole paras kohde sille meiningille, kun vasta olen saanut sen olemaan hevoseksi normikenkäyksessä..
   ..Se kun vaatii noissa hommissa aina vähän enemmän aikaa kuin muut :D

   Poista
 2. Hei! Olen blogisi uusi lukija ja ajattelin jättää terveiset. Meilläkin asuu Nette, tosin se on rodultaan suomenhevonen. :)
  T:Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anna ja tervetuloa! :)

   Haha, onkohan meidän Neteissä silti paljon samaa, pitääpä käydä kurkkaamassa blogisi!

   Poista
 3. Viimeisin kuva on ehkä hieman eri kuvakulmasta mutta näkyy jonkinasteista rantapallokuntoa -ihan kuten täällä oli heinäkuussa XD. Se on vaan söpöä miten ne pyöristyy, eiköhän se kuitenkin sitten hoikistu kun laidunkausi loppuu, talveksihan pitää kerryttää hyvät varastot ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei se näytä ihan noin tynnyriltä jos se seisoo pää ylhäällä, mutta on sillä silti liikaa mahaa!
   Noh, onneksi se ei ole roikkuva heinämaha, vaan se läski asustaa sulassa sovussa tuon muun kropan kanssa :D

   Joo, kunhan me saadaan taas kenttä käyttöön ja päästään kunnon maastoille, niin eiköhän se ala siitä laihtua.. Nyt kun menee aika köpöttelyksi, kun kenttää ei ole ja metsään en mene hirvikärpästen takia. Ollaan siis (taas) pattitilanteessa, argh!
   Mutta minkäs teet, vielä muutaman viiikon jos jaksaisi odottaa..

   Poista
  2. No, on se hyvä jälleen kuulla että hirvikärpäset rajottaa muitakin. Me on kyllä lenkkeilty mutta ötökkäloimen kanssa! Ilman ei tulis mitään.

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)