perjantai 14. syyskuuta 2012

Uusi hevosystävä ja Sipuli

Kävin tänään tutustumassa uuteen hevosystävään Elliin, jolle olisi tarkoitus opettaa hieman ratsun alkeita. Kyseessä on nuori lämminverinen, jonka päätyön tehtäväksi ja mielenvirkistykseksi sille pitäisi opettaa, kuinka kulkea oikein päin, kun on ratsastaja selässä.

Tamma oli aivan mainio tapaus, käytiin ensin alkuun kävelemässä harjoitusrata ympäri, jonka jälkeen siirryttiin yhteen tarhaan vähän kokeilemaan ympyrällä kulkemista.
Se otti parit pyrähdykset, mutta nämä "lähtemiset" olivat aika laimeita yrityksiä. Se taisi hieman jännittää uutta ratsastajaa ja hyvin, hyvin, tuulista säätä.

Mutta kyllä se aina muutamien askelien verran jo nyt tuntui olevan kuulolla ja rentoutui loppua kohden aika paljonkin. Tuosta hevosesta jäi hyvä fiilis ja uskon, että sen kanssa tulee olemaan mukava työskennellä.

Tuolta tallilta lähdin sitten katsomaan millä mielellä Sissi on. Hain sen tarhasta ja nyt se oli huomattavasti rauhallisempi kuin viime kerralla, se jopa suostui seisomaan paikallaan, kun harjasin sen ja laitoin sille suitsen päähän.
Koska olen menossa sinne myös huomenna, niin päätin, että tänään en mene selkään ollenkaan. Otin Sissin vain liinan päähän ja menimme kentälle.

Ensin pyysin Sissiä juoksemaan liinassa, mutta sitten päästin sen irti ja se juoksi suhteellisen hienosti ympärilläni, vaikka olimmekin kentällä. Kokeiltiin molempiin suuntiin ja tämäkin meni paljon paremmin kuin viikko sitten.
Lopuksi harjoittelimme kuolaintuntumaa, kun se tuntuu olevan Sissille niin kamalaa.

Tehtiin käynti-seis-käynti harjoituksia ja pyysin myös ohjalla sitä kääntymään maasta käsin. Aluksi se vaan tappeli taas vastaan, mutta aika nopeasti pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, mitä minä ajan takaa. Viimeisissä pysähdyksissä pieni ohjasote riitti pysähtymiseen, eikä pää vispannut enää juuri lainkaan.
Katsotaan mitä huomenna keksitään, toivon että tuo myrsky on laantunut siihen mennessä.

Aion hieman muokkailla kurssi-sivua, koska siellä alkaa olla niin paljon tekstiä. Teen jokaiselle kurssille oman postauksen, joiden linkit laitan sitten tuonne sivulle. Näin ollen se pysyy yksinkertaisempana.
Pyydän siis jo etukäteen anteeksi sitä, että teidän lukuluetteloon tulee sivuiltani monta päivitystä putkeen.

4 kommenttia:

  1. Jee, innolla odotan lisää tarinaa tästä lv-tammasta :) Ne kun tuntuis olevan sun osaamisalueen kermaa ;)

    VastaaPoista
  2. http://atlaskolmas.blogspot.fi/2012/09/haaste_16.html

    Sulle on haaste tuolla :)

    VastaaPoista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)