maanantai 1. lokakuuta 2012

Minut on haastettu

Tässä vastaukset Viipin antamaan haasteeseen, joihin päätin nyt kuitenkin vastata etukäteen. Kiitos näistä! :)
Vielä tämän haasteen/tunnustuksen kanssa olen tylsä, enkä laita eteenpäin. Seuraavien kanssa lupaan petrata!

Vastaan Kysymyspostauksen kysymyksiin heti kun ennätän! Lisää saa vielä laittaa, ainakin yhdestä kysymyksestä taitaa tulla suoralta kädeltä ihan oma postauksensa.

Mutta nyt siis haastekysymyksiin:

1. Parasta elämässäsi?
Tällä hetkellä parasta elämässä on tietenkin Neptunus, joka jaksaa olla päivästä toiseen yhtä ihanainen. Sen seurassa unohtuu kaikki muut turhanpäiväiset huolet, kun sen kanssa eletään tätä hetkeä.
Kuva: Tuike Ekroos

Kuva: Manteli
2. Kovin "kolhu" mitä oot kokenu?
No onhan noita, vaikka aika pienellä olen kai tähän mennessä selvinnyt. Pahinta oli edellisen hevosen pois vieminen, se sattui kyllä niin kovin, ettei sitä voi oikein edes sanoin kuvailla.
Ibi niissä töissä, joita se rakasti

"Älä ajattele, että elämä on lyhyt. Ajattele – miten erikoinen kokemus. Kun siinä ei ole kysymys pituudesta lainkaan, vaan että ylipäänsä on saanut kokea tämän."

 3. Pahin tapasi?
Valittaminen (valittaminen on kivaa) ja liiallinen karkin syönti.
4. Miten tutustuit hevosiin?
Alunperin aloitin ratsastustunnit, koska kaverini naapurista kävi ratsastamassa. Tietenkin olin jo tätä ennen nähnyt hevosia ja muuta, mutta tuosta se harrastus sai sitten alkunsa. Ala-asteella siis alkoi, mutta vuotta en ihan tarkallaeen ottaen osaa sanoa. Ensimmäinen hoitohevoseni Ykä (shettis) vei sydämeni ja siitä se sitten lähti..
5. Jos saisit valita yhden asian millä muuttaisit tätä maailmaa niin mitä tekisit?
Tässä maailmassa on niin paljon kaikkea, minkä soisin muuttuvan. Mutta jos yhden asian saisi muuttaa, niin muuttaisin eläinten oloja, niin että yksikään eläin ei kärsisi ihmisten toimesta.
6. Mikä oot ammatiltasi?
Tällä  hetkellä opiskelen eli minulla ei varsinaisesti ole ammattia. Lapsenuskoni kanssa myös toivon, että minusta tulee isona hevosten kouluttaja. Jolla ei luonnollisesti ole mitään tekemistä opiskeluni kanssa.
Kuva: Manteli
7. Paras muisto lapsuudesta?
Apua mitä kysymyksiä!
Mitä tähän nyt sanoisi, en ole oikein sellainen muistelija ihminen, mutta tietyt arkiset asiat/muistot saa hymyn huulille, kuten esimerkiksi se miten isäni teki aina aamulla puuroa ja sitten me herättiin katsomaan Huomenta Suomen seiskan piirrettyjä ennen tarhaan lähtöä ja syömistä.
8. Paras muisto hevosten kanssa?
Sellaiset ultimaattiset onnistumisen tunteet on aina parhaita, ei ehkä mikään tietty hetki vaan tilanne, jossa tajuat, kuinka paljon olet hevosen kanssa päässyt eteenpäin jossain asiassa. Ja ne pienet hetket, joita joskus hevosen kanssa tulee, kun tunnet sen yhteyden.

Yksi konkreettinen muisto on varmaan sekoitus monista kerroista, mutta kunnon kiitolaukkavedot Ibin kanssa olivat parhaita. Silloin mentiiin eikä meinattu, mutta kuitenkin pysähdyttiin myös hienosti kun oli sen aika. Ibin kanssa oli sanaton yhteys ja luottamus pelasi.

Neten kanssa vielä välillä haetaan tätä. Se on niin itsenäinen ja vahva, että se ei oikeasti tarvitse minua. Asia, joka minun pitää vaan hyväksyä ja elää sen kanssa.

9. Kerro päivästäsi?
Normipäivänä etenevät tällä hetkellä kutakuinkin niin, että herään noin seitsemän aikaan ja syön, jonka jälkeen joko lähden luennoille yliopistolle, istun kotona "kirjoittamassa" gradua tai lähden tallille. Jos olen yliopistolla niin talli on vuorossa sitten sen jälkeen päivällä. Kun pääsen kotiin en tee juuri mitään; hajoilen keskeneräistä gradua ja omaa saamattomuuttani. Urheilu kuuluu yleensä enemmän ja vähemmän säännöllisesti elämääni, mutta nyt tuo vasen jalka saattaa minut hermoromahduksen partaalle, kun en pääse juoksemaan.
Kuva: Manteli
10. Missä olet 10 vuoden päästä? 
 Palatakseni tuohon ammattikohtaan ja lapsenuskoon, niin elän toivossa, että kymmen vuoden päästä asun hieman kauempana tästä kaupungin melskeestä ehkä jossain mummonmökissä, jossa minulla olisi pari koiraa ja kanoja ja kaikkia muita kivoja eläimiä.
Oma pieni talli olisi pihassa, jossa minulla asustaisi eläkeläisNeptunus ja sen ihana tammavarsa (tai ei se kai enää olisi niin varsa). Näiden lisäksi olisi muutama paikka koulutettaville hevosille, joita olisi kylässä tasaiseen tahtiin. Pihasta löytyisi myös kunnon pyörö tai picadero, kenttä ja harjoitusrata.

Ai miten niin ei ole realistinen kuvitelma?
Kuva: Manteli

3 kommenttia:

 1. Ihan helppoja kysymyksiä ;)

  Mullon tuon asumisen kans samanlaasia ajatuksia, Juhalla ei :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin oli! Ei kauaa tarvinnu miettiä, eiku :D

   No miten se Juha ei ollenkaan ymmärrä hyvän päälle? :D

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)