tiistai 23. lokakuuta 2012

Sekalainen selostus

Ei satanu eilen :)
Koska koko viikonloppu meni hevoskurssilla, en ehtinyt liikuttaa Netteä ollenkaan. Toisaalta vapaat tuli hyvään saumaan, koska Neptunuksella on kiima keskellä talvea ja silloin se on tunnetusti pahimmillaan parhaimmillaan.
Nette pissimässä Otolle (HYVIN mielenkiintoinen kuva siis)
Eilen sitten juoksutin sen irti kentällä ja se eteni samalla kaavalla, kuin aina ennenkin. Ensin ei kiinnostanut juosta ollenkaan, mutta lopulta kun se pääsi vauhtiin, olin jo aivan varma että lähtee hevonen langat mukanaan johonkin minne nenä nyt siinä vaiheessa näytti. Onneksi Neptunus kuitenkin vielä vähän kunnioitti lankoja ja pysyi kentän aitojen sisäpuolella.
Kun se oli saanut purettua ylimääräiset energiat se näytti taas aika tyytyväiseltä ja käytiin sitten vielä kävelemässä loppukäynnit tiellä.

Tänään kävi sitten kenkääjä, Netellä oli siis huima 12 viikon kengitysväli takasissa. Uusi kengittäjä oli aivan eri mieltä kuin aikaisempi kengitysvälin pituudesta. Tämä oli sillä kannalla, että maksimi 6 viikkoa. Selitys kuulosti jälleen järkeenkäyvältä, eli ota tässä nyt enää selvää mikä on hyvä ja mikä huono. Joka tapauksessa kenkääjä vaikutti oikein pätevältä ja näillä mennään ja katsotaan miten käy. Takasessa oli naulan kohdalle tulut myös paise, ilmeisesti naula oli kaviossa jotenkin hassusti. Onneksi se oli puhjennut itsekseen, eikä aiheuttanut mitään sen suurempia ongelmia.

Sain tänään myös omaan jalkaani diagnoosin, rasitusmurtuma. Kaikki jalkoihin liittyvä reeni on pannassa, myös ratsastus kuulemma, mutta siitä en nyt suostu joustamaan. Siispä nyt edetään ainakin seuraavat kaksi kuukautta välttämällä kaikkea ylimääräistä liikuntaa, mikä rasittaa jalkoja. Myös kävelyä. Ainoa "sallittu" on uiminen, josta en tykkää ollenkaan. Kerrassaan mahtavaa siis, no onneksi nyt on sentään diagnoosi ja tiedän mikä jalassa on. Oli muuten aika hassunnäköinen se jalka niissä magneettikuvissa, luun sisällä näkyi sellaista valkoista, joka tarkoittaa siis sitä että luu on turvonnut ja siellä on nestettä. Jos jalkaa rasittaisi tästä vielä lisää se voisi aiheuttaa oikean murtuman. Nyt siis pitäisi oikeasti yrittää ottaa rauhallisesti.

Mutta jos nyt vielä palaan hieman siis HIHSiin, niin oltiin tosiaan paikan päällä noin yhden maissa. Katsottiin niitä luokkia, joita silloin oli menossa, käytiin syömässä monta kertaa kaikkea tosi terveellistä ja illalla oli sitten vuorossa kouluratsastusta.

Ja niin, mitäpä siihen nyt sanoisi, minulla on nykyään niin suuri asennevamma koko tuota kouluratsastushommelia vastaan. En hyväksy kankia, enkä voi ymmärtää miksi niitä tarvitaan johonkin hienosäätöön. Varsinkin, kun taas ratsastajia seurasin ja oikeastaan yhdenkään en nähnyt ratsastavan todella eleettömästi tai siististi. Eikä se niin kovin helläkätiseltä hienosäädöltä se kankien repiminen näyttänyt. Ja ainakin sillä yhdellä kimolla näkyi selvästi kannuksen kohdalla suuri valkoisempi alue.

Ja koska minulla on tämä asennevamma, en varsinaisesti voi nauttia tuon kaltaisesta ratsatuksen katselemisesta. Se on vaan niin kaukana kaikesta siitä mitä minä arvostan. Ja suonette minulle tämän mielipiteeni, uskon että monien mielestä se on kaunista ja hienoa katsottavaa. Minä olen taas aika erimieltä enkä usko, että mielipidettäni ole ihan heti muuttamassa. Minun suosikkini, joka mielestäni ratsasti siisteimmin ja jonka hevonen näytti parhaalta tuli toiseksi, jotain samaa siis arvostettiin edes tuomarien kanssa.

Eipä siitä HIHStä sen enempää, kaikin puolin aivan mahtava kokemus, oli kivaa olla pikkumatkalla kaverin kanssa ja vähän syödä ja shoppailla ja katsella heppoja. Voisi sen päivän huonomminkin viettää.. :)
Ja arvatkaa kuka lähetti eilen ns. valmiin gradun ohjaajalle?

14 kommenttia:

 1. Itse en paikanpäällä ollut mutta seurasin telkkarista pariakin luokkaa kouluratsastusta. (liekö ollunna ne pää luokat kun oikeen telkkarista tulivat?!) Ja aivan samanlaisia ajatuksia tuli minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, luulen, että emme ole ajatusten kanssa ihan yksin..

   Poista
 2. Oot uskomaton, onnittelut gradun palauttamisesta!

  Minä katson samalla tavalla noita kisoja, voi voi, eiköhän sillä tasolla osattaisi tehdä samat temput ilman kankia? itseasiassa varmaan ihan jopa kuolaimettomilla, luulisin? Katsoin jonkun videon jossa ihminen veti vaativan koululuokan naruriimulla XD. Eikö siis varustelun pitäisi pikemminkin vähetä kun mennään huipulle?

  t. Bessie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos! :) Ei tässä vielä kannata juhlia, se lähti vasta ekalle kierrokselle..

   Niinpä, mutta sillä tavalla se varmaan vaatisi enemmän aikaa ja resursseja ja sehän ei tietenkään käy päinsä. Raha puhuu, tässäkin.

   Poista
 3. Niin ja otahan niin iisisti kun hevosenomistajana pystyt sen jalkaongelman kanssa :(. auttaiskohan siihen back on track ;), voisit ostaa hevoselle jotkut jalkasuojat ja pitää niitä ensin itse ;)

  Bessie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koitan oikeasti nyt tsempata ja liikkua tolla jalalla mahdollisimman vähän. Katotaan sitten vaan, että kauan kestää ennen kuin selkä napsahtaa.
   No näillä mennään.. :P

   Haha, joo back on track auttaa kaikkeen ;D Jopa luun sisällä olevaan nesteeseen, noinkohan? :D

   Poista
 4. Voi harmi tuo jalka ! Kommentoin aiemmin, että kokemmusta on magneetista yms, mutta eipä mun kuvista löytynyt mitään... Toisaalta helpotus, mutta nyt ei sitten taaskaan tiedetä, että mikä siinä on :/ Noh, fyssarille saan lähetteen ja se antaa sitten jotain neuvoja. Ärsyttäviä nämä polvivaivat !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mutta onneksi nyt sentään tiedän mikä siinä on! Jos tämän olisi tiennyt jo kaksi kuukautta sitten, niin minulla voisi olla terve jalka..

   Toivottavasti sinunkin jalkavaiva mysteerisi selviää, etkä joudu samanlaiselle rasituslevolle kuin minä! :)

   Poista
 5. Oho, sähän oot koipeas rasittanu!? Mulla on ihan samat ajatukset liikunnan suhteen, juoksu pois pakko jättää, ratsatusta ei voi, ja uiminen on inhottavaa. :D Oi mikä helpotus varmasti saada gradu ees hetkeksi pois näpeistä, hyvä! :D

  Oon niin samaa mieltä tosta kouluratsastuksesta ja siitä että senkin vois tehdä paljon sievemmin. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vahingossa jossain ja vielä pari kuukautta päälle vaikka olis jo pitäny olla rasittamatta, mutta aina tuli vääriä diagnooseja. Plaah, no näillä mennään ja yritetään saada jalka takaisin kuosiin. :) ..Ja se uiminen on niiiin tyhmää :D

   On se ihanaa, kun sais sen vielä kokonaan pois niin olis vielä ihanampaa!

   Niinpä. :/

   Poista
 6. Ihana blogi sulla, paljon hienoja kuvia! Ite oon ollu sun tunneilla muutaman kerran Hovissa ja nähny kun Netellä ratsastelet.

  Mahtaako Nette vielä olla hoitajaa vailla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Taisitkin laittaa mulle spostia? Kivaa, että "vanhat tutut" löytää blogiin. :)
   Löysin Netelle jo hoitajan, jonka kanssa nyt katsotaan muutama viikko, että kuinka lähtee sujumaan. Laitan sulle vaikka spostia jos tilanne muuttuu. :)

   Poista
 7. Juu, käy näin, talvipäivien iloksi kun olisi kiva saada heppakaveri, satulaan meinaa jäätyä joten taluttelu ja hoitelu kuulostaa paremmalta :)

  Kattelin viime talvena kun hyppäsit Netellä ja kun meidän ratsastustunti loppui niin tulit siihen kentälle. Oltiin silleen wow, että miten toi hevonen seuraa sua vaikket pidä ohjista kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Pitkä matka Neten kanssa takana jo ja yhdessä on tehty paljon töitä. Parhaita hetkiä on ne, kun hevonen omasta tahdostaan tulee kanssasi. :)
   Joo, me taidettiin hypätä silloin ilman kuolaimia sidepullilla, se oli hauska kerta :D

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)