lauantai 6. lokakuuta 2012

Tiivistetty viikko

Kaunein kaikista.
Mistähän sitä sitten aloittaisi; ollut jokseenkin haipakka viikko!

Neten kanssa ollaan tällä viikolla ratsastettu kentällä ja muutaman kerran maastossa. En muista kirjoitinko tänne siitä kerrasta, kun neiti täysiverisellä oli hieman virtaa ja kävimme aika vauhdikkaan lenkin. Lenkki oli muuten ihan kiva, mutta takaisin kääntyessämme, yht'äkkiä tajusin, että suitset roikkuivat pois Neten päästä?! No ei siinä, hyppäsin alas ja puin vermeet takaisin päälle, jonka jälkeen vietin jokusen tovin pohtien millä pääsen pyörivän hevosen selkään takaisin.

Muina päivinä olikin sitten hieman tylsempää, reenasimme jokaisella kenttä kerralla niskasta myötäämistä ja takapään aktvointia. Viikkoon mahtui hyviä ja hyvin huonoja pätkiä. Jossain vaiheessa vaihdoin myös kuolaimen sprengerin suoraan kumikuolaimeen, joka tuntui maastossa toimivan ihan hyvin. Kentällä taas tuntui, että Nette nojasi kuolaimeen hieman tavallista enemmän. Joka tapauksessa itse tykkäsin tuosta kuolaimesta, se tuntui todella vakaalta.

Eilen kävimme pienen käyntihumpsuttelun sidepullien kanssa seurana kaksi muutakin ratsukkoa. Matkalla törmäsimme yhteen hirvikärpäseen (yäk), Nette kyllä viskoi häntäänsä siihen malliin, että siellä saattoi olla toinenkin, mutta en löytänyt sitä vaikka häntää aikani tallissa kaivelinkin.

Eilen kävin myös moikkaamaassa Izbiliyaa, joka on saanut uuden mahtavan omistajan! Täytyy sanoa, että kivi putosi sydämeltä, kun pääsin katsomaan Izbiliyaa ja minulle valkeni, että se on päässyt hyvään kotiin.

Izbiliyan uusi omistaja otti minuun yhteyttä, kun poni oli kehitellyt jotain uusia kummallisia ja ei niin mukavia tapoja. Kävin sitten katsomassa paikan päällä ja pyörittelin sitä hetken myös narun päässä. Vaikka Izbiliya oli muuttanut vasta alle viikko sitten, oli se mielestäni hyvin rauhallinen, ehkä sekin vain tiesi että nyt muutokset sen elämässä ovat hetkeksi ohitse.

Kuitenkin oli muutama juttu, joita se oli kehitellyt tässä jossain välissä, joiden kanssa pitää tehdä ehkä vähän hommia. Mutta uskon, että kun tuo kaksikko tutustuu paremmin ja alkaa tehdä töitä yhdessä, niin homma alkaa kyllä sujua.

Torstaina otettiin taas kuviakin, joista kaksi nyt näette tässä postauksessa. Näiden lisäksi otettiin hieman sellaisia erilaisiakin kuvia, joissa näytän todella oudolta. Tarkoituksena alunperin oli, että olen kaivossa, josta en pääse pois. Voitte siis kuvitella, että tämän kuvan teemana ei ollut iloisuus. Niin kuin ei kyllä ollut näiden tässä olevien kuvienkaan tarkoitus..

Perjantaina tein sitten vielä aamutallin, joka olikin aika hauskaa pitkästä aikaa. Putsailla vähän karsinoita ja viedä heposille heinää ja vettä sellaista. Pienistä iloista sitä ihminen välillä iloitseekin.
Tiistaina pyörittelin hetkisen myös yhtä suomenhevosta kentällä ja pyysin siltä hieman keskittymistä maastakäsittelyharjoituksissa. Kentällä se menee ihan hyvin, sen kanssa pitäisi varmaan vaan lähteä tallin pihasta muualle reenaamaan, jotta se alkaisi toimia sielläkin kuin ison hevosen kuuluu. Jonkinlainen auktoriteettiongelma siellä on vielä olemassa, vaikka huimasta on menty eteenpäin siitä, kun se tuli! :)

Lisäksi minulla oli kaksi työhaastattelua tällä viikolla, hui! ..Ja kävin myös jalkaa uhmatakseni lenkillä ja vähän portaissa, tosin vain kävellen. hmph.

Hmm, olisikohan tässä nyt ollu pääpiirteittäin tämä viikko..

Kuvat: Manteli

16 kommenttia:

 1. Hui mikä tuo toinen kuva :), näytät siinä ihan joltain muulta kuin omalta itseltäsi. Mutta kuvauksellisesti ja noin niinkun lavastettuna taas todella hieno!

  Hauskaa, että Izbiliya löysi oman ihmisen.

  Hei nyt minä vasta löysin Vainikan aitan sivuilta teidän satulakokemuksen. ( jos joku lukee tämän ja haluaa vilkaista niin sivu oli http://www.vanhala.net/bascule.php?p=0 ) Puusilmä tai putkiaivo tai ihan mikä tahansa nyt syynä olikaan niin viimeksi en sitä sieltä löytänyt ;)

  Olen miettinyt meidän BF Londoniin kapeampaa etukaarta, sillä ja toppauksilla sen saisi tod näk sopimaan. Mutta se on sen verran pitkä, että minulle ei oikeen jää pohkeelle paikkaa missä vaikuttaa. Siksi oon taas unelmoinut noiden joustorunkoisten Vainikan satuloiden perään -tai kenties lyhytsiipisemmän BF:n satulan... En tiedä, investoidako ensin suht iso summa siihen etukaareen ja oikeasti kokeilla ratsastaakin tuolla Londonilla jotta tietäisi varmemmin lähtiskö kokeilemaan uutta BF:ää vai Vainikan satulaa.. :D.

  Ihan kun vertaan vaikka tuota teidän satulaa ja mittasuhteita meidän satulassa http://skyfighter96.blogspot.fi/2012/09/barefoot-london-satulan-mallailua.html
  On se meidän vaan aivan valtavan paljon isompi suhteessa hevoseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Vainikka ja Vanhala ku menee sekaisin XD! Tässä käy sama ilmiö kun meinaan sekoittaa myös puheessani luxuksen ja lexingtonin ;).

   Poista
  2. :D Ihan suvereenisti kuitenkin ajattelin sinun kirjoittaneen Vanhala :D :D

   Poista
 2. Pöh tulee kahtena kommenttina; se pointti, joka minun omassa satulapohdinnassa oli on se, että teillä tuo basculen siipi loppuu osapuilleen hieman sinun polven alapuolelle. Meillä Londonin siipi tulee vähän minun NILKAN yläpuolelle XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Joo, minäkin ensin vähän pelästyin sitä. Mutta tykkään siitä kuitenkin, kun sen oli tarkoituskin olla hieman erilainen. :)

   Minulla on tuolla Neten omalla sivulla linkki tuonne Vanhalan sivulle, josta meidän satulakuva ja tarina löytyy.. :)

   Tuo satula näyttää kyllä aika isolle Skinnyn selkään :D
   Minähän käytin Netellä jossain vaiheessa Freeformin rungotonta, mutta sen "takakaari" meni todella pitkälle ja satula oli muutenkin liian iso. Minusta tuntuu, että tuo on monien rungottomien "ongelma".

   Suosittelen kyllä kokeilemaan noita Vanhalan satuloita! Ne sellaisen saa sieltä myös viikoksi sovitukseen tiettyä hintaa vastaan. Sitten ainakin tietäisit, että sopisiko se..

   Itse moniamonia satuloita kokeilleena voin todeta, että mukavimmat satulat, joissa olen istunut ovat olleet nuo joustorunkoiset, sekä este- että koulupenkki.
   Ennen olin siis vannoutunut rungottoman satulan puolesta puhuja..

   Tietenkin jos saat jostain kokeiluun lyhysiipisemmän BF:n niin suosittelen sitäkin, olet aivan oikeassa, että tuolla satulalla, joka teillä nyt on, jää jalkasi vaikutusalue aika pieneksi.. :)

   Mielenkiinnolla odotan mihin päädyt!

   Poista
  2. Hehee, niin siellä postauksen yhteydessäkin oli linkki mutta minähän muistaakseni klikkasin sieltä sitten sinne koottujen kokemuksien sivulle suoraan ja eksyin sitten niille sivuille. Ja nyt onnellisena olin kun "itse" löysinkin teidän kokemuksen sieltä ;).

   Skinnylle tuo London mahtuu juuri ja juuri siihen satulan tilaan mikä on, huopa jo tulee kyllä yli. Luulisin että isolle puoliveriselle tuo ois ihana satula, joskin jollain pienellä hevosella tuo oli ollut.

   Kertaakaan en ole tuolla vielä oikeasti ratsastanut. Nyt vasta oikeasti hoksasin mikä siinä ratsastajan näkökulmasta tökkii, eli se siiven pituus. Nyt jo tuntuu, etten siksi lähde siihen sitä etukaarta ostamaan.

   Mut on tää vaan vaikeeta, kun ei ole minkäänlaista ennakko tietoa noista koko-asioista niin istuimien kuin paneelienkaan suhteen. Luulin olevani ratsastajana niin hehtaarikokoinen, että tarvisin jopa BF:n 2 koon penkin -no, nyt tiedän että mahdun tuota 1 kokoa pienempäänkin :D.

   Pohdinta jatkukoon...

   Poista
  3. :D Ymmärrän..

   Ja tiedän myös kuinka sekaisin noissa koko viidakoissa voi olla, itse on tullut tässä viime vuosien aikana sen verran käytyä noita satulahommia läpi, että jonkinlainen haju alkaa asioista olla.. Pikkuhiljaa :D
   Mutta en minä kyllä ymmärrä, miten sinä kuvittilet tarvitsevasi jotenkin ison penkin, aika pikkuiselta sinä ainakin kuvissa olet näyttänyt, onkohan nyt hippasen liikaa itsekritiikkiä ollut matkassa mukana.. :D

   Tsemppiä nyt kokeiluihin ja toivottavasti sopiva löytyy, minäkin olen kyllä ehkä sitä mieltä, että ennemmin suoraan lähdet etsimään sopivampaa kuin että nyt teet epäsopivasta hieman enemmän sopivan miltei samalla rahalla :)

   Poista
  4. Varmaan se lähti siitä kun Skinnyn mukana tullut runkosatula on minulle liian pieni ;). Mutta se on ollutkin tosi pienellä ratsastajalla.

   Lähetän varmaan seuraavaksi kuvia tuonne Vainik**** siis Vanhalaan... Tekis vaan niin mieli löytää laadukas rungoton joka jakaisi painoa (johan meillä muuten on se lampaankarvasatula, mutta se ei tuota painoa jaa, pehmentää vaan)

   Minkäs mittainen siipi tuossa sinun satulassa on?

   T. Bessie kirjautumattomana...

   Poista
  5. :D

   Jos minä olen oikein ymmärtänyt niin rungotonhan ei itsessään koskaan jaa painoa? ..Vaan se alle laitettava huopa? ..vai olenko nyt ihan hakoteillä..?

   Lähetä kuvia sinne, onhan Vanhalassakin rungottomia myynnissä, josko he osaisivat suositella jotain tiettyä merkkiä.

   Siiven pituus on noin joku reilu 35cm..

   Poista
  6. Ei se kai ihan noinkaan ole... vaikken itsekään ole 100% varma. Mutta erilaiset rungottomat on kai erilaisia, minä oon tutustunut vain tuohon BF:ään kun sen joidenkin keskusteluiden perusteella parhaaksi rungottomaksi "rankkasin".

   Eli kyllä satulakin itsessään jakaa painoa. Vaikka noissa BF:ssä satulahuopa on osa satulan iskunvaimennusta, niin ei se huopa mielestäni ole se ainot asia joka saisi painon jakautumaan -sehän tarkoittaisi kääntäen sitä, että ilman tuota huopaa sama satula ei jakaisi painoa(?). BF jakaa ymmärtääkseni painon laajemmalle, esim myös osin siiven alueelle, kun paneelisatulassa paino tulee paneeleille. BF on (kai) myös niitä ainoita rungottomia jotka ei jaa painoa selkärangalle.

   Ja nyt ollaan sitten sellaisella alueella jota tosiaan mainitsin jo kahlanneeni vasta kovin vähän aikaa XD.

   Jees, 35cm... kuulostas jo paljon enempi sinnepäin. BF:n satuloissa kun tulee tuo siipi n. 50cm pituiseksi.. Ei niistä siis vaan taida olla meidän satulaksi, vaikka ihania ovatkin :( *nyyh*

   Kiinnostuin heti tuosta Vanhalan satulavalikoimasta, pitääkin kysyä millaisia rungottomia sieltä saisi..

   t. Bessikkä ja Skinnykkä

   Poista
  7. Meille tuli ensimmäiseksi suositukseksi Vanhalalta trekker true talent :). Hmm nyt sitten sulattelen tätä ehdotusta. Onhan se aika eri näköinen kuin satulat yleensä. Siinä olisi kyllä vaikutuspintaa ja tavallaan vaan istuin :) tai sitten saa polvituet lisättyä...

   "Bessie"

   Poista
  8. Noniin, sitten vaan mietintämyssyä päähän :D
   Jään mielenkiinnolla odottamaan valintaasi :)

   Poista
 3. Mulla rupes melkeen hengästyttää kun luin tän "haipakkapostauksen". Ei tässä siis mitään vikaa ollu, mutta tuli oikeen semmonen kuva että tekemistä on piisannu. :D En muuten tunnista sua tosta kuvasta sitten mitenkään päin. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No oli kyllä pitkästä aikaa taas oikein tällanen vauhdikas viikko olevinaan :D

   Haha, näytän kyllä kieltämättä vähän hassulta tuon oudon ilmeen kanssa. Omasta mielestäni olen niin ilmeetön, että melkein kaikki inhimillinen kasvoista on poissa :D

   Poista
 4. SIks se onkin niin hyvä kun oot ite ihan poissa. Menossa sitä murhaajakengittäjää karkuun :D
  Ps. Osaan kommentoida <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, siks määki tykkään! :) Hihi, murhaajakengittäjä :D

   Hyvä Mantteli!! Ja osasit lukea eri sivujakin :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)