torstai 8. marraskuuta 2012

Maaliskuuta odotellessa

"Olet kiinnostunut Zensitive-ryhmästä. Se on suunnattu ihmisille, jotka ovat jo olleet kurssilla ja jotka aidosti haluavat kulkea polkua syvemmälle. Ryhmän idea on, että kaikki ryhmän jäsenet sitoutuvat kulkemaan matkaa yhdessä 4 kurssin verran. Kurssit jaetaan sopimuksen mukaan noin vuoden ajalle ensimmäisestä kurssista alkaen. Ryhmässä polun asteleminen on tärkeää ja voimakasta; opimme toisiltamme, opimme jakamaan ja näyttämään tunteitamme alastomammin, pääsemme pohtimaan yhdessä ja tukemaan toisiamme kasvuissa. Kursseilla on tarkoitus syventyä ryhmässä ja yksilöllisesti kehotietoisuuteen, hetkessä elämiseen, aistien ja oman tunteen kuuntelun herkistämiseen. Laajennamme tietoisuutta monella saralla; tietoisuushan on siitä erityinen asia että sen puuttumista ei usein mielen tasolla osaa kaivata. On vaikea kaivata sellaista, minkä olemassaoloa ei tiedä. Hevoset toimivat oppaanamme siinä, mitä kaikkea lopulta käymme läpi käytännön tasolla ja mitä kaikkea opimme heistä ymmärtämään hienovaraisemmin ja syvemmin.
Zensitive-ryhmän koko on 8-10 ihmistä, ja hevosia voimme ottaa 4-5/kurssi. Siis kaikkien hevoset eivät voi olla aina mukana, mutta jos hevosen hyvinvointi sen sallii, muutkin kuin omistaja harjoittelevat hevosen kanssa. Jokainen kurssilainen vuorovaikuttaa 1-2 hevosen kanssa/kurssi. Joku ehkä toivoo saavansa hevosensa mahdollisimman usen, joku ei ehkä tuo omaa ollenkaan; siis luotan että saamme asian aina järjestettyä yhteisymmärryksessä.
Kurssit voivat olla eri paikoissa, riippuen siitä millaisia mahdollisuuksia esim. kurssin osallistujat tuovat tullessaan. Kurssien ajankohdat sovitaan ainakin osittain yhdessä.
Kurssit ovat 2,5 tai 3-päiväisiä, Toivon hartaasti, että kaikki Zensitive-ryhmäläiset kunnioittaisivat ryhmää aidolla läsnäolollaan, eli ettei niiden aikana hoidettaisi ja ajateltaisi kaikkia muitakin menoja. Se kun on juuri yksi niitä suuria asioita, jotka erottavat meitä ja hevosia: ihmisille hetkeen ja aitoon läsnäoloon pysähtyminen on usein vaikeaa, hevosille täysin luonnollista. 
Ryhmään sitoutuminen tapahtuu siten, että yksi kurssi maksetaan ennakkoon alkumaksuna, ennen viimeistä kurssia ei sitten tarvitse maksaa mitään. Tämä kannustaa ihmisiä jatkamaan matkaa, ihmismieli kun keksii niin helposti monenlaisia syitä reitin varrella. :)
Olet saanut tämän kirjeen, koska joko osoittanut kiinnostuksesi ryhmää kohtaan tai olen kuullut tai kokenut että haluaisit ehkä syystä tai toisesta ainakin tietää tästä. Avoimia kurssejahan edelleen järjestetään, eli ne jotka eivät halua lähteä Zensitive-ryhmään mukaan pääsevät kyllä jatkossakin kursseille niin halutessaan."

Maaliskuussa se alkaa!

2 kommenttia:

 1. Löysin nyt vasta blogisi, mielenkiintoista juttua :)

  Itsekin olen noita Zensitive-ryhmiä katsellut. Minulla ei Ehnqvistin kursseista tai opeista ole kauheasti tietoa, mutta se ei kai tuolla pääasia olekaan. Kiinnostaisi tietää, mitähän tuollainen lysti maksaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emili ja tervetuloa lukemaan! :)

   No sanotaanko vaikka näin, että ei siitä ihan muutamalla satasella selviä.. :P

   Kivaa kun löytyy samanhenkisiä ihmisiä! Käyn tutustumassa sinun blogiisi myös heti kun ehdin, veikkaan että meillä on paljon samanlaisia ajatuksia :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)