sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Tuleva kouluponi Neptunus

Menin tänään tallille ja tarkoituksena oli, että ratsastan Neten itse. Tallilla oli kuitenkin ratsuttamassa ja pitämässä tuntia sama henkilö, joka ratsutti Netteä ja piti meille tunteja muutama vuosi sitten. Silloin, kun Neten ratsunura alkoi toista kertaa sen elämässä.

Ja sain huikean ajatuksen siinä tallia siivoillessa, että voisinkin pitkästä aikaa katsoa, kun joku muu ratsastaa Netellä kentällä. Ja koska jalkani ei oikein ratsastuksesta tykkää, niin en kuitenkaan voi ratsastaa itse kovin pitkiä aikoja jalustinten kanssa.
Ratsuttajalla oli aikaa, joten jäin siis odottamaan, että olisi Neten vuoro päästä töihin. Tässä välissä seurasin yhden ratsutuksen ja yhden tunnin.

Nette meni siis niin hienosti, se ei pukitellut eikä luiminut juurikaan, vaikka tosiaan kukaan ei ole sillä minun lisäkseni ratsastanut miltei puoleentoista vuoteen.
Muistan sen ensimmäisen kerran, kun tämä sama henkilö ratsasti Netteä, se oli yhtä tappelua se eteenpäin meneminen ja laukannostoissa nousi pelkkä takapää. Nyt minä katsoin aivan eri hevosta.

Kyllähän sen aina tietää, että edistystä tapahtuu, mutta tänään taas ymmärsin, kuinka paljon se hevonen on oikeasti mennyt eteenpäin. Laukat nousi samantien, muoto pysyi hyvänä suurimman osan aikaa, Nette oikeasti keskittyi töihin ja niin edelleen.

Ratsuttaja kehui hevosta ja sanoi, että sitä pystyi ratsastamaan kuin normaalia hevosta. Olen kuulemma tehnyt hyvää työtä. Ja näinhän sen itsekin, Nette oli niin hieno. Kunhan liikkeisiin saadaan hieman lisää vielä joustavuutta ja elastisuutta, niin koko liikkeen laajuus tulee ihan eri tavalla esiin.

Olen niin ylpeä siitä, kun siitä on kasvanut kunnollinen aikuinen hevonen. Jotain olen osannut tehdä oikein, kun tulos on tämä.

Hyvä mää ja hyvä mun poni, sanoinko jo, että se on vaan niin hieno?

4 kommenttia:

 1. En oo kyllä ikinä nähny että Nette menis niin hienosti <3 hieno poniini, siitä tulee viä vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman hienoin! <3
   ..Tulishan siitä, mutta taitaa toistaseks vielä omistajan taidot loppua kesken :D

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)