sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Turhautumisen multihuipentuma, varoitus, sisältää avautumista

Minähän olen järjestään tässä kesän ja syksyn ja talven mittaan aina välillä kirjoittanut, että jostain syystä x Nette on ollut kevyemmällä liikutuksella.

No, jos totta puhutana, niin tänään oli yksi niistä päivistä, kun turhauduin tilanteeseen taas ihan lopullisesti. Viime vuoden syksystä tämän vuoden kevääseenhän Nette oli ilman takakenkiä, joten liikutus oli niin ja näin sen ajan. Meillä oli bootsit, mutta niitä ei talvella voinut käyttää, kun niissä ei ollut nastoja ja ilman bootseja Nette oli hieman varovainen, ilmeisesti paljas kaviokin sitten luisti jonkun verran.

Kun sitten saimme keväällä kengät kaikkiin jalkoihin olin ihan fiiliksissä, sitten tuli kesä ja sitten tuli irtokenkä ongelma. Koko ajan oli joku kenkä irti, yleensä etukenkä, joka tarkoitti sitä, että liikutus oli täysin pannassa siihen asti, että kenkä saatiin takaisin. Positiivista oli se, että takaset olivat kasvaneet sen verran, että bootseja ei niihinkään enää tässä vaiheessa saanut ollenkaan. Nette kuitenkin arkoi edelleen ilman kenkiä niin paljon, että liikuttaminen ei tullut kuulonkaan.

Irtokenkien lisäksi meillä oli satulaongelma, tai lähinnä se, että satulaa ei ollut lainkaan. Vasta joskus loppukesästä saatiin satula ja hetken olin onneni kukkuloilla. Kunnes myönsin itselleni, että meillä oli aivan liian pitkä satulavyö. Tilasin uuden vasta syksyllä ja sitä odoteltiin taas pieni ikuisuus ja kun saimme sen, tuli lumi.

Ja tietenkään en viime kengityksessä laitattanut niitä tilsakumeja, kun ne tekee huonoa Neten kavioille. Mutta tietenkin heti kenkäyksen jälkeen lunta tulikin oikein huolella eikä sen tulo näytä loppuvan. Tilsoja tulee oli pakkasta sitten yksi tai 25 astetta. Jonka takia liikunta on TAAS kevyttä.

Viimeinen naula arkkuun oli tämä päivä, kun olin tulossa maastosta ja jälleen kerran tulin kesken matkan alas, kun alkoi tehdä niin pahaa istua selässä. Talliin päästyämme kokeilin etusia ja molemmissa oli jännetupen kohdalla nestettä. Perkele.

Turhauttavaa tässä on tietenkin se, että tavallaan minä olisin voinut esää minkä tahansa näistä muuttujista. Olisin voinut pyytää ne tilsakumit jo viimeksi, olisin voinut hommata sen satulavyön aiemmin. Olisin ja olisin.

Typerintä on se, että jotenkin ärsyynnyin tänään myös hevoseen, vaikka yksikään näistä asioista ei ole sen syy. Lapsellisesti ajattelin, "miksi aina minulle ja miksi ei joskus voi mennä joku asia kerralla putkeen".

Idiootti minä.

10 kommenttia:

 1. Jotenkin tosi tuttu fiilis kun AINA on jotain. Joka kerta kun pääsee alkuun, tulee uusi muuttuja ja sitten hevonen taas on kevyellä ja TAAS saa aloittaa tavallaan alusta. Treenaamisen makuun ei tunnu koskaan pääsevän. Joskus tuntuu ärsyttävältä edes aloittaa vaikka kaikki olisi ok, koska kuitenkin jotain on kohta pielessä. Toivotaan parempaa menestystä vuodelle 2013.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, minäkään en jaksa jotenkin enää edes aloittaa mitään, kun aina tulee jotain.
   Ja juuri tuo, kun aina saa aloittaa sitten tavallaan alusta alusta..Plaah.

   Jep, parempi onni molemmille ensi vuodeksi! :)

   Poista
  2. Aina tulee jotain, empatiat sinne. Vaikka meillä ei ole ollut noin tramaattista (herranjumala kirjotetaanko se d:llä vai t:llä t. yliopisto-opiskelija XD), niin silti etenkin varusteiden kanssa on semmoista vääntöä. Se on aina kumminkin siihen peruspyöritykseen aina ylimääräistä joka vie aikaa ja energiaa, niin se vaan on. Todella ikävää että oli nyt tuota nestettä, mutta muutenhan tuo kevyellä liikutuksella olo ei syineen ole niin pahin synti.

   Meillä ei ole onneksi kengällisen hevosen tilsaongelmaa, tai ainakaan en ole huomannut, ei kasva semmosia korkokenkiä, joskin vähän voi tulla mutta ei mitään verrattuna niihin oikeisiin korkkareihin. Maneesin hiekasta tulee ikävimmät tilsat, onneksi siellä ollaan aika harvoin ja välillä voi putsata kavioita.

   Poista
  3. D:llä :D

   Ja niinpä, eikä se mitään jos menee aikaa vähän, mutta kun tuntuu, että kaikki asiat pyörii noiden tiettyjen asioiden ympärillä, jotka terrorisoivat kaikkea muuta.

   ..No onneksi, pahin meni ohi, kun sain avautua tänne :D Tästä taas uuteen nousuun :D

   Poista
 2. http://sorbyszonata.blogspot.fi/2012/12/joulukalenteri-16-luukku.html
  tuolta löytyy vinkkejä tilsoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydäkin katsomassa mitä tuolta löytyy :)

   Poista
  2. Mahtavia vinkkejä.. ei kun vaan tervalaastaria ennen maneesiin menoa... ;)

   Poista
 3. Sait tunnustuksen tai haasteen tai jonkun: http://www.raudattomasti.net/2012/12/liebster-ja-muuta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, kiitos!
   Pitää mennä katsomaan. :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)