keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Haasteita haasteita haasteitaUusin otos, vähän viileissä olosuhteissa kuvattu.
Kuva: Manteli
Sain kolme haastetta liittyen näihin 11 faktaan ja kysymyksiin, jotta tämä ei nyt ihan täysin lähti lapasista, niin keksin tähän vain kerran 11 faktaa, mutta vastaan kaikkien esittämiin kysymyksiin. Sovelsin taas haasteen sääntöjä, taitanee muodostua tavaramerkiksi.

Tuli niin pitkä postaus, että kunniamaininta niille, jotka jaksavat lukea loppuun saakka.

Tähän 11 faktaa/kysymystä-hommeliin minut haastoivat: Amannda, Tuisku, Hanna sekä Anna. Kiitos teille kaikille!

Lisäksi Ancu lähetti minulle Liebster Blog-palkinnon, kiitos tästä!

Nämä ovat kaikki jo sen verran kiertäneet lukemissani blogeissa, että en laita enää eteenpäin. Kinkkisiin kysymyksiin voi tietenkin silti vastata jokainen kynnelle kykenevä.

Nyt pitäisi sitten enää keksiä 11 faktaa, joita en ole aikaisemmin vielä kirjannut, o-ou.

11 Faktaa:

1.  Haluaisin, että olisi jo kesä, tai edes kevät. Tuo loputon pimeys ulkona alkaa ilmeisesti vaikuttaa minuun, sillä en jaksaisi tehdä mitään ja kaikista kivointa olisi vain maata peiton alla ja odotella kevättä. Voisikohan ihmiset alkaa nukkua talviunta?

2. Minulla on ylilihava hevonen. Tämä ei vaatine sen enempää selityksiä, läski lähtee liikkumalla, siispä ei auta muu kuin aktivoitua.

3. Olen positiivisesti yllättynyt, että sivuni naamakirjassa sai lyhyessä ajassa noinkin paljon tykkäyksiä. Olen vilpittömän kiitollinen ja onnellinen ihmisistä jotka seurailevat blogiani tai facebook-sivuani. Se tarkoittaa, että maailmassa on koko ajan enemmän ihmisiä, jotka välittävät asioista aivan uudella tavalla.

4. Luin muutama viikko sitten loppuun kirjan "Eläinten syömisestä". Suosittelen kirjaa aivan kaikille, omien valintojen ja ajatusmaailmojen kyseenalaistaminen tekee välillä hyvää. Sitä joutui taas ihan uudella tavalla katsomaan peiliin.

5. Elän taas jonkinlaista murrosaikaa. Mietin ja kyseenalaistan tekemiäni valintoja ja pohdin pitäisikö nyt keväällä tehdä asioita jotenkin toisin. Teenkö tarpeeksi, jotta joskus saavutan sen mitä oikeasti haluan? Tämä kysymys pyörinyt mielessä jo aika kauan.

6. Olen nyt kokeillut LG:tä kolmisen kertaa ja se tuntuu mielestäni aika samalta kuin kuolaimella ratsastus, ehkä tuossa on vastaus meidän kuolaimettomuuteen? Vihdoinkin!

7. Kevääksi on jo olemassa ainakin yksi uusi vakituisempi projekti. Alan tallillamme asustavan tammahevosen apukäsiksi.

8. Kohta on myös ensimmäisen zensitive-ryhmän kokoontuminen. Ihan kohtahan on siis maaliskuu.

9. Jalkani ei ole vieläkään parantunut. Kävin testilenkillä ennen joulua ja luulin, että jalka oli kunnossa. No, ei se ollut.

10. Minulla on suunnitelma, jota koitan alkaa toteuttaa heti kun mahdollista. Toivon, että se saa tuulta alleen, kuulette siitä sitten, kun asia on ajankohtainen

11. Teinpä oudot faktat.

Ja sitten niihin kysymyksiin, aloitetaan Amanndan kysymyksistä:

1. Kuinka kauan olet harrastanut hevosia/ratsastusta?

  -Tähän on nyt vaikea antaa tarkkaa vuosimäärää, mutta jospa vastaan, että aika kauan. Ala-asteella joskus kaikki alkoi ratsastustunneilla ja siitä se sitten lähti..

2) Oletko koskaan harkinnut esim. vuoden taukoa hevosista, toteutitko sen, miksi ?
  - Minulla oli teinivuosina taukoa, en sitä mitenkään harkinnut/päättänyt. Hevoset vain jäivät. Edellisen oman jälkeen harkitsin lopettavani kokonaan. Suunnitelmat muuttui, kun kuvioihin astuikin eräs neiti täysiverinen.

3) Pitääkö sinun mielestäsi kysyä vuokra- / hoitohevosen omistajalta ennen hevosesta blogiin kirjoittelusta tai facebookiin kuviin laittamisesta ?
  - Omastani voin tietenkin kirjoittaa mitä haluan, muiden hevosista kirjoittaessa kysyn aina ensin luvan.


4) Mitkä ovat suosikkiblogisi ?
  - Tällä hetkellä elän sen verran hektistä vaihetta, että suurin osa lukulistalla olevista blogeista jää lukematta. Sitten on tietenkin niitä, joiden postaukset luen aina, nämä ovat lähinnä kavereideni blogeja. Mutta nyt näin äkkiseltään mieleeni tulee Sannin, Jonnan, Bessien, Tuiken ja Emilin blogit.

5) Kuinka paljon vietät aikaa koneella blogin parissa ?
  -Aikaisemmin enemmän, nyt kuten yllä mainitsin, on jäänyt vähemmälle. Maksimissaan tunti päivässä.

6) Millaisella (/millaisilla) tallilla ratsastat / käyt ?
   - Neptunus asustaa uudessa hirsitallissa Tampereen seudulla ja siellähän sitä aikaa tulee vietettyä enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Ihana kymmenen hevosen talli ja maailman paras tallinpitäjä.

7) Mikä on toinen nimesi ?
  - En vastaa tähän

8) Kuinka usein käyt tallilla ?
  - Tähtään siihen, että vähintään viisi kertaa viikossa

9) Onko sinulla omaa hevosta, haluaisitko ?

  - On, yksi riittänee toistaiseksi

10) Mitkä ovat suosikki tv - ohjelmasi ?
  - Tvstä ei nykyisin oikein tule mitään ohjelmaa, mitä seuraisin aktiivisesti. Mutta sanotaan nyt vaikka, että Salatut Elämät katson, jos olen kotona siihen aikaan kun se tulee.

11) Mitä koulua käyt ? / Missä olet töissä ?
  - Opiskelen yliopistossa, mutta opinnot ovat jo loppusuoralla. Töissä olen yhdessä yrityksessä.

Sitten Hannan kysymykset:

1. Mihin maahan haluaisit juuri nyt matkustaa? Miksi?
  - Hmm, jos nyt saisin mennä ihan mihin vaan, niin lähtisin kyllä Australiaan. Siellä olisi lämmin ja se on ehdottomasti suosikkini kaikista niistä paikoista, joissa olen käynyt.

2. Mihin maahan et tällä hetkellä haluaisi? Mikset?
  - Haha, mikä kysymys tämä on? No, en minnekään kylmään, enkä myöskään Egyptiin, Turkkiin jnejne. Ne eivät vain ole minua varten.

3. Miten keksit blogisi nimen ja pidätkö siitä itse (edelleen)?
  - Kerran olen blogini nimen jo vaihtanut ja tästä nykyisestä nimestä tykkään kyllä, se kuvaa tätä parhaiten

4. Mikä on tärkeintä mitä hevonen on sinulle opettanut?
  - Mitenkähän tähän voisi vastata lyhyesti? Hevoset ovat opettaneet elämään hetkessä, lopettamaan turhien asioiden vatvomisen ja menneisyydessä elämisen. Ne ovat opettaneet minulle uuden, paremman, tavan ajatella. Olen paljosta velkaa kahdelle hevoselle, jotka olen omistanut. Tästä voisi kirjoittaa taas kirjan..

5. Mitä mieluiten teet hevosen kanssa ratsain?
  - Ei tarvitse kahta kertaa miettiä; maastoilu.

6. Entä maasta käsin?
  - Oman kanssa tulee tehtyä nykyään niin vähän maastakäsin, jotenkin minulle maastakäsin työskentely on sitä, että päästään alkuun yhteistyössä. Sillä rakennetaan ne perussäännöt ja luottamus. Mutta joo, lasketaanko kävely- ja  juoksulenkit?

7. Mikä on hauskin hetkesi hevosten kanssa?
  - Tiedättekö niitä helppoja kysymyksiä, joihin ei juuri sillä kyseisellä hetkellä osaa vastata mitään? Tämä on sellainen, hauskoja on varmaan monia. Yksi joka nyt muistuu mieleeni oli kuin jostain huonosta komediasta: Olin maastossa toissa talvena ja lunta oli todella paljon, yksi suhteellisen iso oksa oli reitin varrella painunut liian alas, Nette mahtui sen ali, minä en. Siispä oksa pudotti minut metrin korkuiseen hankeen, josta en meinannut päästä ylös, koska tietenkin putosin perse edellä, niin että jalat ja kädet jäi ikään kuin sumppuun. Vieläkin naurattaa tuo. Onneksi Nette pysähtyi ja odotti, että kampesin itseni ylös. Voin kertoa että loppumatka meni hihitellessä, hieno harrastus!

8. Oletko harkinnut hevosharrastuksen lopettamista? Miksi?
  - Tähän vastasin jo Amanndan kysymyksissä.

9. Miksi et kuitenkaan ole lopettanut?
  - Tähänkin jo vastasin.

10. Minkä muun eläimen kanssa voisit harrastaa/puuhastella?
  - Koirat tulee kyllä hyvänä kakkosena ja niiden kanssa onkin tullut touhuttua. Niissäkin, tietenkin, pidän haasteista.

11. Harrastaako tai onko joku perheenjäsenesi harrastanut hevosia?
  - Ei varsinaisesti.

Sitten Tuiskun kysymykset:  

1. Mikä on ensimmäinen muistosi hevosista/hevosesta?
 
- Ensimmäinen muistoni ratsastuksesta on ainakin se, kun sirkuksessa sai valita meneekö kamelilla vai hevosella. No hei, siis kuka nyt jollain kamelilla haluaa ratsastaa?! Valitsin hevosen.

2. Mieluisin askellaji, miksi?
  Maastossa laukka, kentällä käynti. Käynti on mielestäni aliarvostettua, sen hienosäätäminen on hommaa, johon en kai kyllästyisi koskaan. Sinänsä outoa, koska en ole mikään näpertelijä.


3. Mikä on eksoottisin paikka, missä olet ratsastanut, suositteletko?
  - Ei ole mitään kovin eksoottista, mutta Belgian maastopolut (eli tiet) olivat kyllä aika huikeita verrattuan Suomen vastaaviin.

4. Missä näet itsesi 15.06.2018?
  - Hienointa olis jos silloin voisin elättää itseni hevosten kanssa työskentelemällä. Mutta en ole tehnyt sen kummempia suunnitelma, katsotaan mihin elämä kuljettaa.

5. Kuka supersankari olisit mieluiten?
 
- Mistä nämä kysymykset kumpuaa? :D Lasketaanko Zorro? Sillä on hieno hevonen

6. Idolisi hevos/ratsastusmaailmassa?  - En tiedä onko minulla varsinaisesti idoleita, mutta ihailen niitä arjensankareita, jotka tekevät kaikkensa omien hevostensa eteen.

7. Pelkäätkö jotain eläinlajia, mitä ja miksi?
  - Joo, hämähäkkejä ja muita ällötyksiä. Menen vain paniikkiin, en voi sille mitään. Ne on ällöjä, hrrrr.

8. Mikä on se hevostelun varuste, johon mielestäsi kannattaa panostaa ja miksi (pl.satula)?
  - Kaikkiin, joilla on jotain tekemistä turvallisuuden kanssa, oman ja/tai hevosen.

9. Minkä varusteen kohdalla taas vähempikin taloudellinen panostus tuottaa ihan saman tuloksen?
  - No esimerkin omaisesti vaikka pintelit

10. Oletko enemmän rauhallinen ja kärsivällinen vai äkkipikainen ja kärsimätön?
  - Täällä bingo kaikissa noissa! Olen hevosten kanssa äärimmäisen kärsivällinen (yleensä) ja rauhallinenkin. Muussa yhteydessä kuvailisin itseäni ehdottomasti äkkipikaiseksi ja kärsimättömäksi.

11. Mikä on erikoisen hakusana, jolla blogiisi on löydetty?
  - Ei tuolta mitään kovin kummallista nyt löytynyt, haineväkeitto ja haikala ehkä sellaiset vähän oudommat.

Ja vielä Annan kysymykset, joita olikin "vain" kahdeksan

1) Mikä tuottaa sinulle eniten iloa?
  - Tällä hetkellä iloa tuottavat eniten hevoiset ja ystäväiset. Hevosten kanssa on vaan aina kivaa ja ystävien kanssa on mukavaa parantaa koko maailma ja tehdä uusia suunnitelmia.

2) Mitä pelkäät?
  - Että läheisilleni sattuu jotain.

3) Olisitko mieluummin kimmeltävä hanki vai soliseva puro? Miksi?
  - Soliseva puro, vesi on elementtinä rauhoittava ja rakastan esimerkiksi veden liplatusta. Siksi.

4) Millaista roolia musiikki elämässäsi näyttelee?
  - Kuuntelen aika paljon kaikenlaista musiikkia, se on tärkeää, mutta ei silti niin kovin tärkeää.

5) Voitko hyvin työssäsi?
  - Kyllä näin voisi sanoa. Jos ei iänikuisia selkä- ja hartia kipuja lasketa
 
6) Milloin olet viimeksi nauranut vedet silmissä?
  - Ei siitä nyt kovin montaa hetkeä ole, jonkun kaverin kanssa on naurettu varmaan jotain todella(?) hauskaa juttua.

7) Oletko solminut aikuisiällä uusia merkityksellisiä ystävyyssuhteita?
 
- Olen, monia. Nykyisin en muita ystävyyssuhteita solmikaan kuin merkityksellisiä.

8) Jos saisit yhden toiveen, joka toteutuu, mikä se olisi?
 
- Kuulostaa varmaan kamalalta, mutta haluisin voittaa lotossa. Sen avulla voisin toteuttaa kaikki muut toiveeni ja samalla auttaa monia, jotka apua tarvitsevat

LG:t oli testissä

10 kommenttia:

 1. Jes, ihan mielettömän mahtavaa jos LG:t sopisi teille. Jatka vain testaamista niin että tieteellisistä testaustuloksista tulee luotettavia ;). Ja niin että näet myös ne huonot puolet ennenkuin ostaa itse omat.

  Olin kunnianhimoinen ja luin koko postauksen alusta loppuun, helppoa luettavaa.
  Aivan upea kuva teistä tuossa alussa! On tosi etuoikeutettua päästä hevosen kanssa tommosiin valokuvausstudiomaisiin (ei apua, onko tuo sana?) kuviin.

  Minunkin on pitänyt lukea tuo kirja Eläinten syömisestä.. mutta en ole vielä pystynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta. Ne tuntuvat olevan reilut hevosellekin, eli pyynnöt menevät selvästi. Ihan kuin olisi kuolaimella ratsastanut joka kerta. :) Ja joo, jatkan vielä testausta, vauhtimaastot on kokeilematta :D

   Kiitos! :) Ja niin todella on. "Oikeampi" sana ehkä studiomaiset olosuhteet :D

   Suosittelen kyllä, hyvä kirja kaikin puolin.

   Poista
 2. http://atlaskolmas.blogspot.fi/2013/01/new-blog-love.html

  VastaaPoista
 3. Hihii! Tein sen, luin koooko tekstin!

  Ensinnäkin ihana ihana ihana kuva teistä kahdesta <3 Siis tuo mantelin ottama, ei minun.. hehe

  Faktoissa nro 10. Hihi, myhäilen salaperäisesti vaikka en edes tiedä onko kyseessä SE asia..

  Ja loppuun tuo sun lottovoittos, ihana suvi! Joka kerta kun oon vaikka ruokakaupassa ja joku tekee lottoa, niin toivon aina ettei ne voittaisi vaan se kuponki olisi sulla! hehe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Jonna!

   kiitos :)

   No tavallaan on ja tavallaan ei ihan, mutta eiköhän me tästä kohta keskustella.. :)

   No jos säkin aina noin toivot, niin pakkohan se on joskus osua kohdalle! :D

   Poista
 4. Mulla on ollut muutaman kuukauden LG:t käytössä ja minustakin ne on ehdottomasti parhaat kokeilemistani kuolaimettomista. Eroa kuolaimilla ratsastamiseen on yllättävän vähän. Mutta kärryjen kanssa ajan kyllä edelleen kuolaimilla. Siinä kun ei ole istunta-apuja käytössä niin tuntuisi aika hurjalta lähteä kuolaimettomasti ajamaan. Mutta ehkä sekin päivä vielä tulee kun niin teen. Ehkä pitäisi opettaa seuraava varsa heti alusta asti ajolle ilman kuolaimia? Eihän hevonen mistään tiedä, että sen suussa "pitäisi" olla kuolaimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kyllä ihan samanlaiset tunnelmat! En huomaa juurikaan eroa, kuolaimen ja tämän välillä. Aivan mahtava juttu kaikenkaikkiaan!

   Niinpä, olisihan se kiva opettaa hevonen alusta saakka ilman, silloin se olisi varmaan jotenkin helpompaakin.. :)

   Poista
 5. Ihana blogi käy kattoon munkin ?:) http://poeesiamyhorse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera :)

   Pitää käydä katsomassa!

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)