lauantai 5. tammikuuta 2013

Hainevistä

Tuhansia haineviä
Taas löysin hälyyttävää ja niin surullista luettavaa. Miksi?

Aikaisemmin ole kirjoittanut aiheesta tässä postauksessa

8 kommenttia:

 1. Katselin just videopätkän iltalehden sivuilta. Sairasta. :-( Kyllä ihminen on pahin ja julmin peto.

  VastaaPoista
 2. Totta totisesti ihminen on julma ja ahne eläin... Olisiko ollut eilen kun sai taas lehdestä lukea norsun syöksyhampaiden laittomasta kaupasta ja luulastin takavarikoinnista... Ja koska suurin osa ihmisistä on välinpitämättömiä tai tukee tietämättään/tietoisesti julmaa eläinten kohtelua, niin tällaisten vääryyksien loppuminen ei taida ihan lähitulevaisuudessa olla edessä. Ja sitten kun yrittää omassa elämässään ottaa edes joskus muutkin elolliset olennot huomioon parhaan kykynsä mukaan - kaksijalkaiset ja nelijalkaiset, karvattomat, karvaiset, suomu- ja sulkapeitteiset ja vielä elinympäristömmekin - niin saa kuulla kommentteja siitä, että tekee turhaa työtä, on tekopyhä ja että ei yksi ihminen pysty maailmaa pelastamaan... No ei varmaan pystykään, mutta ei hyvän esimerkin näyttäminen kai pahasta ole. Sitä paitsi: "Jos haluaa muuttaa maailmaa, on muutettava ensin itseään." Ja monesta yksittäisestä ihmisestähän kasvaa iso joukko ja jokainen pieni edistysaskel on aina eteenpäin :) Turhauttavaahan se välillä on, kun ei omilla valinnoillaan pysty kaikkea pahaa hyväksi muuttamaan, ja usein on vaikea tietää, miten voisi konkreettisesti auttaa ja edistää asioita...

  Niin, että halusin vain sanoa, että teet hyvää työtä nostaesasi tärkeitä asioita esille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi aivan mainiosta kommentista!

   Olet aivan oikeassa ja ollaan samoilla linjoilla, tottahan se on, että yhden ihmisen on vaikea muuttaa maailmaa. Mutta miten se ikinä muuttuu jos kaikki ajattelevat noin? Jos moni yksilö alkaa olemaan tietoisempi tekemistään valinnoista ja valistaa ehkä samalla muita ihmisiä, niin pienellä vaivalla saadaan asioita eteenpäin, kun suurempi ihmisjoukko on mukana.

   Näissäkin asioissa kun totuus on se, että ihmiset kannattavat valinnoillaan esimerkiksi tehotuotettua lihaa. Ei kukaan muu.
   Kysynnän ja tarjonnan laki, se tulisi kaikkien pitää mielessä.

   Ja kiitos! :)

   Poista
 3. Sama Anonyymi täällä taas kuin eilenkin :) Luin nyt noita vanhempia eläinrääkkäysaiheesta kirjoittamiasi juttuja. Hienoa, että maailmassa on ihmisiä, jotka muistuttavat meitä muita näistä asioista... Niin helppoa kun olisi vain ummistaa silmänsä kaikelle pahalle... Voi kumpa tekstejäsi lukisivat nekin, jotka eivät jo valmiiksi ole eläinten kaltoinkohtelua, välineellistämistä ym. vastaan... Minä ainakin itkin kuvia katsoessani. Oikeastaan lähinnä oksettava ajatus, että edustaa samaa lajia kuin ne, jotka kaikkea järkyttävää tekevät rahanhimossaan ja vain siksi että ihmisillä on muka jonkinlainen "oikeus" hyväksikäyttää muita lajeja (ja myös oman lajin "alempiarvoisia" yksilöitä)... Itselleen sitä haluaisi uskotella, ettei itse koskaan ole syyllistynyt mihinkään kamaluuksiin tai ainakin johonkin hieman epäilyttävään, mutta eipä se ihan niin taida olla, valitettavasti (sillä syönhän minä lihaa, joskin yleensä luomuna, minulla on lemmikki, joka ei pysty toteuttamaan kaikkea lajityypillistä käyttäytymistään vaikka kuinka yrittäisin järjestää sille hyvät olot jne. jne.)...

  Vielä siis kiitos ajatuksia herättävistä teksteistäsi, minä ainakin kaipaan välillä herättelyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas kivasta kommentista. :)

   Onhan se helpompaa vain ummistaa silmänsä, itse en siihen vain jotenkin kykene. Eivät ne tosiasiat häviä mihinkään, vaikka minä en niitä ajattelisi.

   Olisihan se hienoa, jos ihmiset tietäisivät enemmän ja ottaisivat asioista selvää. Ja vielä alkaisivat toimia vastuullisemmin, ettei aina vain selityksenä ole se minäminäminä. Ehkä vielä joskus näin tapahtuukin?

   Poista
 4. http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/20130105017928076_v0.shtml
  :/ ei oo kyllä kovin kivaa katsottavaa...

  VastaaPoista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)