torstai 14. helmikuuta 2013

Ihanaa ystävänpäivää!

Se oli vain aivan tavallinen hevonen, samanlainen kuin satatuhatta muuta. Mutta minä tein siitä ystäväni, ja nyt se on ainutlaatuinen maailmassa.

17 kommenttia:

 1. Hyvää ystävänpäivää. Tuo on ihana kuva teistä ystävyksistä :)

  VastaaPoista
 2. Pakko pistää erillisinä viesteinä kun ois tullu liian karu "ystävänpäivätoivotus" tämän linkin kanssa.

  vilkasehan mitä löytin youtubesta... pyh. eipä viittiny kauan tuommosta kattoo :/

  http://www.youtube.com/watch?v=xIjDkqkNXFw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, tässä taas yksi todiste lisää siitä, että eipä ne Parellinkaan kaikki metodit ja keinot olekaan niin kovin ystävällisiä, vähän samankaltainen juttu kuin Montyn kanssa.

   En tiedä oliko tuossa huomioitu mitenkään tuota, että hevoselta puuttui toinen silmä (jos oikein näin), reilusti heiluteltiin vaan siltä "sokealta" puolelta, huh.

   Poista
  2. Se oli vaan yksi epäkohdista, ei todellakaan mitenkään huomioitu että toisella ei ole toista silmää. Voi ressukka. Vaikka varmaan pahemminkin voidaan hevosta rääkätä (ja voidaankin, onhan sekin nähty), mutta tosi tarpeetonta ja hämmentävää hevoselle.

   En tiedä mitä tuo ihminen hevoselta halusi mutta katsoin että se kyllä teki ihan kaiken mitä vaan keksi eikä mistään loppunut se repiminen ja riuhtominen, päinvastoin, sitä alettiin myös läpsiä ja lyödä. Jos ihminen halusi sitä peruuttaa, niin kun hevonen otti askeleita taakse, riuhtominen vaan yltyi. Jos ihminen halusi että se menee sivuttain, sama homma. Hevonen peruutteli, meni sivuttain ja jopa kiersi tuota ihmistä ja sitten kun ei mitään muuta keksinyt niin huomasin että se rupesi tulemaan ihmistä kohti. Sehän yritti jo poispäin mutta ei päässyt. Tuota kun jatkaisi hetken vielä niin minusta hevoselle ei jäisi muuta vaihtoehtoa kuin hyökätä kimppuun. Itseasiassa en olisi ihmetellyt jos se jo tuossa 10 minuutin session aikana olisi hyökännyt, mutta näköjään sitten vain yritti kestää ja kiinnittää huomionsa jonnekin muualle.
   Tekis vaan niin mieli karjua noille ihmisille että ettekö te tajua, haloo idiootit.

   Mutta oliko tuo tosiaan Parellin metodeja? Minusta tuntui että se oli pistetty vaan piruuttaan otsikoksi. Eihän Parelli tuollalailla neuvo? Tuo narun heilutus on tekniikkana minullakin käytössä, mutta ei tuommosissa määrin ja se idea on lopettaa kun hevonen ottaa yhdenkin askeleen haluttuun suuntaan, nuo käyttää isointa mahdollisinta painetta ihan kokoajan ja lisäten siihen vielä väkivaltaisen elementin :S. Oisko nuo lukeneet tai nähneet jonkun heiluttelevan narua ja sitten olisivat vaan luulleet että hevonen tekee kaiken kun narua viskoo ja riuhtoo toista päästä?

   Poista
  3. Niinpä, hevonen tosiaan yritti kaikkea ja mikään ei kelvannut. Ei minkäänlaista johdonmulaisuutta, jos tuollaisia hevosenkouluttajia on olemassa, niin voi hyvänen aika.

   Sillä videon alun miehellä oli mielestäni Parellin "porkkanakeppi" kädessä, eihän se siis vielä mitään tarkoita, mutta kuitenkin.
   Muuten en nyt kantaa siihen miten Parelli neuvoo, mutta ainakin hänen vaimostaan (jonka pitäisi käyttää samoja metodeja) on olemassa jotain kyseenalaista videomateriaalia. Jossa porkkanakeppiä käytetään ehkä hieman väärällä tavalla.

   Eihän Parellin perusajatuksissa mitään vikaa ole ja teoria on hyvää, se käytännön toteutus kubn tuntuu vaan olevan harvoin eri.

   Poista
  4. Okei, on kyllä aika hurjaa jos Parellin vaimo tai kuka tahansa seuraaja käyttää metodia noin. Miten ovat kehdanneet ees kuvata tuon. No, niinpä se oli kuvattu se tennesseewalkeri-videokin..

   Poista
 3. Pöh löysin taas videon jossa ei nyt sentään niin ikävää toimintaa kuin edellisissä mutta mielestäni kyllä edetään aivan liian vaikeisiin asioihin aivan liian nopeasti eikä tässäkään kyllä selvästi palkita poistamalla painetta? Esim kun koskee raipalla takajalkoihin niin kaiken järjen mukaan se pitäisi irrottaa kun toinen lakkaa potkimasta? Ja ressukka pelkää niin että korisee ihan kokoajan, ei juurikaan rentoutumista..

  http://www.youtube.com/watch?v=iZ1Ln9AS2IM

  Seuraavana päivänä jo satulan kanssa! huhhuh, tässä vaiheessa olin jo tosi pettynyt tuohon varmasti muuten hyvää tarkoittavaan mieheen. Hevonen vaan pelkää noita sen siedätysyrityksiä.
  http://www.youtube.com/watch?v=UetI5jxdJ90

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ihan niin paha kuin tuo edellinen, mutta aika kiireellä tuossa edetään.. Ja hevonen ei ole rento missään kohden, luulisi jo noidenkin tietävän, että hevonen ei opi mitään ellei se ole rento!

   Poista
  2. Niinpä, luulisi tietävän mutta jostain syystä tekevät vain väärin. Tuokin mies tavallaan vaikutti ihan ok:lta, yritti sanoin rauhotella hevosta jne mutta silti tuntui olevan sokea sille miten paljon se pelkäsi ja että hän ei kyllä yhtään auttanut asiaa.

   Tässä vielä yksi vähän pahempi. Oletko nähnyt? Tsiisus sentään.

   http://www.youtube.com/watch?v=DXGgeq2Ls1Q

   Poista
  3. Mistä näitä #?¤&%## idiootteja sikiää tähän maailmaan?!?!

   Poista
  4. Tuo el gaucho luulee ilmeisesti esittävänsä hevostenkoulutusta, sillä on jotenkin niin hitaat "rauhalliset" liikkeet ja tuo musiikkikin ilmaisee sen olevan jonkinlaista taidetta. Voiko ihminen "raiskata hevosen" luullen että kouluttaa sitä? Kysymysten määrä on loputon...

   Poista
  5. Kuvottavaa kertakaikkiaan.

   Poista
  6. ..Oli pakko laittaa näitä videoita ihan tuohon postaukseen saakka, aaaargh.

   Poista
  7. Hyvä, pistä vaan, sun blogia lukee useampi kuin minun enkä ois saanu aikaseks postausta näin nopeasti, jos koskaan ;). Hyvä kuulla muiden näkemyksiä. Minusta varmaan hirvein noista videoista on tuo rodeo, voi hyvää päivää... muita väheksymättä.

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)