perjantai 5. huhtikuuta 2013

Haaste ja päivitystä

 Sain haasteen Sannilta, kiitos! Tämä on jo kierrellyt sen verran, että en en laita eteenpäin ja faktojakaan en enää keksi. Mutta kysymyksiin vastaan!
Väsynyt nyytti
 1. Kolme asiaa, mitkä sinut saa hymyilemään? 
-Tällä hetkellä minut saa hymyilemään Nette, Lila ja Kevät.

2. Kolme asiaa, mitkä sinut saa surulliseksi?
- Kaikenlainen eläinten kaltoinkohtelu.
  Ajattelemattomat ihmiset. 
  Kaikenkattava itsekkyys

3. Kolme lemppariasi hevoslajeista? Järjestyksessä, paras - toiseksi paras - kolmanneksi paras. Perustele.
- Ounou, mikäs nyt sitten lasketaan lajiksi? Ensimmäisen sijan saa hevostelu, jota nykyisin itse kutsun hihhuloinniksi. Tämä on laji, jota itse harrastan ja joka on oma lempparini. Se sisältää kaikenlaista hevosen kanssa puuhaamista ja pääasiassa on hevonen ja siihen luotu yhteys.
Toisena lajina voisi olla maastoratsastus (kyllä, nämä on lajeja siinä missä muutkin), se on vain niin hauskaa ja vapauttavaa ja hevosetkin yleensä tykkää siitä.
Kolmantena sanon sitten kenttäratsastus, eli kolmen kopla. Tämä on laji, jonka itse valitsisin jos jotain lajia haluaisin harrastaa näistä ns. virallisista lajeista. Hieno ja kokonaisvaltainen laji. Ei varmaan tarvitse edes sanoa, että ne maastoesteet on se, joka houkuttelee eniten.
 
4. Kolme asiaa, mitä arvostat hevosihmisissä eniten?
-  Hmm, nykypäivänä niin kovin harvinaisia ominaisuuksia kuten; avoimuutta/avointa mieltä, rehellisyyttä ja reiluutta sekä luotettavuutta.

5. Mitä tahtoisit muuttaa hevosmaailmassa?
- Tahtoisin muuttaa koko hevosmaailman ajatustapaa kokonaisvaltaisesti. Haluaisin ihmisten ymmärtävän, että he ovat tekemisissä elävän olennon kanssa, joka tekee aina nöyrästi sen mitä pyydetään. Haluaisin saada ihmiset ymmärtämään, että hevonen ei yleisesti ottaen ole paha vaan yleensä ongelmat johtuvat vain ja ainoastaan ihmisestä. Haluaisin, että ihmiset näkisivät oikeasti hevosen yksilönä, hevosena, ei vain jonain kappaleena, jonka kustannuksella mennään kohti omia päämääriä.

6. Mitkä asiat hevosaiheisesta blogista tekee hyvän?
- Hmm, itse luen blogeja, jotka ovat joko: Hauskasti kirjoitettu, käsittelevät hevsoaihetta sellaisella tavalla jota minä arvostan ja/tai ovat tuttujeni blogeja. En ole niinkään kuvien tai videoiden perään, minulle tärkeintä on asia.
7. Mitkä asiat hevosaiheisesta videosta tekee hyvän?
- En ole mikään videoiden suurkuluttaja, joten ei minulla ole oikein mielipidettä tähän. Mutta videoita, joissa näkee, että hevonen ei voi hyvin tai tiedän, että video ja totuus eivät kohtaa ovat sellaisia, joita en arvosta pätkääkään.
8. Miten käsität sanan hevosmiestaito?
- Katoava luonnonvara nykypäivän Suomessa ja varmasti muuallakin maailmassa. Kärjistetysti lapsille ostetaan ratsastuskoulukokemuksella hevosia ja heillä ei ole pienintäkään aavistusta siitä, mitä kaikkea hevosesta tulisi tietää. Perusasiat eivät ole hallussa eikä ymmärretä, että hevonen on hevonen. Kengitykset, raspaukset ja muu perushoito on monille ihan hepreaa. Tämän lisäksi tietenkin ongelmia hoidetaan väkivalloin ja useimmiten satulat ovat epäsopivia ja tungetaan vaan lisää rautaa suuhun, kun hevonen on niin hullu ja vaikea.

Karkasin aiheesta..Hups.
Mutta hevosmiestaito tarkoittaa minulle sitä, että tiedostaa minkälainen eläin hevonen on, mitä se tarvitsee, jotta sillä on mahdollisimman hyvä elämä ihmisten keskuudessa. Ei tarvitse olla fanaattinen ja aina pitää joustaa, mutta jos edes oikeasti yrittää luoda mahdollisimman hyvät olosuhteet.
Pitää osata katsoa peiliin, kun tulee ongelmia, kysyä apua jos tarvitsee, mutta ei kuitenkaan sokeasti seurata mitään vaan antaa hevosen kertoa, mikä on hyvä ja mikä on huono.
Hevosmiestaito on kokonaisvaltaista hevosen ja koko lajin ymmärtämistä ja uuden oppmista. Tietynlaista nöyryyttä ja samaan aikaan määrätietoisuutta, kun tietää tekevänsä oikein. Tämä taas aihe, josta voisi kirjoittaa ihan oman postauksen..
9. Mistä asioista lempparihevosesi nautti?
- Nette nauttii syömisestä ja sen kyllä huomaa, kun se on sellainen vyöryvä lihapulla tällä hetkellä.
  Mutta kyllä se nauttii myös kaikenlaisesta tekemisestä, ainakin sen jälkeen, kun se on hetken saanut protestoida.. :D
10. Hevosharrastusta ajatellen; kolme lemppariasiaa talvessa ja kolme lemppariasiaa kesässä? (ei tarvitse perustella)
Talvi: Hanget (vannon hankireenin nimeen). Joo, ei muuta.
Kesä: aurinko, lämpö ja kesäsade.
11. Mikä näistä kysymyksistä oli mielestäsi mielenkiintoisin? Perustele.
-Kyllä se taisi olla tuo hevosmiestaito-kysymys, aihe liippaa taas niin läheltä sellaista, joka saa minun sormeni syyhyämään ja kirjoittamaan aivan liian pitkän vastauksen.

Siinäpä nuo, sitten ihan yleistä päivitystä, kun olen pitänyt hieman hiljaiseloa.
Lilan mielipide Konstaan, joka tuli liian äkkiä liian iholle. Hienot leidit tarvii vähän aikaa ja Konsta halusi vaan jakaa rakkautta

Muutin pääsiäisenä uuteen kotiin ja pitkäperjantaina hain koiran, joten tässä on ollut taas lievä härdelli päällä.

Nette voi kuitenkin edelleen hyvin ja paksusti. Satuloita on testailtu, mutta sopivaa ei ole löytynyt. Ensi viikolla saadaan tunnille testaukseen freeformin shortback ja katsotaan, josko se olisi meille hyvä. Lisäksi alan olla sitä mieltä, että tuo omakin olisi ihan passeli, jos tuo elikko vain laihtuisi noin 200 kiloa eli katsotaan nyt. Ihan vielä en varmaan siis meidän uuden karheaa basculea laita myyntiin..

Netelle on löydetty myös vuokraaja, joka käy tällä hetkellä noin kerran viikossa, joten yksi huoli vähemmän.

Tunneillakin ollaan taas alettu käydä ja keskiviikkona meni tosi hienosti monia pätkiä. Sen verran hyvin, että hetkeen ei olekaan mennyt ihan noin, vaikka alkutunnista olinkin jälleen uskoni menettänyt, kun minulla oli sellainen olo, että en osaa enää yhtään mitään.

Muutenkin olen koittanut petrata tuon kenttätyöskentelyn kanssa, että edes muutama kerta viikossa menisi siinä. Juoksutus on otettu takaisin ohjelmistoon ja se onkin mennyt oletettua paremmin, liekö niin, että tämä ihminen on taasen oppinut jotain uutta?
Takaa-ajoa on harrastettu myös ja sekin sujuu kuin vanhalta tekijältä, kohta ajattelin lisätä vähän haastetta ja laittaa joko "aisat" kiinni tai jonkun renkaan perään, saa nähdä.

Hevosen ja koiran kanssa menee siis oikein hyvin. Olen tehnyt taas tietoista päätöstä ja jättänyt nämä Nette-asiatkin vähän pienemmälle huomiolle blogissa, olen koittanut hieman jälleen vaihtaa blogin suuntaa enemmän noihin mielipidekirjoituksiin ja vähemmän tähän omaan elämään. En tiedä mitä mieltä te lukijat olette, onko suunta hyvä vai huono?
Risuja ja ruusuja saa antaa!
Pienen koiran elämä on niin raskasta

9 kommenttia:

 1. Heh, muutto ja uusi perheenjäsen on kyllä aika härdelli ;)

  Mielestäni blogissa on mielenkiintoista juuri se monipuolisuus, kun olet kirjoitellut kaikenlaisia juttuja omasta hevospuuhailustasi sekä mielipidekirjoituksia. Olen tykännyt lukea kyllä molempia juttuja.

  Ja kuvat on kivoja, kun niitä tykkään katsella kovasti myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vähän liian monta muuttujaa ehkä ;D

   Kiva kuulla! Ihan metsään ei ole siis mennyt, vaikka välillä aiheet ovatkin aika kaukanakin toisistaan. :)

   Kuviahan nyt ei minulla ikinä ole ollut suurta määrää, kun ei oikein ole kuvaajaa joka olisi aina räpsimässä. Mutta onneksi nuo tallinpitäjän ottamat "oikeat" kuvat tuo välillä vähän vaihtelua näihin laadukkaisiin kännykällä otettuihin kuviin. :D

   Poista
 2. Ihan hyvä suunta toi mielipidepuoli. Ja helposti sitä alkaa niiden lomassa kuitenkin verrata välillä omiin kokemuksiin. Kirjottelet elämästäsi sitten kun jotain erityisen jännää sattuu ja tekee mieli kertoa meillekin. :)

  Tuosta Lilasta oisin kovin kiinnostunut kuulemaan tarkemman postauksen, mistä se tuli, miten, miksi, millanen tyyppi, millanen historia... Mitä ikinä keksit/haluat kertoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! :)

   Joo, teen Lilasta oman postauksen heti kun ennätän. Se on aika valloittava koiruus. :)

   Poista
 3. Mulla olis turhana (= kuka jaksaa laittaa myynti-ilmoja?!) autotallissa roikkumassa meidän Freeformi, jonka kanssa sais kokeiluun pidemmäksikin aikaa, jos kiinnostaa ja se teille sopi(s)i. :) Vai oliks tää teille vääränlainen?

  Mutta blogisisällöstä, oon Paulan linjoilla. Mixi on paras: osa Netteä/hevostelua (ainakin jos jotain erikoisempaa on tapahtuntut, kuten nyt oli tuo ohjasajojuttu; minen ole niin "ti maasto, ke maasto, to kentällä" -tyylisten päivitysten fani missään blogissa), osa mielipidettä ja mausteeksi vähän kaikkea muuta. Pakko todeta myös, että pitkistä valokuvapostauksistakaan en oikein tykkää, oli blogin aihe mitä vaan. Niitä sulla ei ainakaan vielä ole ollut liikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se on classic-malli, niin se on liian pitkä Neten selkään :O

   Kiitos palautteesta! :)

   Poista
  2. Mä en nyt oo ihan varma, kun meni hätänen mittaustulos sen 20" ja 22" väliin, mitä SB ja CL pitäis olla... Mutta muistelin, että oot juuri tätä aikaisemmin Netellä käyttänyt ja sanoit, että ei sopinut teille (=pitkä?). Ellen sitten ole ihan tuulesta temmannut ko. mielikuvaa! :D

   Poista
  3. Joo, siis jos se on Hovilta, niin sitä käytettiin Neten kanssa aika pitkään.
   Olihan se parempi kuin mikään muu satula tähän mennessä ja Nettekin tykkäs, tosin vaan liian pitkä neidin selkään, mutta enhän mä sen takakaaren päällä istukaan :D

   ..Eli jos tulee hätä, niin sekin vois olla ihan ok vaihtoehto. Paljon sillä on hintaa?

   Poista
  4. Joo se on just se. Oikein muisteltu siis. :) Ja ihan totta.
   En oo päättänyt hintaa, mutta ihan mahdottomia en ajatellut pyytää; onhan se vanha ja kulumaa löytyy (= aika pitkälti sovittavissa).

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)