perjantai 31. toukokuuta 2013

Tilannekatsaus

Pikainen päivitys.

En tietenkään ehtinytkään eilen kirjoitella mitään etukäteispostauksia, katsellaan jospa ehtisin jonain iltana laittamaan jotain tilannekatsausta.

Nyt istun ulkona auringonpaisteessa portaikolla ja odottelen muuta väkeä saapuvaksi, otin varaslähdön Zensitiveen, jotta ehdin kirjoittaa tänne ensin.

Mitä tapahtui viikon aikana ja mitä Netelle kuuluu, tässä päivän aiheet:

Viime viikon ja tämän viikon aikana tapahtui niin, että palautiin vihoviimeiset esseeni yliopistolle ja tutkintotodistushakemus on mennyt. Tämä siis käytännössä tarkoittanee sitä, että saan HTM:n paperit postitse muutaman viikon päästä. Eli Ohi on.

Takaraivossa kalvava stressi, joka johtui kouluhommmista loistaa nyt poissaolollaan. Pakko myöntää, että keskiviikkona kun vein paperit, niin oli hymy aika herkässä. Viisi vuotta, viisi aika raskasta vuotta ja nyt se on tehty. Saako tuulettaa edes vähän? :D

Koska Netestä on ollut aika vähän juttuja tällä puolella, niin ajattelin tähän samaan syssyyn kertoa missä me Neptunuksen kanssa mennään.

Olen ollut aika kiireinen ja tallilla käyminen ei ole ollut ihan joka päiväistä iloa tässä kevään mittaan, on saattanut olla viikkoja, jolloin olen käynyt tallilla vain muutaman kerran. Mutta koska olen tässä tehnyt empiiristä tutkimusta ja todennut, että hevoseni ei keräile itseensä kamalia paineita (minulla on tähän myös teoria) ja se on ollut koko ajan vain parempi ja parempi, niin en ole ottanut asiasta sen enempää ressiä.

Meidän yhteistyö on parantunut ratsain ja maastakäsin ja tällä hetkellä minusta tuntuu,että elämme jotain rauhan aikaa.
Tunneilla olen käynyt jonkin verran ja oma ratsastukseni on kehittynyt huomasti, jos mietin esimerkiksi viime kevättä tai sitä aikaisempaa aikaaa. Nyt varsinkin keväämmällä palaset ovat loksahdelleet kohdalleen ja minusta tuntuu, että olen oikeasti parempi ja jopa tiedän millä saada minut ja hevonen vielä paremmaksi.

Kengitys oli tiistaina ja se meni niin hyvin!! Nette seisoi rentona eikä tehnyt oikeastaan mitään. Mahtavaa! Lisäksi meidän kengittäjä on aivan erinomainen ja meillä on aina mielenkiintoiset keskustelut kaikista hyvinkin kummallisista asioista, kuten energioista.

Kun kengitystä oli jäljellä noin 20 sekuntia, niin kävi pieni tapaturma. Minä olen antanut Netelle nyt porkkanoita, jotta se jaksaa olla kenkäyksessä ja nyt se loppuajan nuoleskeli kättäni. Jostain kumman syystä sormeni olu yhtäkkiä neten suussa ja nettehän ei saavutetusta ruoasta luovu, muistatte varmaan episodin harjakivi?
Joten se piti nätistä sormeani etuhampaiden välissä, enkä saanut sitä tietenkään pois. Kesti hetken ennen kuin Nette antoi periksi ja sormeni olikin aika jäätävän näköinen. Se musteni illan mittaan ja turposi ja piti sitten keskiviikkona hakea siihen antibiootit. Mutta oma moka ja näitä sattuu. kengittäjäni oli enemmän paniikissa ja hän oli viemässä minua sairaalaan, mutta minä likka meninkin vaan ratsastustunnille!

Ratsastustunti ei alkanut lupaavasti, Nette oli todella oudosti vähän hermostunut. Mutta lopputunnista se meni jo hyvin ja saatiin aikaan ihan ok pätkiä.
Kokeiltiin myös Freeformin shortbackia ja se on nyt kyllä varmaan satula, jonka minä seuraavaksi haluan, eli jos tiedätte, että jollain on myynnissä, niin täällä on ostaja!

Tällainen pikainen nyt tähän väliin, ihmisiä alkoi jo valua tänne. Katsotaan koska ehdin päivitellä uudelleen!

10 kommenttia:

 1. "...hevoseni ei keräile itseensä kamalia paineita (minulla on tähän myös teoria) ja se on ollut koko ajan vain parempi ja parempi."

  Minunkin kuumaveriseni vain paranee levolla. Kerro se teoria! Heti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D
   Minun teoriani on varmaan osittain itselleni uskottelua ja Nette vain sattuu olemaan hevonen, joka ei kerää paineita.

   ..Mutta minun teoriani on, että koska sen ei tarvitse ressaantua, kokea vääränlaista painetta tai muuten toimia aina täysillä kierroksilla minun kanssa ollessaan, niin ratsatus ja muu puuhailu on yleensä myös rentoa. Tietenkin on myös niitä päiviä, kun rentoudesta ei ole tietoakaan :D ..Eli parempi teoria olisi kai tämä: hevoseni on vain hyvin, hyvin, mukavuudenhaluinen ja lupsakka sille päälle sattuessaan :D

   Poista
 2. Onnittelut, ja saa tuulettaa. Ja paljon! : D

  Kuulostipa kamalalta tuo sormitapaturma. Ei sitten kuitenkaan onneksi vissiin sattunut, vaikka jälki ei ollut hyvää, kun menit tunnille? Vai oletko tätä samaa luokkaa kuin minäkin että lääkäriinmenoa lykätään "tärkeämpien" asioiden tieltä ellei sitten oikeasti satu niin ettei voi liikkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Joo, oli se vähän epämukavaa, kun sormi vain pysyi siellä Neten suussa, vaikka ei se sitä purrutkaan, piti vain. Ja siis jälki oli aika paha, mutta kylmällä vedellä ja pikku kääreellä päästiin hienosti koko tunti, ei kai sitä pikkuvikojen takia peruta..:D
   Mutta kyllähän se turposi ja kaksinkertainen jo illalla, mutta nyt jo näyttää enää syviltä haavoilta, turvotus jo laskenut kokonaan. :)

   Poista
 3. Facebookin paikallisella heppakirppiksellä oli juuri 17" shortback, 620€. Tällä henkilöllä: https://www.facebook.com/mervi.arvola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitoinkin heti viestiä.. :)

   Poista
 4. Postauksiin kannattaa laittaa kuvia (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos BabyCake palautteesta, kuvattomuus on suurilta osin oma tietoinen valintani. Useista asioista, joista puhun täällä on vaikeaa saada kuvia ja mielestäni ns. kirjoitukseen kuulumattomat kuvat ovat jotenkin hölmöjä. :)

   Poista
 5. Onnea maisterille!
  Itselläni meni samaan muutama vuosi kauemmin kuin sinulla, heh!
  T: Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Ppapereita vielä odotellaan tosin postitse, ties vaikka byrokratia vielä estää maisteriksi kutsumisen :D :D

   Noo, ei kai sen ajan niin väliä, kunhan valmistuu. :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)