maanantai 8. heinäkuuta 2013

Ei mulla mitään asiaa oo

Pitkästä aikaa kirjoitus, jota en yhtään ole miettinyt etukäteen ja jonka sisältö ei varmaankaan ole kovin syvällinen saati looginen. Kun tehdään tikusta asiaa, niin lopputulos on yleensä varsinainen sekametelisoppa, mutta kerrankos näitä.

Lila oli kanssani töissä viime viikon lopun. Lila otti työnsä vakavasti ja ymmärtäähän sen, että vahtiminen, leikkiminen ja rapsuteltavana oleminen käy työstä siinä missä tietokoneella istuminenkin. Kuvat kertovat Lilan työpäivistä kaiken oleellisen.
 
Nyt tarkkana!
Vahtiminen väsyttää
 Lopputulos:
Kroohpyyh
 Onneksi ei tarvinnut ilman ruokaa olla hommissa!
Omnomnom
Torstaina kävinkin sitten ilman koiraa tallilla ja niin kuin edellisessä postauksessa kerroin, päätin kerran vielä testailla basculea Neten selkään uuden huovan kanssa ja se toimi mahtavasti. Ei liikkunut milliäkään vaikka tosiaan huopa ei ollut kiinni satulassa millään. Nette liikkui satulan kanssa hyvin ja meillä oli oikein mukava vajaan viiden kilometrin lenkki. Minä olen nyt mittaillut meidän lenkkejä ja lenkkien keskipituus on jotain neljän ja viiden kilsan välillä, aika kevyitä ja lyhyitä lenkkejä siis tehdään. Minkäpituisia lenkkejä teillä yleensä on?

Perjantaina kävinkin sitten Hööksissä, kun oli _ihan pakko_ hakea Lilalle sellainen maahan kaivettava hihnan pidike, jotta koira saa olla melkein vapaana eli 7.5 metrin hihnassa kiinni. Ihan sattumalta ajankohta oli tietenkin sellainen, että Hööksissä oli alennusmyynti, siis miten en tällaista ollut ollenkaan hoksannut, enpä.
Minun onnekseni kuitenkin en löytänyt mitään, vaikka etsimällä etsin ja koitin miettiä, että mitä kaikkea me voitaisiin tarvita. Yksi paita oli pakko ostaa, että sain viimeisen leiman leimakorttiin. Tuo leimakortti on muuten viheliäs keksintö. Tällainen hyvinkin rationaalinen ja järkevä ihminen, kun ei millään voi vastustaa sitä leimaa.

Viikonloppu muuten menikin taas muualla kuin kotona, joten Netellä oli viikonloppuvapaa. Tänään sitten taas katsomaan miten neiti voi ja joko se maha kohta räjähtää. Nette tosiaan antaumuksella keskittyy juuri tähän tehtävään, pitäähän talveksi olla vararavintoa.

Juu, että tällainen ei mistään kertova kirjoitus tähän väliin.
Pakko linkittää kuitenkin muutama ei niin kiva juttu mukaan:
P.S vielä ehtisi linkittää bloginsa tänne

18 kommenttia:

 1. Moi, mun koiruudet on mulla mukana töissä lähes päivittäin. Ihan mukavaa, kun ei tartte jättää niitä räkyttää koko päiväksi kerrostaloon. Niillä on pedit mun työpöydän alla ja ne nukkuu peput homeessa 13.30-14.30 asti ja sitten ne alkaa vaatii huomiota, lenkkiä tms. Ja siis onhan tämä ihan mukava henkireikä meille kaikille, kun voi tulla rapsuttelee koiria kun alkaa ottaa kaaliin arkinen aherrus. Ja ihan huippu hyvä plussa tässä on ollut koirien kannalta se, että ne on sosiaalistunut ihmisiin ihan äärettömän hyvin.

  Hevostavarakaupat ja ale...A-P-U-A! Mä jouduin menee tässä yks päivä myös Hööksiin, kun penteleen leimakortti tuli täyteen ja se piti lunastaa...(meni viimeiselle päivälle, kun luulin hävittäneeni koko lapun, mutta löytyi onneksi). Niin eiköhän siellä ollut just nämä pahamaineiset alet ja mukaan tarttui vaikka mitä, niin että sain uuden leimkortin alulle. Viheliäs leimakorttikierre!!! Mä olen todella hyvä pysymään poissa Hulluilta päiviltä ja kaikista 5+1 päivää helveteistä mutta heppatavara alelaarit on mun heikkous...

  Kommentteja sun linkkeihin: mä joka kerta toivon, että noita ihmisä kuolis noissa härkäjuoksuissa sen verran, että ne tajutais ettei siinä ole mitään järkeä ja koko touhu lopetettais. Alempaa videota en pysty edes katsomaan SAIRASTA ja toivon että kyseiset eläinrääkkäykseen osallistuneet henkilöt kokisi erittäin tuskallisen ja hirvittävän pitkitetyn kuoleman, joka kuvataan ja laitetaan you tubeen naururaidan kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on sellainen salainen haave, että Lila saisi alkaa käydä töissä kanssani. Ainakin monet täällä tuntui hänestä tykkäävän :)

   Juu, nuo heppatavarakaupat ylipäänsä oli ale tai ei, niin aina sieltä lähtee jonkun kassillisen kanssa vaikka mitään ei tarvitsisi oikeasti. Pahuuden pesäkkeitä :D

   Niinpä :( :(

   Poista
  2. Ai niin unohdin vielä yhden jutun. Meidän maastolenkit on jotain 5-12km välillä. Reippaimmat on menty 10km/h keskivauhdilla (silloin ravattiin tasaista tahtia alusta loppuun 10 km matka tunnissa). Kaksissa matkakisoissa matkat on olleet n. 12-15 km ja keskinopeudet niillä 8,9-9 km/h. aloitellaan vasta tota uraa, niin otetaan rauhallisesti vauhdin ja matkojen kanssa.

   Poista
  3. No mutta tuolla pohjalla on hyvä lähteä! :)

   Eli aika samaa mittaa on muidenkin lenkit, mietin, että teenkö liian lyhyitä :P

   Poista
  4. Tavoitteena meillä tuo n.20km suunnilleen samalla 8-9 km/h vauhdilla ensi vuonna. Mun mielestä on ihan perusteltua "nynnytellä" nuoren hevosen kanssa pikkuhiljaa kohti pidempi matkoja, kun luut ja nivelet kehittyy kuitenkin niin äärettömän hitaasti. Tasaista ja rauhallista sillä se hyvä tulee :)

   On vaan niin vaikea pitää ympäri vuoden yllä tasaista lenkkeilyrutiinia, kun kelit on aina mitä on. Että välillä mennään enemmän ja kovempaa, kun tosinaan taas joutuu ottamaan varman päälle ja rauhallisesti.

   Poista
 2. Meillä lenkkien pituus on vähintään sen 5km, ~10km mennään niinä päivinä kun on enemmän aikaa. Tai välillä mennään lyhyempi vauhdikkaammin. Kunnon kohotus menneillään että kyetään elokuussa heittämään 20km lenkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on seassa, mutta tällä hetkellä todella harvassa, pidemmät lenkit. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni.

   20km alkaa olla jo sellainen ihan ok suoritus. :)

   Poista
 3. Ihan kamala toi toka linkki. Mitä ihmettä toi nainen kuvittelee tekevänsä. Ihan kamalaa.

  VastaaPoista
 4. Hyi, molemmat linkit aika järkyttäviä. Erityisesti tuo poniratsastaja on niin kuvottava. Kauhea eukko.

  VastaaPoista
 5. Siis mitä helvettiä tossa facen videossa tapahtuu?! Yrittääkö se kouluttaa tuota ponia jollain tapaa olevinaan vai mikä tuossa on mahdollisesti taka-ajatuksena? Muu siis kuin ihan silmitön eläinrääkkäys :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on vissiin osa sellaista uutta fetissivillitystä maailmalla. Eli jotkut (miehet) saa kicksejä siitä, kun ne katsovat kun isokokoiset naiset "ratsastaa" pienillä poneilla, hakkaa niitä raipalla, istuu niiden päällä jnejne.

   Ja sitähän tuo on eläinrääkkäystä, jota ei oikeuteta yhtään millään.

   Poista
  2. Täytyy sanoa, että ihmisillä on hyyyyvin omituisia fetissejä... o_O

   Poista
 6. Mä aina toivon että noi härät voittas ja jyräis noiden tyyppien päältä. Toka video on todella... raivostuttava/tunteita kuohuttava ja mitä kaikkea vielä :( Ei riitä ymmärrys mitenkään.

  VastaaPoista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)