tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kuka siellä?

Olen tässä hieman päivitellyt ja päivitän omaa lukulistaani eli blogeja, joita luen säännöllisen epäsäännöllisesti. Uusia mielenkiintoisia blogeja on aina kiva löytää, joten nyt haastankin teidät lukijani linkittämään bloginne tänne.
Niin ja "vanhatkin" (jotka jo tiedätte, että blogianne luen), laittakaa linkki ihmeessä ja vastailkaa!

Hieman otan mallia muutamasta muusta bloggaajasta ja esitän teille samalla muutaman kysymyksen, olisin iloinen jos jaksatte vastata näihin samalla, kun linkkaatte bloginne mukaan!
Jos/kun löydän kivoja uusia blogeja, niin voin vaikka tehdä niistä listausta tänne jotenkin muodossa "blogeja, joita luen".

Eli hyvin helppoa:
 • Vastaa muutamaan kysymykseen
 • Linkitä oma blogisi
Kysymykset:
 1. Oletko lukenut blogiani kauan?
 2. Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?
 3. Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!
 4. Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
 5. Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
 6. Miksi sinä harrastat hevosia?
 7. Minkä ikäinen olet?
 8. Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
P.S Anonyymi tai ei rekisteröity lukija, käytkän klikkaamassa tuossa oikella, että hep! 

57 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Saatte linkitellä! Tietty :D

   Poista
  2. Fiksasin hieman tekstiä :P

   Poista

  3. 1.Oletko lukenut blogiani kauan?
   - Hmm, voiko siitä olla muutama vuosi? Vai enemmänkö???

   2.Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?
   - Ensiksi kiinnitin huomiota nuohin eläinrääkkäys juttuuhin ja sitten jäinkin koko blogiin koukkuun :D

   3.Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!
   - Kyllä, suomenhevostamma Vilja 3v. Jaa että millainen? No Viljahan on kuin omistajansa, vähän häslä & hölmö mutta yleensä aina iloosella mielin :D Vilja ei toki oo oikeen ikinä kiukkuunen (niinkun omistajansa).

   4.Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
   - Sitä että hevoset saisi elää omassa laumassa ja että kaikki tekeminen olisi mahdollisimman rentoa ja mukavaa, sitten kun menee liian pakkopullaksi niin se ei oo kivaa kellekkään. Se että vaikka välillä vaaditaan niin se tehrään kumminkin nätisti :)

   5. Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
   - Kuvia kuvia kuvia ;)

   6.Miksi sinä harrastat hevosia?
   - Mielenterveyteni takia :D

   7.Minkä ikäinen olet?
   -26v.

   8.Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
   - Tootta ihania ja niin aitoja, jatkakaa samaa rataa <3
   http://vilriikka.blogspot.fi/

   Poista
  4. Noo, blogi on ollut pystyssä vuoden 2011 keväästä ja olet tainnut olla mukana melkein alusta saakka :D

   Kiitos Viipi <3

   Poista
 2. http://mylifeasnazdar.blogspot.fi/

  1. En kauaa, löysin vasta vähän aikaa sitten.
  2. Mielenkiintoni herätti fiksut tekstit ja hevosen hyvinvoinnin tärkeys sinulle ja polttavan tärkeät aiheet, esimerkiksi juuri ne teuraskuljetukset.
  3. Ei ole omaa, mutta hoidan kilpailevaa lv-ravuriruunaa ja ratsastelen sillä silloin tällöin.
  4. Kannatan natural horsemanshippiä ja väkivallatonta hevosenkäsittelyä, koska koen esimerkiksi hevosen lyömisen sen turhaksi, se vain rikkoo ihmisen ja hevosen välistä luottamusta ja tekee hallaa. Hevonen on hevonen, ei ihminen, se käyttäytyy kuten hevosen pitää, siltä ei voi odottaa samaa kuin ihmiseltä, ja hyppiminen, huutaminen ja lyöminen ei auta, tekee vain samankaltaisen tilanteen tulevaisuudessa hankalammaksi. Arvostan ihmisiä joilla on hyvä suhde hevoseen ja jotka oikeasti viitsivät käyttää aikaa hevosen kanssa maasta käsin ja tehdä muutakin kuin treenata.
  5. Blogi on mielestäni hyvä tällaisenaan. Tälläisiä yleisesti hevosista kirjoittavia on aivan liian vähän, kaikki kertovat vain omista hevosistaan. Pitäisi itsekkin alkaa kirjoittelemaan aiheesta enemmän.
  6. Hienointa siinä tietysti on ison eläimen kanssa työskentely ja kontakti. Hevoset ovat symppiksiä eläimiä ja todella fiksuja. Eikä sen puoleen siitä eroon enää pääse kymmenen vuoden jälkeen, yritetty on :D Veri vetää takas tallille aina.
  7. Syksyllä 18.
  8. Todella hyödyllinen ja mielenkiintoinen blogi ja saa ihmiset ajattelemaan miten tulisi toimia hevosen kanssa. Luen mielelläni, enkä nyt mitään risuja tähän keksikkään. Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
 3. Ja kiva idea muuten tämä kysely juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. En muista mistä blogista luin tällaisesta lukijakyselystä ensimmäisenä (näitä on nyt ollut muutamassa lukemassani), kunnia jollekin muulle siis. Minä olen vain hyvä matkija tässä :D

   Poista
 4. Blogi taitaakin olla sulle jo tuttu, mutta jospa kuitenkin vastailen :).

  1. Oletko lukenut blogiani kauan?

  Nyt täytyy myöntää, etten muista milloin blogin löysin ja mitä kautta. Jäin kuitenkin jo ensimmäisellä kerralla ja useampi kuukausi tässä on vierähtänyt :).

  2. Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?

  Jäin siksi, että hevoset merkitsevät sinulle niin paljon muutakin kuin vain ratsastusta eikä hevonen ole sinulle esine. Hyvä suhde hevoseen on jotain ihan korvaamatonta ja hevoset voivat opettaa meille ihan hurjan paljon jos vain kuuntelemme niitä.


  3. Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!

  14-v BWB-tamma löytyy omasta takaa. Entisessä elämässään kisahevonen (este) ja nykyisin kultaakin kalliimpi opettaja. Voisin sanoa, että elämäni hevonen, jolta olen oppinut paljon. En edes ollut ostamassa hevosta, mutta kun Viivi tuli elämääni, se vain oli menoa. Päivääkään en vaihtaisi pois.

  4. Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?

  Jo tuohon ensimmäiseen vastaukseeni viitaten; sitä, että hevonen ei ole esine. Arvostan sitä, että hevosen kanssa käytetään maalaisjärkeä eikä hevosta pidetä pumpulissa. Hevosen täytyy saada olla hevonen ja omistajan on pidettävä ensisijaisesti huolta sen hyvinvoinnista. Kakkosena tulee omat tavoitteet ja halut. On rohkeaa myös myöntää, että jokainen hevonen on yksilö ja syitä suhteen hyvyyteen/huonouteen on etsittävä itsestään. Tieto on lisännyt tuskaa vuosien varrella. Voin kuitenkin hyvällä mielellä sanoa, että mielestäni oma hevoseni on tyytyväinen ja sen hyvinvoinnin eteen on tehty työtä.


  5. Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
  Pidän tästä juuri tällaisena :).

  6. Miksi sinä harrastat hevosia?
  Hevosharrastus merkitsee minulle kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se ei ole vain ratsastusta vaan hevosen hyvinvoinnista nauttimista. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että hevoset vaikuttavat positiivisesti psyykkiseen hyvinvointiin. Raskas työ vaatii myös vastapainon, keinon nollata päätä. Hevosen kanssa ollessa on pakko keskittyä siihen mitä tekee ja unohtaa työasiat. Hevoseni kyllä kertoo jos olen liian kiireinen ja muissa maailmoissa.

  Tähän voisi jatkaa vielä vaikka millä mitalla, mutta eiköhän tärkeimmät ole tullut sanottua.

  7. Minkä ikäinen olet?
  Parin kuukauden päästä 28.

  8. Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
  Jatka samaan malliin, pidän blogistasi todella paljon - myös niistä ihan tavallisista "Mitä meille kuuluu." -päivityksistä!

  http://tumpelompi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna <3

   Voi että, kun sydäntäni lämmittää nähdä, että maailmasta löytyy enemmän ja enemmän ihmisiä, joille tämä ei ole vain sitä ratsastusta ja eläimen välineellistämistä. :)

   Poista
 5. http://omanlainenkaveri.blogspot.com/

  1. En nyt ole ihan varma.. kuitenkin pari vuotta (?) välillä aktiivisemmin, välillä ei niin aktiivisesti.
  2. Kirjoitustapasi on hyvä, kirjoitat täyttä asiaa ja aihe on itseä kiinnostava.
  3. En omista hevosta, vaikka mieli kyllä tekisi. Hoidan kuitenkin ratsastuskoululla yhtä belgianratsuponiruunaa. Valitettavasti hoitamiseen ei kuulu liikutus tms. Pelkkää hoitamista, talutusratsastuksissa taluttamista ja varusteiden puhdistusta siis.
  4. Itse arvostan, miten sen nyt selittäisi, ensinäkin väkivallatonta käsittelyä. Sellaista, jossa ihmisen ja hevosen välille syntyy luottamuksellinen suhde jossa kumpikin osapuoli pystyy luottamaan toiseen 110 prosenttisesti.
  5. Mielestäni blogi on nyt varsin hyvä. Varsinkin pohdintapostaukset ovat mieleeni.
  6. Harrastan hevosia, koska hevoset. Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut hevosista, mutta nelisen vuotta sitten löysin tieni niiden luo lähinnä ratsastuksesta kiinnostuneena. Nyt olen kuitenkin alkanut kiinnostua enemmän hevosen ja ihmisen välisestä suhteesta.
  7. 14 ja puoli vuotta.
  8. Älä muuta mitään, ainakaan kovin paljoa. Itse olen ainakin saanut tästä blogista paljon irti. :)

  VastaaPoista
 6. Ei omaa blogia mutta lueskelen suht säännöllisesti tätä ja kommentoin epäsäännöllisesti :)

  1: Tuntuu, että olisin lukenut kauankin mutta ehkä noin reilun vuoden.

  2:Muutamasta syystä. Ensinnäkin kiinnostaa tuttujen kuulumiset ja toiseksi blogissa on hyvää pohdintaa ja monipuolisia aiheita. Samoja juttuja itsekin usein pohdiskelen, joten kiva että on muitakin samanhenkisiä. Niin ja inhoan keskustelupalstoja, joten tällainen blogi ja siihen kommentointi on minulle sopivaa ajatusten vaihtoa.

  3:Elämäni hevosesta Zinasta jouduin luopumaan viime talvena :'( mutta vauhdikkaiden käänteiden jälkeen tämän vuoden huhtikuussa mulle tuli Zinan 4 vuotias poika Topi. Eli tällä hetkellä edellä mainittu kokonaan oma ja toinen kaverini kanssa puoliksi hankittu heppa. Molemmat ruunia ja arabeja sekä niillä on sama isä. Ja tärkeintä ehkä, että ne ovat molemmat tammoista, jotka ovat olleet minulle tärkeitä tällä matkallani hevosten kanssa. Ja sitten on projektisuokki, jonka kanssa ollaan nelisen vuotta hitaasti edetty vauvan askelin kohti parempaa huomista. Mutta hän ei ole minun oma, vaan kaverini. Käyn epäsäännöllisesti ratsastelemassa myös muutamaa muuta hevosta. Kaikilla on oma erityinen paikka minun sydämessäni ja kaikilta olen oppinut paljon.

  4:Hevosen käsittelyssä arvostan pehmeyttä, varmuutta, johdonmukaisuutta. Kaikki, mitä hevosen kanssa tehdään, pitäisi olla hevoselle loogista ja turvallista. Hevosen käsittelyn tulisi mielestäni johtaa siihen, että sen on hyvä olla ihmisen kanssa. Metodeilla ei mielestäni ole mitään merkitystä kunhan niiden tekemisen tarkoituksena on tasapainoinen ja luottavainen hevonen, eikä tuloksia haluta ihmisen tahtiin, vaan otetaan koko homma hevosen kannalta ja sen lähtökohdista. Hevonen ei mielestäni ole urheiluväline tai pihakoriste vaan kumppani, jota tulisi arvostaa sellaisena kuin se on.

  Hevosten pidossa arvostan mahdollisimman luonnonmukaista elämää. Liian paljon on nykyhevosilla vatsahaavoja, hiekkaa suolessa, huonoja tallitapoja yms. ymmärtämättömästä hevosen pidosta johtuvaa aivan turhaa vaivaa. Hevosten tulisi saada olla PALJON ulkona ja laumassa. Niillä tulisi olla suuret ulkoilutilat, riittävästi tekemistä ja riittävän usein heinää nenän edessä. Yksinkertaisia asioita mutta niin vaikeita ymmärtää.

  5:Mielestäni blogi on tällaisenaan hyvä.

  6:Kauhea pakottava tarve, sekoan muuten, jos en harrasta. Lähes ainoa asia elämässä, joka tuottaa aidosti iloa!

  7:Apuva, ihan kohta 3……0….yhyy!

  8:Rapsutuksia Netelle! Niin ja oletko kokeillut niitä kuolaimia, joita lainasin? Jos kokeilit, niin miltä vaikutti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula :)

   Ja hei, ikä on vaan numeroita :D

   Kiitos, toimitan ne perille! :)
   No ööö *pikku punastuminen* en ole, kun yhdet toiset olikin tosi toimivat ja ollaan nyt menty niillä. Sinun kuolaimet on edelleen autossa ja käyttämättä. Pitäisi ne tuoda sinulle takaisin jossain välissä!

   Poista
  2. He hee, kiitos kiitos...ikä on vaan numeroita sattumanvaraisessa järjestyksessä vai miten se meni :D

   Ei niillä kuolaimilla oo kiire. Olis ollu kiva vaan tietää mitä teitin neiti niistä sanoo :) Mitkä kuolaimet teil nyt on sitte käytössä?

   Poista
  3. :D

   Jaa, niiden nimen en tiedä, mutta ikäänkuin kolmipalan ja nivel-kuolaimen risrteytys..
   On siis nivel, mutta keskellä sellainen suorakaiteen muotoinen pallura. Kuolain ei käänny hevosen suussa ja jos käyttää toista ohjaa, niin toisen puolen kuolain ei käänny mukana.
   Ja sitten niissä taitaa olla kupariviirut (näin paljon mä käytän niitä, että muistan tosi hyvin :P)
   Niin ja oliivikuolaimen tyyppinen kuolainrengas ja isot renkulat. :D
   Olikohan tämä nyt tarpeeksi epäselvästi selitetty

   Ehkäpä mä vielä ne testaan jos en sua lähiaikoina näe, että voisin kuolaimet palauttaa.. :)

   Poista
  4. Jep, taidan tietää kuolaimen. Sekin on hyvä (mun kakkos vaihtoehto kuolaimista) :) En vaan ole löytänyt riittävän ohutta. Hööksin sellainen on muutman millin liian paksu minun makuuni ja muualta en ole viitsinyt katsella edes, kun nykyiselläkin kuolaimella toimii hyvin. Mut kiva, että ootte löytänyt teille toimivan kuolaimen.

   Poista

 7. 1. Oletko lukenut blogiani kauan?
  -Olen. Puolitoista vuotta?

  2. Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi? -Sisältö ehdottamasti ja se, että tämä on tietääkseni ainot hevosblogi josa yhdistyy sekä eläintenrääkkäyksen käsittely tavalliseen hevosblogiin. Hevostelusi on myös lähellä omaani, eli etsitään sitä hyvää fiilistä, ei kisaamista ja lh-ajatukset pyörii mukana myös.

  3. Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!
  -Minulla on 17-vuotias lämminverinen ruuna Skyfighter "Skinny". Kengätön, kuolaimeton, mitä selväpäisin 148cm kokoinen siro "kaksi kärpästä yhdellä iskulla-hevonen" (=ravuri ja ratsu samassa paketissa, joka on puoliksi ravi- ja puoliksi ratsu-ihmiselle mitä loistavin ratkaisu!). Skinny on ollut elämässäni vuodesta 1996, kadotin sen yli kymmeneksi vuodeksi, kasvoimme tahoillamme aikuisiksi ja vuosi sitten hain sen toisesta maasta ensimmäiseksi omaksi hevosekseni. Toisinhevostellaan yhdessä kera temppujen ja maastakäsittelyn.

  4. Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
  -Lähtöasenne tunnollinen, eli hevonen hoidetaan hyvin, ja kuunnellaan hevosta, kuunnellaan sitä yksilönä ja toverina, ei välineenä. Hevosen pidossa arvostan isoja ulkotiloja (ja pihattoa) ja pitkää ulkonaoloaikaa äärisääolot huomioiden, vapaa heinä/ slow feeding, siinä varmaan pähkinänkuoressa.

  5. Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
  -En muuttaisi mitään

  6. Miksi sinä harrastat hevosia?
  -Hevoset ovat maailman kiinnostavin asia, niitten kanssa olo on ainutlaatuista. Tästä vois kirjottaa analysoivan esseen. Pääsee irti ihan kaikesta, kun hevosella on kaikki hyvin niin kaikki on sen hetken hyvin kun on tallilla vaikka muuten olisikin stressaavaa. On läsnä tässä hetkessä, läsnäolo on voimaa. Hevonen rakastaa ehdoitta, hyväksyy, on rehellinen ja aito. Kaikki mitä elämässä tarvitsee.

  7. Minkä ikäinen olet? 27

  8. Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
  -Yksi ehdottomista lempiblogeista! Miten voikin saada niin paljon live-elämässä tuntemattoman ihmisen kirjoittelusta ja vuorovaikutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bessie! :)

   Ja vastaus omassa blogissasi esitettyyn kysymykseen.. taidan olla vuoden sinua nuorempi :D

   Ja sano muuta, blogimaailman kautta olen löytänyt monta ihmistä, jotka tuntuvat melkein kuin ystäviltä, jotka olisin tuntenut kauan.
   Ja kyllä meidän se live-miitinki pitää järjestää! :)

   Poista
 8. Ainiin, oman blogin osoite unohtui: http://skyfighter96.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä saattoi juuri ja juuri olla minulla tiedossa :D :D

   Poista
  2. Mitäs käskit vanhojenkin linkata ;)

   Poista
 9. 1. n. 6kk. 2. Kiinnostuksen herätti lv-heppa 3. vanhemmillani on suokkiravureita 4kpl ja itselläni on lv-r vuokralla, täysin puskahepo 4. arvostan että kuunnellaan hevosta ja pidetään jokaista yksilönä, hoidetaan ja rakastetaan. 5. Enemmän lämppärin kuulumisia, sen vuoksi aloin lukemaan 6. Rakastan yhteistyötä ison eläimen kanssa, rakastan heppoja 7. 16v 8. - http://suvinlemmikkielamaa.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! :)

   Hmm, mistäköhän lämpöisestä puhut?
   ..Minun edellinen hevoseni oli lämpöinen, mutta hän laukkailee jo taivaslaitumilla. Ollut poissa kuvioista jo kolme vuotta..

   Oma hevonen tällä hetkellä täykkäri..

   Joitain epässäännöllisiä projektilämpöisiä on ollut, joten olisinko niistä kirjoitellut? :)

   Poista
 10. 1. Oletko lukenut blogiani kauan?
  - Varmaankin puolisen vuotta

  2. Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?
  - Samanlainen ajatusmaailma kuin itsellä.

  3. Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen?
  - Hih. Juuri tänään (taisiis eilen, kun nyt kirjoitan kahdelta yöllä..) tuli kk täyteen oman (3.) hepan omistusta. :3 8-vuotias arabiruuna. Tietysti maailma söpöin kun oma on. : D

  4. Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
  - Hevoslähtökohtaisuutta. Sitä että asiat ajatellaan hevosen luontaiset tarpeet huomioiden, ja ymmärretään että hevonen on hevonen ja minkälaiseen ajatteluun se kykenee ja miten se näkee asiat yms.

  5. Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
  - Ei mitään negatiivista sanottavaa, mutta kiinnostukseni heräsi noihin kehoharjoituksiin. Arvostaisin kovasti jos viitsisit tehdä postauksen esim. niistä, mitä ne ovat yms. Miten saavutat tämän "sisäisen rauhan" jne. Itselle kun se ei meinaa ollaa kauhea itsestäänselvyys. Ja tietysti, jos blogiin jotain pitäisi lisätä niin kuvia. Itse tykkään niistä niin kovin. : )

  6. Miksi sinä harrastat hevosia?
  - Heppakärpänen päässyt puraisemaan liian nuorena, ja siitä muodostui elämäntapa.

  7. Minkä ikäinen olet?
  - 17-vuotias vielä muutaman kuukauden ajan.

  8. Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
  - Great job with the blog, jatka samaan malliin!

  Oman blogin osoite
  http://elaimenehdoilla.blogspot.fi/
  (aikalailla tauolla tällä hetkellä, mutta arvostaisin vilkaisua :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Ja onnea melkein uudesta hevosesta! :)

   ..Katsotaan noita kehoharjoituksia, niitä on vaikea selittää auki ja vielä sekavammaksi menisi kuvien kanssa, mutta koitetaan jos saisin jotain järkevää aikaiseksi.

   Poista
  2. Kiitoskiitos kovasti. : )

   Jep, ne kehoharjoitusjutut olisi kiva lisä. Ja en siis tarkoittanut että niihin tarvisi kuvia jos et halua, vaan siis ihan vain yleisesti enemmän kuvia. Nätti kuva muuten oli tänään tuo teidän dream a little dream. Näin btw.

   Poista
 11. Oletko lukenut blogiani kauan? n. 6kk?
  Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi? Hevoset, kuvat, teksti. Ja tietty kaikki Vironmäestä kertova.
  Onko sinulla oma hevonen tai poni? Ei oo
  Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa! Mutta kaverin polleja käyn liikuttelemassa, ja niistäkin tulee nykyään postauksia blogin puolelle. :)
  Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä? Luonnollisuutta, ei väkivaltaa yms..
  Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit? Ei kaikkea sopivasti ;) Saisi olla enemmänkin :)
  Miksi sinä harrastat hevosia? Koska olen aina ollut kaikenkarvaisten eläinten kanssa, ja jo pienestä pitäen ollut hevosten ja ponien kanssa tekemisissä.
  Minkä ikäinen olet? 13
  Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne? Pidä blogi yhtä aktiivisena ja fb sivut on kivat :)!

  tuntipollet.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny! :)

   Minulta meni hieman ohi tuon Vironmäki, mikä se on? :)

   Poista
 12. Oletko lukenut blogiani kauan?
  Varmaan reilun vuoden.

  Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?
  En muista mitä kautta tänne löysin, mutta kiinnitin huomiota nimeen Izbiliya ja ehkä alunperin jäin seuraamaan, kun tajusin että on samalla tallilla (Hovilla) liikuttu jonkin verran. :) Alkukiinnostuksen jälkeen luin tarkemmin tekstejä ja jäin lukijaksi, siinä kohtaa ns. yhdistävä tekijä oli ajatusmaailma hevosten ja muiden eläinten kohtelusta yms.

  Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!
  Tällä hetkellä vuokrailen 3v ratsuponitamma Klaaraa. :) Mun ensimmäinen nuori heppa, jota päässyt kouluttamaan pidemmällä ajanjaksolla ja ihan mahtava tyyppi! Tosi nopea oppimaan, toisinaan laiska, toisinaan vauhdikkaampi. Tykkää tehdä töitä, jos se on kivaa ja siitä saa leipää. :)

  Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
  Ennen kaikkea oikeudenmukaisuutta ja kunnioitusta hevosta kohtaan. Että sitä käsitellään ymmärryksellä, kärsivällisyydellä ja tavoilla, jotka hevonen ymmärtää. Hevosten pidossa kannatan "luonnonmukaisempaa" lähestymistapaa. Mm. kengättömyyttä, aktiivipihattoja jne.

  Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
  Tykkään kaikista aiheista mitä täällä käsittelet, niinpä toivon samaa tavaraa, kaikkea yhtä paljon. :)

  Miksi sinä harrastat hevosia?
  Elämä olisi niiiiiiin tylsää ilman eläimiä. Murheiden, päänvaivan ja fyysisten vammojen lisäksi ne tuo todella paljon ilon, onnistumisen ja oppimisen hetkiä. Hevonen on harrastusmahdollisuuksiin nähden monipuolinen ja haastava eläin, ehkä siksi juuri hevonen.

  Minkä ikäinen olet?
  23

  Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
  Yritän aktivoitua taas lukemaan sun postauksia edes silloin tällöin ajatuksella läpi (joka kerta kun luen, huomaan että kannattipa lukea! silti ei muka koskaan oo aikaa...). Ulkoasu on ollut pitkään sama, mutta toisaalta se on tosi selkeä ja toimiva. Jos siltä tuntuu, niin vaihda. :) Ei muuten!

  http://lannennopein.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :)

   Nuoret hevoset antaa aina niin paljon ja niiden kanssa todella näkee nopeasti sen työn hedelmän. :)

   Jep, olen maailman laiskin ulkoasun päivittäjä, kun se mukamas vaatii niin paljon ja omaan näitä värivammoja. Mutta eiköhän sekin muutu jossain välissä, kun tätä muuta osuutta olen saanut muokattua. :)
   P.S Ja jos bannerin tekeminen kiinnnostaa, niin ollos hyvä ;D

   Poista
  2. Kröh, vois varmaan tehdä sen oman bannerin ensin.. :---D Hyvä kritisoida muiden ulkoasuja kun oma ollut rempallaan kuukausia...

   Poista
  3. Hihiii, aina on helpompaa neuvoa ja sanoa muille kuin tehdä itse. Sehän on itsestäänselvyys :D :D

   Poista
 13. Oletko lukenut blogiani kauan? - en kovin kauaa :)
  Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi? - en oikeestaan tiiä :D
  Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa! - ei oo
  Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä? - että hevonen on etusijalla, ettei jätetä esim. ratsastusta vesisatateen takia väliin.
  Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit? - joku videopostaus vois olla kiva? :D
  Miksi sinä harrastat hevosia? - en oikeestaan tiiä, ne on vaan niin ihania :D
  Minkä ikäinen olet? 13 v
  Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne? - tekstit on kivaa ja selkeetä luettavaa, ulkoasu on kiva :)

  linkki blogiini - http://iidanponiblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 14. Oletko lukenut blogiani kauan?
  -Muistaakseni viime syksystä asti.

  Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?
  -Kirjoitusten aiheet ovat mielenkiintoisia ja teksti on helppolukuista. "Toisinhevostelusta" on mukava lukea. (:

  Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!
  -Ei valitettavasti. Opiskelupaikkakunnalla minulla oli hoitohevonen, mutta se piti jättää taakse opiskeluiden päätyttyä.

  Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
  -Hevosen kuuntelemista ja kunnioittamista, hoidossa luonnonmukaisuutta mikäli se vain on mahdollista.

  Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
  -Ehkä kuulumiskirjoituksia voisi olla hieman useammin. Pidän erityisesti pohdintapostauksista, niitä on ollut nyt sopivasti.

  Miksi sinä harrastat hevosia?
  -Tätä joutuu oikein miettimään. Ne on vain niin hienoja eläimiä ja niiden kanssa puuhailu on monella saralla rentouttavaa. Tulee myös keskityttyä nykyhetkeen eikä murehdittua toisarvoisia asioita. On myös mukava seurata sekä omaa että hevosen kehittymistä siinä, mitä sitten ikinä tehdäänkään (maastakäsin/ratsain/yms.).

  Minkä ikäinen olet?
  -Täytän myöhemmin tänä vuonna 23.

  Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
  -Jatka samaan malliin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :)

   Ihanaa, että me "eri lailla hevostelevat" löydetään toisiamme ja huomataan, ettei ollakaan yksin näiden ajatusten ja toimintatapojen kanssa. :)

   Poista
 15. Oletko lukenut blogiani kauan?
  - Nyt muutaman kuukauden, taisin löytää tämän heti oman blogin aloittaessani helmikuussa, kun etsiskelin mielenkiintoisia blogeja seurattavaksi.
  Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?
  - Mielenkiintoinen ja vähän erilainen ajatusmaailmasi ja tapasi "hevostella" ovat lähellä omia käsityksiäni ja arvojani. Tämä taisi olla ensimmäinen toisinhevostelublogi, jonka löysin, ja toistaiseksi ehdottomasti yksi parhaista joita olen nähnyt. Lisäksi kirjoitat hyvin, sillä joskus on rasittavaa lukea hyvääkin asiaa, jos ihan normaali kielioppi ei ole kohdallaan (:
  Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!
  - Vuokrasin muutaman kuukauden ajan erästa ihanaa lämppäriä, ex-ravuritammaa, ja nyt etsiskelen mahdollisuuksia jatkaa harrastusta Rovaniemellä, kun on sinne muutto edessä syksyllä.
  Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
  - Mm. luonnonmukaisuutta (+ luonnollinen hevosmiestaito), tasa-arvoisuutta, luottamusta ja hevoslähtökohtaista lähestymistapaa hevosiin ja ratsastamiseen. Haluaisin oman hevosen, jotta voisin joskus itsekin päästä toteuttamaan kannattamaani luonnollisuutta ihan kengättömyydestä ja kuolaimettomuudesta alkaen, ettei kaikki jäisi vain puheen tasolle. Siihen on viela aikaa, mutta kunhan olosuhteet oletettavasti muutaman vuoden sisään sallivat, aion toteuttaa kyseisen unelman!
  Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
  - Kaikki on mielestäni aika hyvin tasapainossa, pohdinnat ja kuulumiset siis, sekä ihan puhtaat mielipidepostaukset. Joku mainitsi, että olisi mielenkiintoista kuulla yksityiskohtaisemmin kehoharjoituksista, ja itseänikin kiinnostaisivat jotenkin konkreettisemmat kuvaukset harjoituksista, maastakäsittelystä tai jostain vastaavasta, jos tuosta jotain selvää saa :D
  Miksi sinä harrastat hevosia?
  - Heppakärpänen puri ensin kun olin kuusivuotias ja pääsin ratsastustunneille sen sijaan että meille olisi hankittu koira, ja nyt se on muuttunut intohimoksi ja toivottavasti kun mahdollista myös elämäntavaksi.
  Minkä ikäinen olet?
  - 19
  Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
  - Aivan ihana blogi, ja todella mielenkiintoisesta aiheesta. Monet hevosaiheiset blogit on pelkkiä omia ja hevosen kuulumisia, mutta tässä on mielestäni upeasti yhdistyneenä myos sitä pohdintaa ja mielipiteitä. Jatka samaan malliin (:

  +
  oma blogini:
  http://silmatjasydan.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ribesehl! :)

   Olen joskus yrittänyt kirjoittaa konkreettisemmin maastakäsittelystä. ..Se on niin kovin vaikeaa, kun minulla se tunne on aina tärkeämpi kuin tekniikka, joten on hankalaa saada aikaiseksi muuta kuin sotkua. Mutta yritän varmasti ja myös noita kehoharjoitushommia voisin kyllä koittaa avata! :)

   Ihania kuvia sinulla blogissa!

   Poista
 16. En ole edes rekisteröitynyt lukija eikä ole omaa blogia, mutta vastaanpahan silti ;)

  Oletko lukenut blogiani kauan?
  -Semmoiset puolitoista vuotta ehkä.

  Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?
  -Täältä saa hyviä vinkkejä ja ajatusmaailma täsmää hovosten kanssa.

  Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!
  - Amanda: 4-vuotias percheron tamma. Lempeä jättiläiseni sekä tuleva auranvetäjä. Vili: 20-vuotias bwb herra. Laumansa vanhin, mutta silti leikkisin. Aina on pilkettä silmäkulmassa. Jakke: 10-wee knabsturppi. Sympaattinen elämän pohdiskelija ja luottokaveri.

  Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
  -Luonnollisuutta. Sitä että otetaan rauhallisesti ja kuunnellaan hevosta.

  Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
  -Kaikkea on sopivasti, mutta pohdinnat on parhaita.

  Miksi sinä harrastat hevosia?
  -Taitaapi kohta olla jo hyvälaatuinen sairaus.. Ei vaa, hyvä tapa rentoutua ja ne tuo paljon sisältöä elämään. Eikä ole parenpaa tapaa aloittaa aamua kuin juoda kupponen kuumaa ja tarkkailla ikkunasta lauman toimintaa.

  Minkä ikäinen olet?
  - just tuli 30.

  Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
  -Sulla on hyvä tapa kirjoittaa tekstiä ja se on hyvin ymmärrettävää. Jatka samaan malliin.

  T: Hannes

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannes! :)
   Vastaaminen ilman omaa blogiakin on oikein suotavaa!

   Poista
 17. http://katkottujaoksia.blogspot.fi

  Oletko lukenut blogiani kauan?
  - juu, en muista edes milloin aloitin! :)

  Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?
  - monipuolisuus; mielipidetekstejä, kuulumisia, videoita, kuvia ja selkeää tekstiä.

  Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!
  - On oma, vuonna 2003 syntynyt Vuonohevostamma. Jääräpäinen ja haastava, mutta antaa 110%, kun löytää oikeat nappulat.

  Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
  - Sitä, että mennään mahdollisimman paljon hevosen ehdoilla. Ja sitä, että hevosta ei esineellistetä (onkohan toi ees sana?), vaan hevosta pidetään kumppanina ja ystävänä.

  Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
  - sopivasti kaikkea, jatka vaan samaan malliin

  Miksi sinä harrastat hevosia?
  - siskoni tutustutti minut hevosiin, kun olin noin 4-vuotias ja sille tielle jäätiin.

  Minkä ikäinen olet?
  - täytän lokakuussa 18, jee. :D:

  Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
  - Tykkään blogistasi, koska se on hyvin monipuolinen, lisäksi sulla on hyviä mielipiteitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Panda! :)

   Juu, sinä olet kyllä seurannut varmaan melkein alusta saakka. :)

   Poista
 18. 1. Oon lukenut tätä aktiivisesti pari kuukautta, mielenkiintoisimpia tekstejä olen jopa linkittänyt omaan blogiini.

  2. Mielenkiintoisia, avartavia mielipiteitä hyvin perusteltuina. Hevosten kouluttamiset tavat ja omat arvosi ovat hyvin samankaltaiset kuin itsellänikin, luen blogiasi oppiakseni uutta. :)

  3. On oma suokkiruuna Jetteri. On vähän jalkavaivaa ja hassua luonnetta, mutta on se yksi elämäni suuri pieni onnenlähde.

  5. Arvostan sitä, että hevonen saa olla hevonen; luonnollisissa oloissa mm. paljon ulkona ja sopivasti ruokaa liikuntaan nähden. Hevosta ei saa inhimillistää liikaa tai vaatia sellaista, mitä se ei osaa. Uudet asiat täytyy opettaa vaiheittain ja väkisin ei saa vääntää, ei maastakäsin eikä ratsailta.

  6. Lisää infopostauksia! Rentoja omia elämästä kertovia juttujakin on ihan jees lukea, mutta enemmän vielä kaipaan mielipiteitäsi ja tietoa hevosiin liittyvistä asioista. Esim. oikean elämän nimettömät esimerkit olisivat mukava lisä, niitä on tainnut vilahtaakin blogiteksteissä.

  7. Harrastan hevosia, koska rakastan niitä. Ilman tulee vieroitusoireita t. Heppatyttö 20 v

  8. Äsken lipsautinkin jo iän. Vielä tosin 19!

  Blogini: http://teamsuokkipojat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! :)

   Juu, koitanpa petrata noiden infojen kanssa. :)

   Poista
 19. 1. Oletko lukenut blogiani kauan?
  * Olen käynyt lueskelemassa satunnaisesti varmaan parisen vuotta?
  2. Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?
  * Muistaakseni luin ensimmäisenä jotain eläinsuojelujuttua. Se oli hyvä tärkeä kirjoitus ja minusta oli kiva, että joku nosti asiaa esille. En kuitenkaan enää muista, että mikä se aihe oli!
  3. Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!
  * Oma löytyy. Tietenkin se on maailman paras hevonen, minulle.
  4. Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
  * Hevosystävällisyyttä ja hevosen puolien pitämistä. Jokaisella hevosella pitäisi olla oikeus hyvään elämään!
  5. Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
  * Ei tule mitään mieleen.
  6. Miksi sinä harrastat hevosia?
  * Haaveilin, kokeilin ja jäin koukkuun. Hevonen on mielettömän hieno eläin ja iso osa ihmiskunnan historiaa. :)
  7. Minkä ikäinen olet?
  * -
  8. Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
  * -

  Minulla on blogi, mutta se ei ole julkinen. Tutustumaan saa tulla, jos laittaa sähköpostiosoitteensa kutsua varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja laita ihmeessä minut listalle, niin pääsen katsomaan, osoite on mjuful@hotmail.com

   Poista
 20. Oletko lukenut blogiani kauan?
  - Aluksi seurailin anonyyminä, jonkun aikaa kunnes jaksoin tehdä tunnuksen, eli öö... no siis jos mulla on blogi ollut joulukuusta '11, niin joskus sillon. Tosin blogger on toisinaan heittänyt minut lukijoista pois, kuten tälläkin hetkellä, mur. (luulin jo, että oot lopettanu bloggailun kun ei oo aikoihin postauksia tullut, kunnes tajusin tulla tarkastamaan. Huoh. :<)

  Miksi jäit lukemaan sitä, mikä herätti mielenkiintosi?
  - Eksyin tänne muistaakseni delfiiniaihepiiristä, selailin muitakin samantyyppisiä postauksia, ja sen jälkeen tajusin, että sullahan on heppa! :D Ja vielä hevostelet melko samantapaisella tavalla kuin minäkin.

  Onko sinulla oma hevonen tai poni? Jos on, niin millainen? Myös vuokra- ja yphevosista voi tietenkin kertoa!
  - Oma poni, ja muutamia vakituisia hoidettavia. Ponny on 17-vuotias raudaton palleropolle, joka toimittaa lähinnä terapeutin ja parhaan ystävän virkaa. Muilla hevosilla taas haastan itseäni ja omia taitojani, yritän auttaa omistajia ongelmissa jne.

  Mitä asioita sinä arvostat hevosen pidossa ja käsittelyssä?
  - Pehmeyttä, molemminpuolista kunnioitusta ja luottamusta.

  Kaipaatko blogiini jotain enemmän; onko pohdintakirjoituksia sopivasti tai liikaa, entäs noita kuulumiskirjoituksia, onko jotain muuta mitä ehkä haluaisit?
  - Pohdintakirjoituksia ehdottomasti enemmän! :D

  Miksi sinä harrastat hevosia?
  - Se vaan jäi... :D 4-vuotiaana mut raahattiin isosiskon kanssa tallille, vuoden päästä aloitin ratsastustunnit, seuraavana vuonna pari ponia joita sain pitää "ominani", ja vajaan 4 vuoden päästä hevostelun korkkaamisesta meille tuli poni. Eikä tuota voi mihinkään hävittää, vaikka tulee kausia, jolloin hevostelu itsessään ei kiinnosta pätkän vertaa, ja ainoa syy, miksi hevostelen, on tuo yksi nimenomainen eläin. Tällä hetkellä ei ole sellaista kautta, eikä kyllä ole ollut pitkään aikaan. :D

  Minkä ikäinen olet?
  - 16

  Muuta sanottavaa: Risuja, ruusuja, muuta palautetta, terveisiä jnejne?
  - Ruusuja ruusuja, paljon ruusuja! :D

  http://krrsu.blogspot.fi -osoitteessa voi seurailla meidän elämää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta! :)

   En tiedä miksi blogger tekee noin, minullakin on muutama sellainen blogi lukulistalla, joiden päivitykset ei näy ollenkaan kun aina pitää erikseen etsiskellä. :O

   Poista
 21. Luin uusimman postauksesi ja aattelin kirjoittaa tänne pienen sepustuksen, vaikka nyt toistemme lukijoita ollaan. Tiedän kuinka mukava on kommentteja saada ja sitäkautta myös tutustua lukijoihinsa. Mehän ei olla ikinä tavattu, mutta koska maailma on pieni ja hevosmaailma vielä pienempi niin ensimmäinen vuokrahevoseni asusteli Mantelin tallissa. En tiedä tiesitkö.

  Olisinkohan lukenut blogiasi noin vuoden. En muista tarkkaan koska aloitin orjallisesti alusta. Veikkaisin että n. vuoden siksi, että meillä on yleensä töissä rauhallisempaa kesällä, jolloin näytteenotossa varsinkin tulee surffailtua netissä paljon. Silloin yleensä etsiskelen uusia mielenkkintoisia blogeja, yleensä niin että selaan lukemieni blogien listoja siitä mitä he lukevat. En tiennyt ollenkaan että asustelette Mantelilla ennen kuin se kävi selväksi blogista (kuten sanoin se aikajärjestys!).

  Kuten tiedät, jos olet jaksanut seurata, niin ylläpidossa on tamma ja varsa (kääk!).

  Arvostan hevosenpidossa ja käsittelyssä sitä, että pyritään ymmärtämään hevonen niine tarpeineen mitä sillä eläimenä on. Unelmatallissani hevoset eläisivät monen hehtaarin pihatossa, jossa olisi iso lämmin säänsuoja, paljon karkearehua ripoteltuna sinnetänne, jotta liikuntaa tulee päivässä paljon. Ratsastuksellisesti, kesittelyllisesti olen pehmeiden arvojen ystävä. Hevosella pitää olla rajat, ihan turvallisuudenkin takia, mutta niitä rajoja ei aseteta väkivallalla. Olen huomannut muissa ja itsessäni sen, että epävarmuus lisää kovien keinojen käyttöä. Jos luottamus hevosen kanssa on todella kunnossa (ja tutunkin hevosen kanssa voi tulla joskus pieniä hikkoja matkaan [sori kauhea englismi]), niin kaikki asiat ovat ratkaistavissa. Todellinen hevosmies myöntää myös milloin luottamus ei ole kunnossa ja apuvälineitä tarvitaan (esimerkiksi kuolaimet) vain idiootti lähtee oudolla hevosella suinpäin kohti tuntematonta. Oma ihanteeni on kuitenkin se että luottamus hevoseen on niin kunnossa että kehon viestit riitävät.
  Rakkauteni hevosiin on loputon ja rakastan koko lajia, mutta urheilulajina se valitettavasti harvoin on kaunista....

  Itse kovin kokemattomana harrastelijana haluaisin tietää minkälaisia harjoituksia teette Neten kanssa, olivat ne sitten selästä tai maasta käsin. Miten niissä toimit itse, miten odotat hevosen toimivan, mistä palkitset, mikä on tavoite?

  Hevoset veivät mukanaan jo lapsena, mutta kahden lapsen yksinhuoltajaäidin lompakossa ei ole rahaa ratsastustunteihin, siksi haaveet oli pakko jättää. Säästin kuitenkin aina itse koko vuoden rahaa että pääsin kesällä leirille :) niillä opin perusasiat, eli lähinnä pysymään kyydissä joka askellajissa ja hyppäämään pieniä ristikoita. Teininä homma kuitenkin jäi muiden kiinnostusten vuoksi ja lajiin palasin sattumoisin vasta vuonna 2009.. ja se oli menoa :D

  Täytin kesäkuussa 29

  Tämä ei nyt ole risu vaan ehkä jopa yksi syy miksi luen blogiasi. Toisinaan kantaaottavat tekstisi ovat hyvin suoria ja joskus olen ihan rehellisesti eri mieltä, tai sitten olen vaan sitä mieltä että joojoo kamala asia, mutta eihän tuolle mitään voi. Mutta sanottakoon myös, että eräs viimekesäinen kirjoituksesi josta ajattelin, että miksi hän ajattelee näin, kävi henkilökohtaisesti läheiseksi hiljattain ja jouduin myöntämään että olit oikeassa... enempää en julkisesti lähde puimaan, kunhan totean että vaikka joskus olen eri mieltä, voit myös vaikuttaa mielipiteisiin.

  Pari lasia viiniä meni tässä ;) Sano Mantelille terkkuja!

  VastaaPoista
 22. Kiitos Enni kommentista!

  En kyllä tiennyt, että olet Mantelin tallilla vuokraillut hevosta, mutta samaan aikaan minulla on ollut sellainen olo, että jossain olen sinut nähnyt. En tiedä missä, mutta yleensäkin muistan naamat kerrasta, nimiä taas en koskaan :D

  Kiitos myös hyvästä ehdotuksesta, voisin kyllä koittaa väsätä jonkinkirjoituksen tuosta laittamastasi aiheesta.

  Ja kyllä olen seuraillut teidän kaksikon ensimetrejä, niin suloinen varsa! <3

  En missään nimessä ota tuollaista risuna.
  Jokainen meistä on omaa mieltään asioista ja niin kuin olen aiemminkin kirjoittanut, ei kenelläkään taida olla varaa sanoa toiselle, että oma tai toisen ajatus on parempi tai hyvempi kuin toisen.
  Kirjoitan tarkoituksellisesti välillä aika kärkkäästi asioista, samalla kuitenkin yrittäen pitää yllä sellaista avointa ilmapiiriä, että kyseenalaisamaan saa ajatuksiani tulla. Vaikea laji muuten ;D

  Olen jotenkin todella iloinen tuosta ihan viimeistä lauseesta tuossa tokavikassa kappaleessa. Tuo on tavallaan juuri se asia, johon jollain tasolla koitan pyrkiä. En halua tuputtaa ajatuksiani ja mielipiteitäni ainoina oikeina ja parhaina. Haluan nimenomaaan saada ihmiset ajattelemaan ja miettimään omaa kantaansa asioihin, ilman että tulee sellaista tilannetta, että toinen kokee puolustelun tarvetta, koska silloin ihminen ei opi mitään. Joten siis hienoa, että olet eri mieltä ja hienoa, että silti myös mietit asioita uudelleen, vaikka lopulta olisitkin edelleen erimieltä, niin ainakin olet jonkun tietyn asian käynyt mielessäsi läpi ja tätä kautta oma ajatuksesi on selkeämpi ja osaat paremmin taas tiedostaa miksi teet niin kuin teet tai miksi ajattelet niin kuin ajattelet.
  Meniköhän taas jo sekavaksi.

  Joka tapauksessa, kiitos vielä kivasta kommentista! Olen tulossa jossain vaiheessa käymään Poniinilla, niin ehkä näen sitten teidän parivaljakon samalla! :)

  VastaaPoista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)