perjantai 11. lokakuuta 2013

Kysymyksiä?

Lukijoita lähtee ja uusia lukijoita tulee tilalle.
Olisiko teillä joitain asioita, joihin haluaisitte minun vastaavan?
 Kaikki kysymykset maan ja taivaan välillä ovat tervetulleita, kunhan ne ovat hyvän tavan mukaisia.

Toivekirjoitusideoitakin saa ehdottaa, yritän kyllä toteuttaa niitäkin.

Ääni on nyt teidän!

2 kommenttia:

 1. Helou Suvi! Olen ittekseni pyöritellyt mielessä tajunnanvirtaa liittyen hevosen oppimiseen, pelko/pakoreaktion ehdollistumiseen ja toisaalta hevosen mielipiteen kuuntelemisen yhteensovittamiseen.
  Varmaan tätä sivuavaa juttua sulta löytyykin, mutta olisi kiva kuulla sun ja lukijoiden ajatuksia aiheen ympärilä. Ja juu, vastauksena kaikkeen tietysti oma sensitiitiivisyys tilannetta ja hevosen personaa kohtaan.
  Kipinänä kelailulle toimi itseäni fiksumman hevosihmisen tarina siitä kuinka hän päästi säikähtäneen hevosen irti - eli teki ihmisten mielestä hulluimman, mutta hevosen itsensä mielestä viisaimman ratkaisun: päästi sen pois pelottavasta tilanteesta. Kärjistäen : oppiko hevonen tahtomattaan mallin josta sille itselleen paljon haittaa vai syvenikö suhde ja luottamus noiden kahden välillä? Opittu avuttomuus ja robottihevonen jos hevosen viestejä ei kuunnella ja toisaalta haluaako eläin tehdä mitä se välillä "haluaa" vai onko se vain "vaiston" biologian yms vietävissä. Loputtoman kiinnostavaa että sama hevonen näyttäytyy eri kuvakulmasta pikkulapsena jonka haparoivaa menoa maailmassa haluat tukea ja ymmärtää ja välillä ikivanhana olentona joka opettaa alleviivaa esiin kaiken tärkeän.

  Hmm tajunnanvirtakärjistelyn seasta esiin kaivettuna :) : postailua hevosen oppimisesta ja vielä lisää fiilistelypohdintaa loputtomasta aiheesta hevosen viisaus ja mikä hevonen on.
  - Janette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janette!
   Alanpa työstää tätä.. :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)