perjantai 8. marraskuuta 2013

Miksi ihmiset on niin täynnä vihaa?

Tai ylipäänsä, miksi ihmiset mässäilee toisten ihmisten tekemillä vääryyksillä, toisten surulla tai ihan millä vaan. Jos menee katsomaan yhdenkään lehden sivuja, niin sieltä ei löydy mitään muuta kuin draamahakuisia lööppejä mitä kummallisimmasta asioista. Ajoittain mietin, että eikö oikeasti ole nykyään mitään muuta uutisoitavaa. Eikö ole mitään oikeaa asiaa? Tai eikö ikinä mikään iloinen ole uutisoinnin arvoista?

Selityksenä olen kuullut ihan ammattilaistenkin suusta, että kun tämä draama ja muu moska on se joka myy. No eihän siinä sitten mitään.
Mielestäni se kertoo jotain koko nyky-yhteiskunnasta, jos suurinta bisnestä on jakaa eri ihmisistä erilaisia juoruja tai kirjoitella asioista täysin absurdeja asioita.

Eräs tuttavani linkitti minulle yhden kirjoituksen kaikkien hevosihmisten tuntemasta ht.netistä. En vieraile kyseisillä sivuilla itse juuri koskaan; en pidä sen paikan ilmapiiristä. Ja siitä minä nyt sain kimmokkeen tähänkin tekstiin, koska vilkaisin sitten samalla ensimmäisen sivun foorumin puolelta. Ensimmäinen asia, jota jään miettimään on se, kuinka hukassa ihmiset nykyään ovat ja kuinka paljon vihaa heidän sisällään oikein on.

Selityksiähän on keksitty ja ne pitävät varmasti paikkaansa, esimerkiksi se, että anonyyminä huutelu netissä on niin helppoa. Kasvottomana sitä ikään kuin voi olla joku muu ja kirjoitella ja sanoa mitä sylki suuhun tuo. Varmasti asiaa helpottaa myös ne monet muut ihmiset, jotka kaikki yhdessä ruokkivat toisiaan kirjoittamaan asioista ilkeästi ja olemalla aina oikeassa.

Minä alan jotenkin vain miettiä sitä, että kuinka turhautuneita ja vihaisia ihmisten pitää olla tehdäkseen tuollaista. Minkälaista vihaa ja katkeruutta ihmisten sisällä on, kun reaktiot ovat tuollaisia. Ja tietenkin sen oman asian puolustelu on asia erikseen, pitäähän sitä nyt toinen haukkua alimpaan maanrakoon, kun se tekee eri tavalla ja kun se minun tapani on toiminut minulla, niin se on ainoa oikea tapa.

Toinen asia mitä alan miettiä on se, että jos/kun ihmiset ovat turhautuneita, katkeria tai jotain muuta. Niin eikö heillä ole mitään muita välineitä asian hoitamiseen kuin se, että yritetään saada toisillekin paha mieli?
Mietin, että tuleeko tuosta joku oikeasti enemmän onnelliseksi tai enemmän tyytyväiseksi?

Surullista tässä on se, että jos näillä ihmisillä ei ole mitään muuta välinettä, mitään muuta keinoa tai ketään ihmistä kenelle purkaa pahaa oloaan kuin tämä nettimaailma, niin missä oikein mennään näin vikaan?

En tiedä miksi se muka on niin paljon mielenkiintoisempaa aiheuttaa erimielisyyttä ja riidellä kuin se, että yritettäisiin rakentavasti vaihtaa mielipiteitä. Eihän mikään hedelmällinen keskustelu ole sellainen, jossa riidellään ja vaan puolustellaan sitä omaa ja haukutaan muita.

Jotenkin se kulminoituu ihmisten pahaan oloon. Epävarmuuteen ja johonkin muuhun. Minä olen alkanut tässä pohtia ja huomata, että harva ihminen oikeasti edes tietää mitä haluaa tai oikeasti on selvittänyt itselleen minkälainen ihminen on.
Tämä taas mielestäni osaltaan selittää tuota kamalaa paatosta, puolustelua ja keskustelun syyttävää sävyä. Ei olla varmoja omasta itsestään eikä välttämättä oikein mistään muustakaan ja reaktio on silloin tuollainen.

Tämä on sellainen oravanpyörä jälleen; kun ihminen ei tiedä mitä haluaa, niin hän vain on ja tekee ehkä asioita, joista hän luulee tykkäävänsä kovasti tai sitten niihin ajautunut, koska systemaattisesti joku muu on vaikuttanut henkilön asioihin; joko ympäristö, lähipiiri tai joku muu.
Ja nuoret ihmiset on asia erikseen, eihän kukaan varmasti tiedä vielä teininä mitä sitä haluaa elämällään tehdä tai vielä vanhempanakaan. Eikä tarvitsekaan.

Ja ainahan ne omat haluamiset ja muut muuttuu ja sekin on ok.

Se mistä kaikki lähtee on se, että ihminen tuntee itsensä, opettelee minkälainen on ja miten reagoi mihinkin ja miksi. Hyväksyy itsensä ja sitä kautta hyväksyy myös muut, koska eihän kukaan ole täydellinen tai virheetön. Minusta täydellisyyttä on nimenomaan epätäydellisyys.

"Synnitön" heittäköön ensimmäisen kiven.

Back to square one; hyväksyminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)