maanantai 16. joulukuuta 2013

Kulttuurishokki, meinaan niillä muilla.

Nette on aikamoinen kieroilija, juuri kun eilen kerroin miten se oli taas ihan mahdoton, niin arvatkaa vaan minkälainen hevonen minua tänään odotti. Jep, se oli oikeinkin hyvällä tuulella ja vaikka maneesissa oli koko ajan vähintään yksi ratsukko meidän lisäksi, niin Nette keskittyi enemmän omaan olemiseensa kuin muiden.
Vaikka se leikkikin aluksia kirahvia, niin lopputulos oli hyvä. En tiedä kuka kävi taas yön aikana vaihtamassa hevoseni.
Tammat.

No, joka tapauksessa minua alkoi melkein naurattaa tänään. Nette näyttää niin metsäläiseltä tuolla uudella tallilla.
Muilla on loimet päälllä ympäri vuorokauden ja kaunis kesäkarva tai ne on klipattu. Minun metsäläiseni on sellaisen  viisisenttisen untuvaponikarvan peitossa, jonka ansioista se näyttää mammutilta. Ja tietenkin siihen karvaan jää kaikki kiinni huolella, joten se ei ole siistin näköinen, ikinä.

Sillä ei ole koskaan suojia jalassa ja oikeastaan koskaan en ratsasta sitä edes aluksi tai lopuksi loimi päällä. Paitsi tosi kylmällä ilmalla.

Ellei tätä päivää lasketa, olen ratsastanut sitä maneessissa lampaankarvalla ja ilman jalustimia.

Kutakuinkin minulla on sellainen fiilis, että aiheutamme kulttuurishokkia. Vaikka on meilläkin sellainen, ihan ehdottomasti.
Jotenkin minulla on sellainen olo, että myös me aiheutamme hieman kummastusta.

No saa nähdä, kenellä tässä lopulta onkaan se pahin kulttuurishokki.

8 kommenttia:

 1. Mikäs siinä, mammutilla mennessä :) Kyllä itsekkin oon ihmetellyt, että loimi päällä pitää tehdä alku -ja loppukäynnit jopa plussakeleillä, huhheijaa! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onneksi kohta koittaa kevät ja minunkin hevoseni alkaa taas kohta näyttää hevoselta kun mammuttikarva tippuu :D

   Poista
 2. Mää niin tiän tunteen..! Nimimerkillä useiden mammuttien omistaja. En oo ikinä ymmärtäny tuota loimitusrumbaa, enkä varmasti ikinä tule ymmärtähän.. Loimet on meillä päällä vain jos on kunnon myräkkä tai kunnon pakkanen, muuten kyllä tarkenevat ihan iliman sen kummempia kärsimyksiä. Lukuunottamatta tuota meijän herkkis verkkua vaikka silläki on jumalaton karvapeite, niin se silti tarvii herkemmin loimen ko nuo muut. -Kilsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan Netelläkin ulkona loimi melkein päivittäin, mutta siihen se aikalailla jää. Ja on sillä se karva silti kasvanut :D
   ..Sekin vetää itsensä jumiksiin, niin saa siksi pukeutua. Mutta tosiaan kyllä sillä ihan kunnon karva on :D

   ..Toki ymmärrän jos hevonen on kunnon reenissä ja kuivatus kestäisi aina yhden päivän, niin haluaa hevosella olevan lyhyempi karva.
   Makunsa ja tapansa kullakin, me ollaan vaan tuolla varmaan aika kummajaisia. :)

   Poista
 3. Osaan niin samaistua sun fiiliksiin!
  Liikuttelin itse joskus teininä hienolla maneesitallilla vähemmän hienoja hevosia viereisestä myyntitallista, just niitä pörröisiä suokinputteja jotka ei paljoa osanneet ja kaikilla ei toiminut jarrukaan. Normaali ilta tallilla oli sellanen 8-9 ratsukkoa yhtä aikaa maneesissa. Osa treenasi suurinpiirtein HIHS:iä varten 120cm esteitä, pari väänsi vaikeaa koulua ja loput kävelivät ne hienot fleeceloimet päällä. Minä pujottelin parhaani mukaan niillä mammuttikarvasilla jyräsuokeilla seassa, huutelin "Anteeksi!" kun meinasin törmätä ja koitin löytää ne jarrut jostain... :D Kyllä siinä saattoi hiipiä sellainen ajatus mieleen, että meitä välillä tuijotettiin vähemmän ihailevasti, mutta entäs sitten? Me tehtiin omaa juttuamme ja meillä oli kivaa.

  Tiedä vaikka joku sieltä kiinnostuisi teidän tyylistä ja ottaisi mallia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Hanna : "Normaali ilta tallilla oli sellanen 8-9 ratsukkoa yhtä aikaa maneesissa. Osa treenasi suurinpiirtein HIHS:iä varten 120cm esteitä, pari väänsi vaikeaa koulua ja loput kävelivät ne hienot fleeceloimet päällä. Minä pujottelin parhaani mukaan niillä mammuttikarvasilla jyräsuokeilla seassa, huutelin "Anteeksi!" kun meinasin törmätä ja koitin löytää ne jarrut jostain... :D "
   Tuo vois olla mun kirjoittama muuten, että suokin sijasta mulla on lämppäri ja että mun pää menee pyörälle ja pasmat sekaisin jo 4-5 muusta ratsukosta maneesissa samaan aikaan.

   Ja Suvi: me aiheutetaan kulttuurishokkia yhä, vaikka ollaan pyöritty nykyisessä paikassa jo vuosi. Haluan uskoa että kun joku toinen tekee toisin, se pistää ees jonkun pääkopassa ajatuksen liikkeelle, että voisko itsekin tehdä jotain toisin. Ei tietenkään sillä että joku tapa ois automaattisesti parempi kuin joku toinen..
   Kun tulin nykyiseen talliin, oltiin ainoita kengättömiä ja nyt siellä on kaksi muutakin :D

   Poista
  2. Juu, kyllä mä luulen, että muutama kysymysmerkki joillekin nousee päähän kun meidän touhua kattelee. :D

   Minä näen tämän mahdolliuutena itselleni taas laajentaa perspektiiviä, en ole tuollaisessa ympäristössä ikinä ennen ollut. Voihan siinä hyviä ideoita liikkua suuntaan tai toiseen :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)